icon

Mačiatko šedivie

baja15
14. sep 2021

Ahojte, chcem sa opýtať či niekto nemá skúsenosť so šedivením malého mačiatka. Neviem presne aké je staré, u nás je mesiac, našli sme ho v koši. Bolo veľmi zablšené tak sme ho dali hneď na začiatku odblšiť u vetrinárky a mám pocit že šedivá srsť jej vyrastá najviac v mieste kde bol aplikovaný "odblšovák", tam je úplne šedivá ale sivé chĺpky sa nájdu po celom kozúšku. Pôvodne bola taká hnedo-čierna.

Strana
z2
zuzanaam
14. sep 2021

Tá druhá už vtedy bola, od 5 mesiacov. Aj ona je povahovo super a mierna, ale len k nám. Voči iným mačkám je naďalej silno teritoriálna. Tá prvá nie, lebo sa nedala chytiť. A tá nekastrovaná nakoniec ustúpila.

0silvia0
14. sep 2021

@zuzanaam asi sa citila u vas viac doma. Aj tato nasa je velmi teritorialna, cudziu macku na dvor nepusti, ale kedze tuto novu, ktoru sme priniesli v decembri sme mali 3 mesiace zatvorenu vo vnutri, musela ju akceptovat. Hoci na zaciatku na nu sycala.

zuzanaam
14. sep 2021

@0silvia0 Tak tie naše sa natvrdo bili vždy keď sa stretli. Najprv stará to mača a potom sa to obrátilo. Tak určite sa cítila viac doma, chodí dnu aj von, ako chce. Tá stará prišla už ako dospelá a asi nikomu nepatrila, po roku sa mi podarilo docieliť, že sa k nej môžem priblížiť na pol metra. Na začiatku utekala, len niekoho začula. Ale aj tak mi je ľúto, že odišla. Plánovala som ju ešte viac skrotiť, nechať vykastrovať a očkovať aspoň proti besnote.

zuzanaam
14. sep 2021

Inak ešte mi napadlo, tá mladšia sa znesie jedine so susedovie kocúrom. Sú rovnako starí, hrávali sa spolu od mačaťa. Ktovie, či je to tým, alebo opačným pohlavím. Ten kocúr kastrovaný nie je. Hrávajú sa doteraz.

Strana
z2