icon

Mačka doma: Ako riešiť problém s kocúrom?

16. nov 2023

Moja mama ma vnutri kocúra, ktorý chodi aj von kade-tade. Nie je ani zaočkovany. Ani labky mu neumyva. Vždy keď k nej moj 3 ročný syn príde, kocúr skočí na neho, normalne ma škrabance na tvári. Ani nemôže prejst ani si sadnúť hneď ide po ňom , išla som len na WC a už plač. A moja mama sa tvari že sa nič nedeje. Už som jej povedala že či čaká na to než mu vyškriabe oči? Moja mama ma proste radšej kocúra než vnuka.

monikkatt
17. nov 2023

Pozri, je to male blaznive maca. Jemu nevysvetlis ze neskac, nehraj sa. Je na tebe aby si zabezpecila bezpecnost maleho. Prides, kocura das von a hotovo.

daniela2202
17. nov 2023

Malému do ruky paličku, mucholapku a nech mu zakaždým švacne ....😂👉

autor
17. nov 2023

@daniela2202 👍👏

majkakvet
17. nov 2023

Nie, ale ani deti nie su. Najma cudze.

autor
17. nov 2023

@majkakvet Vnúčatá sú cudzie? 🤔 ...smutné

aandrea9
17. nov 2023

Áno rozumieme si niektoré viac s mačkami. Sledujúc niektorých ludi a nemyslím teba autorka...sa ani nečudujem. Nie je to moj vytvor ale ...sledujúc niektorých ludi, už sa nečudujem, prečo si Noe bral na loď iba zvieratá.

aandrea9
17. nov 2023

@daniela2202 tebe mama tiež švacla občas mucholapkou?

viky173
17. nov 2023

je to domacnost Tvojej matky, ked sa Ti nepaci, ze ma srst od macky po stole, tak jej pomoz s upratovanim alebo tam nechod... treba si uvedomit, ze to uz nie je viac Tvoj domov, zije tam Tvoja matka a ma pravo si to zariadit ako bude sama chciet, kludne aj s mackou, co behala cely den po vonku, za kuchynskym stolom

2006_1211
17. nov 2023

Myslím ze keď si tvoja mama vybrala mat kocúra doma tak ty jej nemáš čo do toho hovoriť ma ho dva týždne tak možno ešte Len plánuje ísť k zverolekarovy a kúpiť mu ten mačací záchod je malý hravý hádam nebudeš čakať ze bude sedieť a len pozerat, je tiež člen rodiny netreba zas ho vyhadzovať co ty vieš ci mu malý nič nespravil keď ty si išla na záchod

erikavesela
17. nov 2023

Prehanas...

daniela2202
17. nov 2023

@aandrea9 áno, nás kedysi rodičia aj capli .... a žijeme, nenesieme si traumatickú udalosť celý život so sebou.... nepísala som , že by mal toho kocúra zabiť 😂😂😂👉👉👉.... bože dobrý

autor
17. nov 2023

Jaj dievčatá...otec nemá rad mačky a musi ju trpiet uz 8 rokov a potom mu mama z ulice donesie ďalšiu. Najlepšie ked ju najde spať na jeho vankusi tak uz aj sama mačka pyta hneď von🤣.

cherrystone
17. nov 2023

moja starka mala takeho kocura, cisty satan drzalo ho to az do smrti (zial zil cele moje detstvo). vsetky vnucene poznackoval len co si sa s nim stretol osamote uz isiel po nohach ako po udenom. potom dostal papucovy vilagos a o tyzden na navsteve znova to iste. na nejake prespavacky alebo navstevy bez rodicov to tam nebolo teda. ale mojho otca sa bal, takze ja som bola v bezpeci. vela si si dovolila mat dieta a ist s nim do teritoria kocura. kazdy ma priority, vsak vidis, ze aj tu je to samy mackofil. mne este teraz zaludok tancuje rumbu, ked si ho predstavim ako zerie z misky na kuchynskej linke. ja by som sa nestitila to kocurovi rucne vysvetlit prvym, co by bolo po ruke, keby mi skoci po dietati. a mamka by si tiez vypocula, ci je jej prednejsi kocur ako vnuca. taku este nehrali, aby mi nejaky blchac skakal po hlave. a to, ze chodi von aj dnu, nepozna zachod a nie je ani ockovany ani nekomentujem. (dufam, ze je aspon odcerveny)

autor
17. nov 2023

Máte pravdu je to jej domácnosť, tak nech tam ma aj nasraté.

autor
17. nov 2023

@cherrystone Poznám take... že sa s mačkou tahaš o tanier.

elmivelmi
17. nov 2023

@syslik81 Ale prosim Ta macky su zakerne dost.Kolegyna mala za ulohu nakrmit macky susede ked sl do nemocnice.Prvy den vosla do bytu susedy,macky na skrini v predsieni zazerali,na druhy den po nej skocili tak ze skoncila v nemocnici.
Ako ok stara mama asi ma radsej macku ako vnuka,inak by macke nedovolil skrabat len tak.Ved ano ako pises zije s nim a asi to ma chuderka v hlave pomotane,ze je jej milsi kocur ako vnuk.

