icon

Mačka doma: Ako riešiť problém s kocúrom?

16. nov 2023

Moja mama ma vnutri kocúra, ktorý chodi aj von kade-tade. Nie je ani zaočkovany. Ani labky mu neumyva. Vždy keď k nej moj 3 ročný syn príde, kocúr skočí na neho, normalne ma škrabance na tvári. Ani nemôže prejst ani si sadnúť hneď ide po ňom , išla som len na WC a už plač. A moja mama sa tvari že sa nič nedeje. Už som jej povedala že či čaká na to než mu vyškriabe oči? Moja mama ma proste radšej kocúra než vnuka.

Strana
z3
aandrea9
17. nov 2023

@elmivelmi čítaj s porozumením prosím ta a ukludni sa. Okrem MK existuje aj Google 😁 a @autorka...ja som nezačala mudrovat len tak aby som niečo produkovala. Doma mám 2 macky par rokov a vonku 8 tak asi o nich niečo viem vratane starostlivosti o ne. Príjemný večer všetkým diskutujúcim.

elmivelmi
17. nov 2023

@monikkatt no ved no mama moze mat plny dom maciek-ved je nad slnko jne ze miluje viacej toho kocura ako vnuka.
Kebyze je to naopak,tak aspon by sa snazila mat doma cisto ,ved je to naozaj humusne dat jest dietatu z misky po kocurovi,ci mat obstaty dom v kt sa hra male dieta.Fuj,niektori drzitelia zvierat su naozaj nechutni a celkovo zviera patri odjakziva na dvor a nie dnu,tam je ich orirodzene prostredie,to ze si ludia urobili so zvierat svoje hracky alebo nahrady za lasku od ludi,za to tie zvierata tiez nemozu.

isis234
17. nov 2023

@monikkatt mačka/kocúr sa metly bojí. Len čo by ju zbadal, utekal by preč.Ani by ho nemusel biť.

syslik81
17. nov 2023

@elmivelmi tak macky si chrania svoje uzemie .. takje normalne ze nemaju radost z cudcej osoby v byte ked tam nieje nik iny .. a ta macka o kt je tu rec akoniec je male maca kt sa chce len hrat

autor
17. nov 2023

@aandrea9 Akože 10 mačiek? Fuha...

monikkatt
17. nov 2023

@elmivelmi no schvalne som si presla este raz odpovede autorky a neviem kde pise ze dava jest malemu z kocurovej misky alebo ze by mala doma nasrate a nastate tak neprehanaj 🤦‍♀️ jasne ze dieta je na prvom mieste ale netreba deti ucit bit zvierata ked staci dat macku von.
A ked ma matka radsej zvierata tak potom nech tam autorka nejde.. ked sa jej to hnusi, mamu asi nezmeni🤷‍♀️

monikkatt
17. nov 2023

@isis234 hej? Nase sa neboja, praveze ked sa zameta tak po nej skacu a chcu sa hrat 🤷‍♀️😄

isis234
17. nov 2023

@autorka, .. @aandrea9 napísala pravdu. Mačkám sa treba venovať. Tak isto ako psovi. Mama mu zrejme dovolí všetko, ale to nie je správne.
Naše boli i v dome, ale nedovolili si ísť na stôl, ani nič zobrať, kým sme im nedali do misky. Na nikoho neútočili. Rozprávali sme sa s nimi. Keď bolo treba, zvýšili sme hlas. Oni tomu rozumia. Hrali sa s hračkami, loptičkou, myškou- pískacou... na paličke mali pierko.
Keď prišiel niekto cudzí, išli sa schovať do pelechu.

