icon

Mačka ma stojí veľa energie

fazulka21
13. okt 2023

Ahojte.
Mám 12 ročnú mačku. Už 4 roky mi robí neznesiteľné problémy, má to po psychickej stránke. U veterinara sme boli, pomôcť nevie, po fyzickej stránke je zdravá.
Neviem s ňou žiť, ale bez nej si to tiež neviem predstaviť. Ští kade tade, každý deň. Keď som doma menej, keď idem do obchodu najdem aj 3 nové mlačky. Stojí ma neskutočne veľa energie.
Neraďte veterinára, boli sme xkrat.
Neraďte zmeniť prostredie, venovať sa jej atď....nepomohlo. Nepomohol ani felliway, ani najdrahšie krmivo na trhu, nepomohlo ani zmena zachoda....nepomohlo nič, nič, nič. Už nie je čo by som skúsila, okrem utratenia. Tie čo napíšete
,, darovať " tak si položte otazku či by ste takú mačku darovali, ktorá je pohroma pre čistú domácnosť.
Dať utratiť? Alebo by ste žili v špinavom byte? Je tu niekto taký, kto trpel domácemu miláčikovi extrémne správanie, ako to dopadlo?

rootham
16. okt 2023

@maaserkaa nerozumiem. To bolo k čomu?

1gramofon
16. okt 2023

@nika523 mačka je šelma, na to hádam článok nepotrebuješ, alebo áno? Vieš o tom ze majú inštinkt loviť? Vieš. Ja neviem co všetko sa píše v našich svk článkoch, ale v zahraničných je toho celkom dosť, takže ak by si naozaj chcela, tak si ich nájdeš. A ďalšia vec, ako čakáš od šelmy ze bude v pohode s životom medzi stenami? Ich "domestikovanie" začalo tak, že my sme ich potrebovali na lov myší. A ak si mala nejakú mačku a vnímala si aj jej, nie len svoje potreby a predstavy, tak si ju mohla vidieť sa tešiť sa hoci len z ulovenej muchy, videla by si ju ako jej stúpa sebavedomie. Možno preslachtena mačka je v tomto iná

lukino2000
Odpoveď bola odstránená
lukino2000
Odpoveď bola odstránená
nika523
16. okt 2023

@lukino2000 🤣👍

katka0123
17. okt 2023

@lukino2000 Utocis na mna. To je absurdne. Autorka sama rozmysla nad utratenim. Ja len suhlasim. Macaci moc, navyse pri malom dietati v byte sa mi vazne hnusi. Je to nechutne a nehygienicke. Navyse macka svojim spravanim dlhodobo strpcuje zivot. Co je dolezitejsie? Dieta a jeho zdravie, pohoda, alebo posahana macka? Ano, na ulicu do zimy ju nevyhodi (neprezila by), NIKTO ju nechce. Ved si ju vezmi 🙂 Haloooo, mackomilne zienky, najdite tej mrske novy domov. Pomozte prosim autorke! Naco sa tu vadit? Ved jej pomozte. Ja jej s mackou nepomozem. Ale veterinar vie ako na vec.

anelehka
17. okt 2023

@katka0123 máš úplnú pravdu👍

katka0123
17. okt 2023

@anelehka dakujem. 🙂

lukino2000
Odpoveď bola odstránená
modrykolibrik
17. okt 2023

Preco neoslovis macky sos ty ju prevezmu

katka0123
17. okt 2023

@lukino2000 prosim ta neprehanaj s počtami. Vezmi si tu jej potvorsku macku. Pri takom počte, co si uz mal doma, ako uvadzas, to hravo zvladnes. Bud frajer. A kym prirodzene uhynie, mozno ju prevychovas 🙂 Drzim ti palce! Velmi. Krasny den 🙂)))

lukino2000
Odpoveď bola odstránená
nika523
17. okt 2023

@lukino2000 myslíš že by prežila na ulici?

fiafia
17. okt 2023

@fazulka21 tak toto by som ja netrpela aby mi zviera ničilo byt, je to nehygienicke a pri malom dieťati by som to netolerovala. Určite by som nebola otrok mačky, a 4 roky 🤐

nika523
17. okt 2023

@lukino2000 ja si myslím že nie ale predtým by sa ešte veľmi trápila zimou, hladom a tým že po 12tich rokoch v byte v teple s ľuďmi je zrazu sama na ulici, to si ani neviem predstaviť. Milujem mačky aj som tiež mala veľa v dočaske a aj svoje mám ale ak má skončiť na ulíci tak radšej utratiť, samozrejme najprv nech skúsi osloviť útulok alebo nejaké oz ale von nie, mala som veľa maciek z ulice a viem ako tam trpia a žiadna z nich nechcela ísť von, netúžila po slobode a ešte mačka čo 12 rokov žila v byte...

