Mačka ma stojí veľa energie
Ahojte.
Mám 12 ročnú mačku. Už 4 roky mi robí neznesiteľné problémy, má to po psychickej stránke. U veterinara sme boli, pomôcť nevie, po fyzickej stránke je zdravá.
Neviem s ňou žiť, ale bez nej si to tiež neviem predstaviť. Ští kade tade, každý deň. Keď som doma menej, keď idem do obchodu najdem aj 3 nové mlačky. Stojí ma neskutočne veľa energie.
Neraďte veterinára, boli sme xkrat.
Neraďte zmeniť prostredie, venovať sa jej atď....nepomohlo. Nepomohol ani felliway, ani najdrahšie krmivo na trhu, nepomohlo ani zmena zachoda....nepomohlo nič, nič, nič. Už nie je čo by som skúsila, okrem utratenia. Tie čo napíšete
,, darovať " tak si položte otazku či by ste takú mačku darovali, ktorá je pohroma pre čistú domácnosť.
Dať utratiť? Alebo by ste žili v špinavom byte? Je tu niekto taký, kto trpel domácemu miláčikovi extrémne správanie, ako to dopadlo?
@babulkomale ale no tak. Už som to tu písala.....nebudem chodiť s mačkou cez pol Slovenska na psychologické sedenia. Predpokladám že to nie je zadarmo. A aj keby, myslíš si že online som neskúšala rady všetkých týchto? Vymedzte jej priestor! Má. Kúpte škrabadlo! Má dve. Venujte sa jej, mojkajte ju! Áno robím to. Každý deň. Kúpte viac WC! Má dve! Tri jej už nedám. Nemám viac čo spraviť. Aj keby vyhodím dcéru z bytu a ja prestanem chodiť do práce tak aj tak to bude robiť, má to proste pokazené v hlave. Ale ak chceš, zaveziem ti ju a môžeš s ňou chodiť k mačaciemu psychologovi...
@fazulka21 podla mna tam osobne ist nemusis. Konzultacia, bud online alebo telefonicka, kde ti pani povie, ako to prebieha je urcite zadarmo a ty sa rozhodnes, ci do toho ides. Evidentne si si tu stranku nepozrela dokladne, len nakukla a urobila predcasny zaver
Nechapem co sa na mna ocapujes, chcela si rady, ludia tu zabijaju svoj osobny cas a radia.
Nemusis mi argumentovat, nie sme na súde. Ber lebo nechaj tak.
Co si cakala, ake rady? Ze pride Jackie Chan a presekne macku v lufte a budes mat pokoj?
Pises ze ta to stoji energiu, cas, peniaze, to nekonecne cistenie. Ale obetovat cas na riesenie nechces? Len na napravu nasledkov? Potom ta to asi bavi...
@babulkomale trikrát som pisala že nebudem riešiť psychologa. Tak tu čas nestrácaj. Ďakujem ❤️
@miamia04 načo prispievala,keď evidentne o zvieratách nič nevieš.... skús prispievať inde. Kojenie,plienky a tak🙃mačka ,čo xy rokov žila len v byte,vonku umrie....
@stvura bože konečne normálny zdravý názor, balzam na dušu. ĎAKUJEM veľmi. Akurát to, že ja nemám,,gule" na to vziať ju k veťošovi a uspať....je to akoby mi niekto bral také polobábo... Rozmýšľam že poviem otcovi nech ju zavezie k doktorovi za mňa. Keď si ju nikto nevezme...
@rusalinka ďakujem, áno je to najkrajšia cica na svete.
Nepomohla by druha macka? Ked teda takto reaguje na samotu
čítam názory, že bytová mačka vonku umrie. Nekomentujem, dám len svoju skúsenosť:
Mali sme nekastrovanú perszskú mačku v byte, prežila tam cca 8 rokov, bol to ten plachý typ mačky, bála sa zvukov výťahu, keď sme ju skúsili zobrať na postroj von, bola z toho vyšokovaná, tak sme postroj vyhodili, nikdy viac nepoužili. Čiže nechodila von, len na balkón. Po ôsmich rokoch sa moji rodičia presťahovali do rodinného domu na dedinu, veľká záhrada. Mačka jasné že stres, plížila sa po dome, adaptácia trvala dlho, ale prešlo pár mesiacov a mačka sa odvážila aj do záhrady, aj na pole, onedlho mala dokonca mačacích kamošov, ale držala si odstup, kocúrov odháňala, hoci kastrovaná nebola. Síce ju po roko zrazilo auto, lebo už sa odvážila aj na cestu vyjsť, ale aspoň rok si užila bežného mačacieho života.
@fazulka21 autorka, z tvojich slov cítiť hnev a zúfalstvo. Mačka s tebou možno ani nechce fungovať v jednej domácnosti, leziete si navzájom na nervy. Ty nechceš fungovať s ňou. To máš ako s pubertálnym deckom, ktoré neposlúcha a robí prieky rodičom.
Ja by som jej dala šancu dať ju niekomu inému. Cica je krásna, keby som nemala dve mačky a psa, beriem ju. Určite sa niekto nájde, kto sa jej ujme. Aj tebe aj mačke sa uľaví.
@opica_skorica
Dobre napísané. Ona sa cíti odsunutá .
Ja by som ešte sa skúsila poradiť na SOS mačky, alebo dať na adopciu.
