Mačka ma stojí veľa energie
Ahojte.
Mám 12 ročnú mačku. Už 4 roky mi robí neznesiteľné problémy, má to po psychickej stránke. U veterinara sme boli, pomôcť nevie, po fyzickej stránke je zdravá.
Neviem s ňou žiť, ale bez nej si to tiež neviem predstaviť. Ští kade tade, každý deň. Keď som doma menej, keď idem do obchodu najdem aj 3 nové mlačky. Stojí ma neskutočne veľa energie.
Neraďte veterinára, boli sme xkrat.
Neraďte zmeniť prostredie, venovať sa jej atď....nepomohlo. Nepomohol ani felliway, ani najdrahšie krmivo na trhu, nepomohlo ani zmena zachoda....nepomohlo nič, nič, nič. Už nie je čo by som skúsila, okrem utratenia. Tie čo napíšete
,, darovať " tak si položte otazku či by ste takú mačku darovali, ktorá je pohroma pre čistú domácnosť.
Dať utratiť? Alebo by ste žili v špinavom byte? Je tu niekto taký, kto trpel domácemu miláčikovi extrémne správanie, ako to dopadlo?
@andreatytler ty píšeš o poslednych mesiacoch starej mačky.
Tak moje otázky nezneli a presne viem kam sa tvoje prispevky budú tiahnuť.
Nie je u nej možná náprava, podrobnosti nepotrebuješ, pýtam sa na dve možnosti a to utratenie, alebo život s chorým zvieraťom.
@andreatytler myslíš že mačka ktorá bola 12 rokov v byte bude spokojná vonku? Aj v zime? Neviem či je to dobrý nápad.
Je to dilema a poradiť neviem
@fazulka21 Jednoducho tá tvoja mačka žiarli.
Máš dcéru 3,5 ročnú a mačka (dovtedy, pred 4 rokmi) možno bola stredobodom pozornosti, teraz na vedľajšej koľaji. A robí neplechy, aby mala tvoju pozornosť. A toto vyžadovanie pozornosti robí takýmto (podľa teba nevhodným) spôsobom.
PS: mačky žijú (ak sa im nič nestane) aj 15-18 rokov.
@opica_skorica vau! Ďakujem za veľmi prínosný prispevok. To som fakt nevedela toto.
PS: ironia.
@fazulka21 Ano, moja macka bola umierajuca ale problem bol podobny v tom ze robila spinu v byte a pisala som o tom preto aby som ti ukazala ze s tebou sucitim a chapem ta, ze to mas tazke a ty ides na mna utocit? To co je? Si s sem prisla vyventilovat? Nerob to mna mne prosim ta. Nepaci sa mi to.
@miamia04 Pretože celý život žila v byte ... máme dvoch bytových kocúrov a aj som mala snahu brať ich von na prechádzky, no sodoma-gomora ... ľahli si na chodník, plakali, proste sa báli ...
Nie je veterinár ako veterinár ... kolegyňa má kocúrika, má 3 roky, takisto robí po byte mláčky ... absolvovala s ním mrte vyšetrení u rôznych veterinárov, lebo 80% hovorilo, že problém je v psychike ... nie, ten kocúr mal problém s močovým mechúrikom ... ďalšia vec, podľa mňa tá Tvoja mačka cíti, že je trpená, nechcená ... celkovo Tvoj štýl písania, opisovania celej situácie je taký, že sa tej mačke nedivím ... pokiaľ to nechceš naozaj riešiť (lebo riešenie existuje vždy), daj ju utratiť.
@fazulka21
@buberova No ak fakt z bytu nikdy ani paty nevytiahla tak to asi nie. Vsetky bytove macky s ktorymi som sa ja stretla boli take ze chodili aj von, ci uz uplne von alebo na balkon. Tak ma to ani nenapadlo. Ale macky vedia velmi prekvapit.
Ja by som skor povedala ze prechod z dvora do bytu musi byt pre macku vacsia trauma.
@dzulli1980
@andreatytler tiež myslím, že by prežila, je to mačka 🐱
@andreatytler prepáč ak som ťa urazila, vôbec to nebol zámer.