nika523
17. okt 2023

@1gramofon áno mala som a veľa mačiek a vôbec nemali potrebu ísť von, mala som aj takú čo len keď som sa obliekala alebo otvorila dvere tak bola skrytá pod posteľou tak sa bála že ju odnesiem naspäť na ulicu ani na okno nechcela ísť. Mala som aj takú čo bľula červy lebo neviem čo vonku jedla a samozrejme že ju von nikto neodčervil, mala som aj takú čo ju žrali muchy za živa a v rane mala mušie vajíčka, mala som aj takú čo mala FIV to je mačací AIDS to samozrejme chytila von, mala som aj takú čo mala zápal pľúc z prechladenia a nezvládla to lebo som ju našla neskoro, mala som aj takú čo ju zrazilo auto na tej ,, slobode" a mohla by som písať a písať... Žiadna z týchto mačiek netúžila po slobode ani nechceli ísť von tak mi nepíš bludy a či ja som mala mačku a pozerala na jej dobro!!!! 😡

katka0123
17. okt 2023

@lukino2000 nahlasila som ta. Urazas ma, to si ku mne nedovoluj. Na tvoju uroven sa neznizim.

katka0123
17. okt 2023

@fiafia presne tak. Ale pozor, koli tomu sa mi tu dostalo dost osocovania. Divna diskusia 🙂

lukino2000
Odpoveď bola odstránená
lukino2000
Odpoveď bola odstránená
nika523
17. okt 2023

@lukino2000 ale aké roky? Aký to bude pre ňu život na ulici?

lukino2000
Odpoveď bola odstránená
katka0123
17. okt 2023

@lukino2000 prosim? Ty ma tu hrubo osocujes. Narazas na moje IQ, nazyvas ma pixlou a podobne. S takym clovekom sa nemam o com bavit. Ti nie je o stracani argumanetov.

1gramofon
17. okt 2023

@nika523 ale ty píšeš o traumatizovanych mackach. Keby sa hocikomu niečo vonku stalo tak sa bojí ísť tam znova, ale to neznamená ze sa bojí ísť vonku ešte predtým než ma zlu skúsenosť! Autorka ma mačku, ktorá je celý život pravdepodobne zatvorená a to je chyba. Neviem ci rozmýšľaš o tom co píšeme, asi skôr nie 😠 a neberiem ti, že traumatizovana mačka nechce ísť vonku, no kto by to bol čakal, ze áno

nika523
17. okt 2023

@lukino2000 to je kruté

marsmykkok
17. okt 2023

@1gramofon autorka má starú mačku už. Ak by sa presťahuje do rodinného domu autorka s tým, že jej nechá prístup dnu, ale nebude zakazovať chodiť von, možno časom-po pár mesiacoch sa jej bude páčiť na dvore, možno podľa toho koľko a aké mačky a psy budú v okolí sa odváži po roku ísť aj k susedom a podobne. Ale ak stará mačka, kde už aj ostatné mačky cítia že je stará, bez skúsenosti s hierarchiou von by ostala niekde vonka tak ju budú iné mačky biť, ubližovať jej a podobne. A to kľudne aj v jej dvore-keby bola iba tam a inde nechodila, je normálne že aj cudzia mačka príde do dvora a zožerie napríklad mačke autorky žrádlo, odoženie ju preč a podobne. Fakt takú staršiu mačku nechať na ulici v inom prostredí, bez majiteľov je stokrát horšie ako utratenie.

nika523
17. okt 2023

@1gramofon ty nechápeš čo píšem, píšem že mačku von nič dobré nečaká, zbieram po ulici tie,, šťastné" vonkajšie mačky, choré, hladné, premrznuté

nika523
17. okt 2023

@1gramofon a ešte by ma zaujímalo ako to že mačka vo vnútri sa v priemerne dožíva 15 rokov a tie vonkajšie tak maximálne 5 rokov keď sú také šťastné a tie vnútorné tak trpia?

lukino2000
Odpoveď bola odstránená
lukino2000
Odpoveď bola odstránená