elmivelmi
18. nov 2023

@monikkatt Ja pisem ze problem je mater,iz len to ze jej manzel nenavidi macky a ona ma vnutri kocura,spinaveho.To nie je respekt voci nikomu,mamzelovi,dvere a vnukovi.Jedna vec je mat macku ked ich mam rad ale moze byt aj na dvore,a nie vnutri kde vadi hlvne manzelovi,kt ma oravo asi na kludny zivot,Ale tak ludia su rozni tuto jej mama asi si kocurom nieco kompenzuje na ukor rodiny a v hlve to ma asi pomotane a city orejavuje kocurovi nie ludom

elmivelmi
18. nov 2023

@syslik81 a uzemie je akoze izba?Podla mna by to malo byt nejake teritorium vonku kde si ho prirodzene chrani pred sruhym kocurom,nie?No koniec devaty.Autorka nauc syna branit mucholaoku donruky a bude mat syn aj zabavu.Macke to neublizi,aj tak sa nenecha dolapit.Lepsie takto ako by mal mat zraumy z maciek.

syslik81
18. nov 2023

@elmivelmi ty dokazes urobit kompletnu analizu cloveka na zaklade 4 prispevkov cloveka kt neznasa macky a chce aby jej decko bolo na prvom mieste aj tam kde nieje doma ale len na navsteve .. gratulujem -dalsia psychologicka bez titului na konovi .. vam tu davaju specialne skolenie ci to ste take ehm od prirody? =radsej ani neodpisuj nezaujima ma to ...

elmivelmi
18. nov 2023

@syslik81 ja len ze slovo analiza neexistuje-ak tak,tak analyza.

syslik81
18. nov 2023

@elmivelmi a dalsia zaujimava vec na konovi ked uz dochadzaju argumenty poukazeme na pravopis 🙏 gratulujem nesklamala

elmivelmi
18. nov 2023

@syslik81 a ake si mala argumenty?Nebud smiesna,a ked sa chces vyjadrovat k teme pouzivaj presne nazvy.Inak je to stale tvrdenieproti tvrdeniu,ty argument.
A uz ma nespamuj,nechces citat,co ti pisu ale musis mat posledne slovo.Maj sa.

alison11
18. nov 2023

Juj tak to by som brávala aj syna na wc so sebou a keby vidím,že kocúr skočí na dieťa tak ho zhodím z neho a ak by bol násilný kocúrisko tak by som mu aj udrela po zadku a vysvetlila mu,že to sa nerobí,nak vie kto je pánom.Aj zvieratá rozumejú netrba si to nechať od žiadneho zvierať aj keby je matkin,a matka by mala tiež chápať,že si zodpovedná za svoje dieťa a zviera ak nemá rešpekt pred ľuďmi časom môže napadnúťaj ju.

janulik2008
18. nov 2023

Ak je to mačiatko tak je normálne že "útočí" chce sa hrať. My máme 9 ročného kocúra a niekedy je ako malé mačiatko tiež sa hrá (hoci už neskáče), tiež sme sem tam poškrabaní. skúste mu kúpiť nejaké hračky "udice" nech sa vyblázni 🤛🤔

Inak niektorým mačkám iné mačky vadia. Máme vonku krásneho kocúra a sem tam chodieval dnu na noc a náš 9 ročný kocúr sa na protest vycikal na veci 🫣 nevedeli sme prečo, keďže je zdravotne ok az sme prišli na to že to robí kvoli nemu a čuduj sa svete odkedy nechodieva kocúr dnu, tak nečúra 🫣

@monikkatt
@aandrea9 dievčatá s ňou sa zbytočne hádate, pre ňu má byť mačka vonku lebo vnútri mačky trpia atď.

autor
18. nov 2023

@syslik81 Moje dieta je u babky ako doma, ako aj ostatné vnúčatá, môžu prísť aj o polnoci. Moja mama sa zalubila do mačiek až jej z toho šiši....ale uznala že kocur skáče aj po nich a než ho to prejde bude vonku, ako ma taku zasklenu terasu kde ma pootvorene dvere. Ja sa nestačím čudovať ako ste to celé pretočili. Treba sa naučiť reagovať bez emócií...

syslik81
18. nov 2023

ako doma nieje doma.. doma je tam kde byvas ty .. na nic sme nepretocili-proste z velkej agresivnej macky sa nakoniec vyklulo male hrave maca... ale kedze ste to uz vyriesili tak diskusia skoncila

Strana
z3