Mačka nám ocikáva veci v byte
Ahojte, prosím o radu, lebo už som zúfalá. Zadovážil sme si mačku ešte pred deťmi v starom byte. Potom pribudli postupne 3 deti a museli sme sa presťahovať do väčšieho bytu. Nejaký čas po presťahovaní mačka začala ocuravat veci - môj ruksak, ruksaky detí, nejaké ich veci, dokonca aj ich paplón ci bundu ☹️ Samozrejme som mužovi povedala, že nemôže ostať u nás, musí ísť preč. On však nechce ani počuť o tom, ze by išla do útulku, pretože by tam trpela. Vraj to radšej utratiť ☹️ Nemáme ju komu dať, nikto z našej rodiny ju nechce. Ste tu nejakí chovatelia maciek? S mužom sa kvôli tomu hádame, všetko by som prekusla, ale toto je na mňa priveľa. No neviem si ani predstaviť dať ju utratiť. Svokra a manžel sú rezolútne proti útulku, vraj tam nemôže ísť. No lepšie je dať ju utratiť?? Nemá niekto náhodou záujem o 7-ročnú mačku, ktorá asi neprekusla príchod detí dovrseny sťahovaním? Poraďte, neviem na nič prísť.
@slavka1988 ani nasi neocikavaju, su kastrovani ale radit autorke ze ak sa nevie "vpratat do koze" ze by si ju "vyprasila", a ano macky zvyknu na zmenu prostredia tak reagovat. Krstna ked sa prestahovali do domu tak im to robila tiez a macku s PP vyhodili von na dvor, len kvoli tomu ... macku ktoru nosili z CZ na SK a naspat ked chodievali na dovolenky sem. Nasa stara macka 12 rocna ocikavala v kupelni rohozku, macka bola stara a mala problemy tak som ju mala vyprasit? Lebo cikala? Nie, hoc mi nebolo vsetko jedno ked som to upratovala, vedela som ze ona za to nemoze. Ked nam kocur zhodil kvetinac z parapety tak, ze ako kvetinac letel chvalabohu nikoho neprizabil lebo pocas toho ako padal este zhodil dalsie dva a hlina bola na celej chodbe, tak si mlady pan lahol na schody a sledoval ako to upratujeme tiez sme ho mali strepat lebo sa nevie vpratat do koze?
Macku mas a trz keby vam zacala cikat mimo wc ju zbijes?
@janulik2008 nie nezabijem je to člen rodiny ale nikdy by som netolerovala a nedovolila ocikavat veci deťom !
@nikolka1986 nás Wolter je ukážkový a si chcela vidieť macku tak vidíš 🙈a zrejme máš len zvieratko a nie deti a už vidím akoby si dovolila nechať ocikavat veci deťom vieš aké to musí byt nepríjemne ? Pozeraj aj na druhu stránku problému nie len bohapusto obhajovať záujem zvieratká a nabudúce sa toľko anonymne nečerti 😇
@slavka1988 Ahá, takže automaticky keď budem mať deti , tak zoberem kocúra a hajde s ním niekam, 😀 Nie ! Nie som za týranie zvierat ako si to autorke odporúčala ty, nie som žiadny p.....ý sociopat - znova ako ty. Anonymne? Akože si slepá ? 😂
@slavka1988 mačky bitkou nevychováš a ak máš mačku, mala by si to vedieť (ak to nie je nejaké útyrané bojazlivé chúďatko už od mačaťa). Mačky majú v povahe aj pomstychtivosť, tak aby si potom autorka nezačala nachádzať exkrementy v posteli. Ten problém treba riešiť najlepšie s veterinárom.
Tu odoznievali viackrát podobné problémy, skús nájsť https://www.ceskatelevize.cz/porady/11535735801... , príp. si potom nájsť kontakt na tú pani a obrátiť sa na ňu 🙂
@nikolka1986 mám deti dve! Kocúra sme našli a veru sme ho dali zaočkovať vykastrovat a má sa dobre asi keď pradie na gauči neni ustráchany a čo si ty ako ides dokazovať? Nevieš vyjadrit názor bez nadávok alebo nevieš zniesť aj iný názor ako tvoj?🙈🙈🙈normálne my tá je ľúto maj pekny deň herečka
Toto ja nepochopím nikdy, kedy sa obetuje celá rodina zvieraťu. Prepáč musela som. Pre mňa nepredstaviteľné, žeby mi mačka niečo očurala
@mima1608 achjo, pomstychtivost.. to sa mi veľmi nepáči nazvieratách, aj pre toto som viac inklinovala k psom. A veru, už som veľmi posunula svoje hranice. Kedysi som si myslela, že akonáhle by mi mačka ocurala veci, mne alebo deťom, išla by hneď preč. No dám tomu trochu času a uvidíme,snáď s tým prestane.