isis234
17. nov 2023

@aandrea9 ale,,, mačka má rozum,,, nemôže jej dovoliť robiť škrabance. Treba ju vyhrešiť, a keď neposlúcha, mucholapka jej neublíži,,, ona sa nedá biť.. utečie..
@autorka..na mačku treba zvýšiť hlas, zapamätá si, že to nemôže robiť.

elmivelmi
17. nov 2023

Normalne daj malemu do ruky tu mucholaoku alebo metlu a ked sa k nemu kocur bude blizit nevh hontym vycape.Ved ked moze byt 3 rocne dieta doskrabane neockovanym kocurom ,tak moze byt aj kocur docapany 3r dietatom.Niektore nazory otrasne,by som videla ako by boli nadaene keby im kocur doskrabal fasady.
Alebo toho kocura vyhod von a hotovo,ked odidete ,kocur sa vrati.Nie je to ani tyranie zbierat,skor tyranie deti toto akeptovanie .

autor
17. nov 2023

@elmivelmi Ďakujem.

monikkatt
17. nov 2023

@elmivelmi no to je teda rada ucit male decko bit zvierata.. ze daj mu do ruky metlu a nech ho vycape🤦‍♀️ potom ze co vyrasta z tych deciek

aandrea9
17. nov 2023

@elmivelmi ty si najprv nastuduj, že očkovanie nemá suvis so škrabancami a potom dávaj múdre rady. Niektorí mate tendenciu mudrovat do všetkého lebo všade ste boli a všetko viete.

autor
17. nov 2023

@monikkatt Ježiš iba keď bude útočiť. Prosim ta už ta niekedy napadlo nejake zviera? Nechci vedieť ako dostal kohút keď skočil na brata.

autor
17. nov 2023

@aandrea9 Ty si začala prvá 😁.

elmivelmi
17. nov 2023

@monikkatt no urcite lepsia ako ta tvoja.Pre teba je v poridku ked sa dieta necha skrabat od macky ale ked sa macka vycape metlou to uz nie je ok..Tvoje priority su dost smutne.

mima172
17. nov 2023

Ja mám veľmi rada zvieratá (dokonca som až taký extrémista, že ich nejem 😂) ALE tuto si treba nastaviť pravidlá. Ak toto mačka robí, treba mame povedať, že prídete ak bude ochotná mačku niekam separovať po celú dobu návštevy. Ja som sa aj ako tehotná vyhýbala domácnostiam, kde majú mačku. Stále tvrdím, že niekto kto behá vonku, neutiera si zadok atď, tak ten nepatrí dnu. Ale to je len môj názor, na hejty som zvyknutá, keďže som neraz odmietla ísť niekam, kde je dnu mačka alebo pes.

elmivelmi
17. nov 2023

@aandrea9 A co tym chces napisat?Ze ockovany kocir neskrabe a neockovany ano?Ci vlastne co chces napisat ?Lebo ti nerozumiem,co chces vyprodukovat za nezmysel.
Asi riziko infekcie pri skrabani bude vyssie ori neockovanej macke,nie?

monikkatt
17. nov 2023

@elmivelmi jasne, je lepsie dat decku do ruky palicu nech ho drbe po hlave ako prist a dat kocura na dvor nech sa nehra s malym 😂 a vies co, moje priority su skvele, dakujem za starostlivost😊

monikkatt
17. nov 2023

Vies co male maca ma uz napadlo, ano 😂 sak ked nechcem prist na navsteve do kontaktu so zvieratom tak poziadam domacich nech si ho vezmu a odpracu a nebudem sa branit utokmi na zviera 🙄 robis z toho vedu

elmivelmi
17. nov 2023

@monikkatt pre teba je lepsie ked kocur doskrabe dieta ako by sa malo dieta branit.
Tak je problem aj mater,ktora to ma v hlave pomotane a ma radsej kocura-takyto ludia asi tazko daju milacika vonku.Preto je ucinnejsie naucit dieta sa branit,a inak takymto pristupom akurat vyvolaju u maleho panicky strach maciek alebo mozno aj odpor k nim v dospelosti.
A ty sa radsej sustred na ine veci a to ako vyt empatickejsia k ludom,zvlast detom.

monikkatt
17. nov 2023

@elmivelmi o moju empatiu sa neboj. Ja mam rada ludi aj zvierata. Nikto netvrdi ze si ma nechat doskriabat dieta. Kocura treba zavret von alebo do inej izby, nie ho bit.
A mater si moze mat doma aj 10 maciek, je to jej dom. Hadam sa nebude pytat dcery co moze mat doma.
Taka blbost a take lahke riesenie. Nechapem tie zvady tu