Utratit kvoli tomu že šti vedla misky? Radsej by som ju pustila von, my tu mame 3 potulne alebo k tetke na dedinu. Može to byt kocur, co si značkuje teritorium..Pachy pre ostatnych kandidatov..Este jednu možnost ti poradim na Spektrum alebo Animal Planet chodi Má pekelná kočka...Tam nebol problrm, čo sa nedal vyriešiť
Alebo vykastrovať, prestane smradiť...Vždy lepšie ako utratiť
Nečítala som všetky príspevky, ale utratiť by som ju nedala. Buď k niekomu na dom, kto má prístup aj do domu dovnútra, aby si pomaly zvykala aj na von, alebo k niekomu kto je sám na byt, aby mala pokoj. Krásna cica.
Inak je hrozne zlatá, taký Murko..Vôbec by som nad tym neuvažovala - smer dedina, na záhradu, pome, tam sa udomacni..Skoči si do lesa, zistí, čo je život..
Ja som kedysi sledovala tu Pekelnu kočku a daval v celku jednoduche rady a veci sa menili.
Je mačka kastrovana?
Z toho čo pišeš, ona ta vydiera..chce pamlsok, alebo skrabkanie, keď nemá, tak ide a ští..
Inak mne toto robi zajac samec, samička nie. Tiez mi to pripada, že značkuje teritorium alebo citil pach po tej samičke, pretoze tiež vedla klietky na balkone..
Nemala si mačku predtym? Že aj tento citi pach samice, alebo kocura a je rozhodený?
Alebo je len vychcaný
@karolinakr a zajacov nemáš kastrovaných?
@0silvia0 nemám
@karolinakr no tak to preto, zajace sú veľmi teritoriálne a značkujú, aj samce aj samice. Ja keď som ich oboch dala vykastrovať, úplná pohodička bola s nimi. U nás aj samica značkovala a úplne jej šibalo ked mala ruju.
@0silvia0 ano? fu, no porozmýšĺam..
@karolinakr po kastrácii už mohli byť aj spolu pustení, aj v jednej klietke, aj vonku v ohrade, a nesmrdeli toľko samozrejme.
@fazulka21 ahoj, píšem ako milovník mačiek, majiteľ 9r kocúra, pred ním sme v rodine mali 14r kocúra. Obaja kastrovaní s prístupom von, podľa potreby. Ani jeden nerobil dnu bordel.
No ale k veci. Ja osobne by som toto nezniesla. Mačka, láska neláska išla by z domu. Aj utratiť. Lebo sa možno trápi aj ona🥲🥲 a nie len vy. Možno ona ani nechce byť s vami preto toto všetko robí :D
Ďalšia skúsenosť, čerstvá. Kamoške vypovedali nájom v byte, narýchlo nevedela nič nájsť v meste. Tak odišli na dedinu do domu (po babke) a mačka (5 ročná bytová herečka) musela tiež, veď kde by ju dali, chcela-nechcela, či sa jej to bude páčiť alebo nie musela ísť aj mačka na dedinu :D a je tam, žije a aj keď až po pár mesiacoch už chodí aj sama von. (Inak jej mačka, aj keď mala na byte otvorené dvere nevyšla von, vôbec, bála sa. Poznala len ten byt) Na dome nemajú bránu ani ploty, veď ale mačka aj tak nerešpektuje tieto vymedzené ľudské hranice.
A myslím, že akokoľvek sa rozhodneš bude to správne. Nemôžeš celý svoj svet točiť okolo upratovania mačacích šťaniek.
Držím palce 😇😇😇
@karolinakr kde si sa dočítala že ští vedla misky? Ští všade! A áno, samozrejme že je kastrovaná.
@fazulka21 myslím, že ju veľmi podceňuješ. Mačka je veľmi inteligentná, až vychcaná osobnosť (to na nich milujem :D ) bez debaty. Napríklad náš starý kocúr nas miloval všetkých (vtedy sme boli 6ľudí v dome, plus dieťa) nový teda 9 ročný, on si vybral moju mamu a ostatných aj škrabne, príde k nám len keď chce a uzná za vhodné. Ku mne mladý pán prišiel láskavo okrem kŕmenia, len keď som bola chorá v posteli, bezvládna. Aj to sa brat smial, že len čaká či otrčím kopytá aby ma mohol zjesť :D Mačka je múdra, fakt, možno keď pojde niekam bez teba bude to úplne iné zviera. Len to nevieš, nikde nebola týždeň dva bez teba, alebo bola? Keď ste na dovolenke a tak.
A len zopakujem. Možno jej vadíte vy :D všetci. Len to nevie povedať, tak sa vás snaží vyšťať z domu a vy nič :D Stále ste tam. :D (to je humor, nadsázka ;)
@fazulka21 nečítala som síce celú diskusiu,ale keby ju niekomu dáte,možno tam by to zázrakom prestala robiť.Ktovie.Možno fakt jej nie je nejako dobre u vás.A čudovala by si sa ako mačky vedia žiarliť.Ja som ich už odchovala dosť .Takže mám svoje skúsenosti.Siamku som mala skoro 18 rokov čisto iba v byte a teraz mám 3 kusy na dvore aj striedavo v dome
Kto má záujem, som ochotná cicu doviezť.

@andreatytler kedysi daaaavno, sa mi podarilo nezatvorit dvere na byte keď som odchadzala do práce. Po 9 hodinách keď som prišla pred byt, zhrozená som vbehla dnu, volala na mačku, vybehla von, volala, kričala, plakala.... Zburcovala som susedov. A mačka bola doma zalezena za gaučom. Nevyšla z bytu. Zakaždým keď počula niekoho ísť, zaliezla za gauč. Takže asi iba násilím ju dostanem z bytu.