Predpokladám že tá mačka už nie je medzi nami, pretože bola stará. Moja stará nie je a robí to strašne dlho a riešim to aktivne 4 roky a už ma prešla energia. Veterinár naposledy keď som bola u neho navrhol utratenie a odvtedy mi to vrta v hlave... Lenže keď sa niekde chcem ohľadom toho poradiť, tak sa vždy zbehne 90% ľudí čo ma linčujú, pritom ani nemajú skusenosti a ani šajnu čo to znamená... myslia si že je to o jednej mláčke za nejaký čas. Preto už reagujem ignorantsky možno z určitého pohľadu...
Mám napučaný nabytok. Parkety. Matrace. Kupila som tepovač za niekolko stoviek. Zničené koberce. Moč vsiaknutý v špárovačkách na kachličkách. Práčka u mňa ide 2x denne.
Mačke sa venujem viac ako dcére. Ale už mi príde občas sladké vykúpenie sa jej zbaviť.
Mala aj tabletky. Aj valerianku kade tade. Dva záchody. Kupila som jej VLASTNÉ kreslo. Špecialne veterinárne krmivo. Aj pastu. Mačaciu fontanku na čerstvú vodu. Dve škrabadlá( jedno nástenné, jedno mačací strom). Má dve skrýše (pelechy). Nemôžem mať návštevy. Automaticky sa mi pomstí. Kokos mohla by som pokračovať do nekonečna. A aj značkuje. Takže plus steny v chodbe furt octom čistom, už sú vyžrané.
Fakt neviem čo.
@andreatytler nie, prechod z bytu na dvor. Si vezmi, že tá mačka nepozná vietor. Boji sa ho. Krstná mala kocúra a dala ho k babke na dedinu. Po týždni ho musela zobrať nazad. Nejedol, nepil, len pišťal. K nikomu neprišiel. Je to komplikované ak mačka naozaj nikdy nebola vonku.
Ešte že máš zdravé dieťa 🙂
@fazulka21 na českej televízii bývala relácia, kde mačací psycholog riešil problemy s mackami. Skus si ho vygooglit a nakontaktovať sa na neho
mačka je ,,taká prefíkaná sviňa,, robí si čo chce. Takže prežila by aj vonku. Ja by som ju darovala niekomu, kto má dom a môže byť vonku. Zober si, čo ti je prednejšie zdravie tvojho dieťaťa alebo mačka? Teraz ma tu kopec žien udupe, ako sa sama nemôže brániť a pod. ale je to zviera a ako písala
@miamia04 - lovec, má pudy - prežije
Mačky ocuravaju keď žijú v strese. Aj moja jedna to začala robiť, keď sme vzali do docasky mačiatko -kocúra. Už sú to 2 roky a sem tam to spraví stále. Ak má ozaj všetky vyšetrenia v poriadku je u vás niečo, čo pre ňu predstavuje obrovský stres. Ako sa správa dieťa k mačke?
@kvetinka75 nie neprežije vonku. Ale hádať sa nebudem. Príde mi milosrdnejšie dať ju uspať ako ju dať na dvor, kde bude umierať pomaly. Keď mala 1 rok, kupila som nový byt. 3 mesiace jej trvalo si zvyknúť.
@tramtada31 tak nasla som ju, bola to žena Klára Vodičková https://www.bad-kitty.cz/o-mne/ ked uz si skusala toľko veci, vyskusaj este toto a zavolaj jej
@tramtada31 nie ďakujem, neskúsim.
@fazulka21 rob ako myslíš, aj to je riešenie.
Jejda tak ju uspi, asi len cakas aby ta v tom niekto povzbudil. Tak ja ta povzbudzujem. Boha aby mi zviera nicilo byt…
@miamia04 nie, ja sa pytam na dve veci.... či utratiť, alebo rady človeka, čo tak žil dlhodobo so zvieraťom. Sám veťoš povedal že náprava nie je možná. Natočila som mu videá, ukázala fotky čo robí to zviera. Mám bytovú kameru. Povedal že sa s tým ešte nikdy v takejto miere nestretol, ale keď robil sono, vyšetrenia močovych ciest, obličiek, aaatd tak nič, absolútne nič nenašiel.

@fazulka21 Ak ju darujes niekomu kto ma dom na dedine kde maju sopu a kurnik tak macka nikdy dnu nemusi prist a bude mat stastny zivot vonku.
My sme mali umierajucu macku, ktora kakala mimo zachoda posledne mesiace svojho zivota a bola to hroza. Bola sucast rodiny a muzov milacik, nemala som srdce ju dat utratit Prave koli tomu uz dalsiu macku nechcem.
Ako viez ze ma psychicke problemy?