@slavka1988 u mna by si letela Ty a nie mačka. Som zvedava ci si aj taka cistotna, ci ma sciste WC a kuchynu.
@silvia2013 napiť by si sa mohla z mojej podlahy 🤪
@slavka1988 jasne , to napíše každa .
@sono2 pre mna je nepredstavitelne ked deti neustale rozhadzuju, zničia aj železnu gulu z vnutra. A tiez ich nevyhodim. Preto nema kazdy domace zviera, lebo nie kazdy vie porozumiet mačke, psovi. Pre niekoho je to vec, ktoru treba vyhodit ak sa nesprava tak ako si predstavujeme. Aj male deti sa pocikavali, koli synovi sme museli 2ročnu sedačku vyhodit, ked sa odplienkovaval mal nehody, a nechali sme si ho. 😂😂😂😂
Ahojte, podľa mňa to nemá nič spoločné so sťahovaním... mám rovnaký problém a mačka je u nás odmalička od 3 mesiacov...očúravala všetko gauče, koberce, posteľ, periny...dala som ju kastrovať s nádejou že sa to zmení... bohužiaľ pokračovalo to stále...odišla som do Nórska a moju mačky strážila jedna pani lebo som nevedela či tam ostanem alebo sa vrátim domov...pani mi poslala že mačka očúrava veci jej syna a ich ako aj ruksaky, paplóny a osobné veci...prišli sme si po ňu lebo že teda ostávame v Nórsku...prišli sme sem s ňou a stále to isté bez zmeny...chodí von každý deň, vždy sa vráti sa len najesť a prespať a zakaždým nájdem čosi očúrané... uteráky, gauč...to JA už som zúfalá...riešila som to samozrejme aj s veterinárom a že má možno zápal močových ciest, dali jej ATB a nič stále to isté bez zmeny...žiadne ATB, žiadna kastrácia... stále to isté, kúpili sme nový gauč už je očurany...nejde len o nové veci aj o staré ale je ti ľúto keď kúpiš nový gauč a hneď je očurany...
@mima1608 achjo, pomstychtivost.. to sa mi veľmi nepáči nazvieratách, aj pre toto som viac inklinovala k psom. A veru, už som veľmi posunula svoje hranice. Kedysi som si myslela, že akonáhle by mi mačka ocurala veci, mne alebo deťom, išla by hneď preč. No dám tomu trochu času a uvidíme,snáď s tým prestane.
@lucia.t A ved ju vonku vypusti na slobodu,ved jej neublizis ,macka je predator o seba sa postara,nik ta nenuti doma chovat zviera ktore za strarostlivost sa oplaca nicenim domu.A vobec sa karma za to nedobehne.
Ahojte, podľa mňa to nemá nič spoločné so sťahovaním... mám rovnaký problém a mačka je u nás odmalička od 3 mesiacov...očúravala všetko gauče, koberce, posteľ, periny...dala som ju kastrovať s nádejou že sa to zmení... bohužiaľ pokračovalo to stále...odišla som do Nórska a moju mačky strážila jedna pani lebo som nevedela či tam ostanem alebo sa vrátim domov...pani mi poslala že mačka očúrava veci jej syna a ich ako aj ruksaky, paplóny a osobné veci...prišli sme si po ňu lebo že teda ostávame v Nórsku...prišli sme sem s ňou a stále to isté bez zmeny...chodí von každý deň, vždy sa vráti sa len najesť a prespať a zakaždým nájdem čosi očúrané... uteráky, gauč...to JA už som zúfalá...riešila som to samozrejme aj s veterinárom a že má možno zápal močových ciest, dali jej ATB a nič stále to isté bez zmeny...žiadne ATB, žiadna kastrácia... stále to isté, kúpili sme nový gauč už je očurany...nejde len o nové veci aj o staré ale je ti ľúto keď kúpiš nový gauč a hneď je očurany...
@dzerdzelina Pusit ju na slobodu,macka nezahynie postara sa o seba je to lovec,prinajhorsom sa o nu postara priroda.Preco by ti mala nejaka macka nicit zdravie?Za tvoju starostlivost sa ti takto nepekne odvdacuje.
@dzerdzelina Pusit ju na slobodu,macka nezahynie postara sa o seba je to lovec,prinajhorsom sa o nu postara priroda.Preco by ti mala nejaka macka nicit zdravie?Za tvoju starostlivost sa ti takto nepekne odvdacuje.
@anonym_c019d1 toto milujem ze priroda sa postara. 🫣

https://www.bad-kitty.cz/kontakt/ autorka, pre teba