Majú byť zbojníci, ak sú páni?
Aký máte na to názor? 😀
@kataina
Dobre. 👍
@vvvvb
Áno to máš pravdu.
Ale aj tak som sa nedozvedel nejaký názor a odpoveď na to,keď zlodej okradne zlodeja,čo si o tom ľudia myslia.
Ja si myslím, že ani jeden z tých zlodejov v skutočnosti nie je o nič lepší. To, že si okradol nejakého zlodejského podvodníka, že ty si ho potom ozbíjal, z teba nerobí charakternejšieho zlodeja 😃 keď sa chápeme. Mne sa to celkovo nepáči. Keď si predstavím, že mám takého týpka v živote, radšej dám od neho ruky preč. Na druhej strane, už je to roky dozadu, bol si mladý, robil blbosti, nebol si jediný, zase musím oceniť, že ťa tvoje správanie mrzí, no čo už narobíš. Keď si to uvedomuješ, tak ostáva ti iba snažiť sa byť lepším človekom a minulosť prijať, asi nič iné urobiť nemôžeš.
@muchacici
Ďakujem 😉
Mily autor, ja nie som trafena hus. Nie som zlatokopka, ktora zlodeja okradla o jeho majetok. V pripade, ze ta on pripravila tvoja byvala, tak to je je ta "voda co sa na svinu varila" asvina do nej spadla. Takze, ano obdivujem ju a fandim jej, pretoze ta potreszala za vsetkych ktorych si okradol potrestala. Teba na celom tom tvojom pribehu stve len to, ze niekto je vybzikanejsi ako ty. Nic viac, nic menej to nie je
Súhlasím s týmto výrokom. Všetci to máme tak nejako v sebe. Stane sa, že človek veľa krát druhému ublíži. Doležitejší je ale moment ked si uvedomím, že je mi to ľúto. Odpusť prosím chcem aby sme kráčali spolu ako brat, sestra. Autor nech už si urobil a ublížil komukoľvek vždy sa dá začať znova a lepšie.
Chcel si sa postaviť nad zákon, ale postavil si sa mimo zákon. Stal si sa tým, čo si súdil.
@vvvvb
Ale nie,mňa bývalá o nič neobrala. Ja som jej dobrovoľne všetko nechal,no len zaplatil to zas niekto iný-kto na to mal. Lebo ako som hore písal,chudakovi čo zoberieš keď nemá nič.
Čo to je za blbosť ?
Z cudzieho sa ti lahko rozdavalo, vsak? Len teraz uz nevies siahnut na cudzie, takze zrazu lutujes co si spravil. Obavam sa, teda neobavam sa, ja mam takmer istotu, ze ty nelutujes tych co si ich obral, ty lutujes seba, ze co si mal uz nemas a uz nikdy mat nebudes. Tak ti treba.
@viestta
Počuj ty umelá inteligencia 😂.. Keby človek chcel,aj teraz je veľa možností,len už sa človek cíti aj starý a už to tak nejak ani nepotrebuje. A nie, neľutujem ničoho čo bolo,skôr ľutujem toho čo mohlo byť a nebolo. A nemám ani pocit nejakého nedostatku,myslím že pri nejakom uskromnení by som už nemusel do práce,za predpokladu že sa dožijem dajme tomu 70 rokov a trocha sa uskromniť na napr 1000€ mesačne. 😉👍
netusila som, ze umela inteligencia je nadavky. V tejto debate som sa dozvedela zas nieco nve. Ale jedno co som vedela uz davno, chlapi sa furt potrebuju lutovat. Hlavne niektori.
@vvvvb mne napadaju podvody s bytmi, pozemkami. Ked sa vratime do cias "privatizacie", tak sikovnici ako tento pan vela ludi pripravili aj o byvanie a hlavne o pozemky, ked sa rozpadali druzstva. Tie byty, to by celkom sedelo, lebo ludia za sociku sa k nim dostali "bez vlastnej zasluhy". A pozemky to tiez boli restitucie, dedicstvo po davno zomrelych pribuznych, ktori sa stali obetami kolektivizacie.
@viestta No áno ale predsa k tomu musel mať aj nejako krytý chrbát. Predsa takéto veci nemohol robiť sám. Takéto podvody vtedy robili mafiáni a keby ho boli čapli, tak by s ním urobili krátky proces. Či? Lebo inak si to neviem predstaviť, že si nejaký holobriadok iba naštuduje zákony, zistí čo a ako, a ide na vec.
A ďalšia vec, čo sa stalo s tými ľuďmi v bytoch? Ich vyhodili na ulicu alebo ako?
@vvvvb jasne, na toto musel mat par veci. Zazemie, informacie, kontakty a "gule". A zrazu mu spadol kvetinac na hlavu, on precitol a uz tu pride vyplakavat, ze lutuje tych co ich oradola a ako takeho kajucnika ho mame vsetky pochvalit, a este aj polutovat, lebo za mladi nevedel co robil...
@vvvvb
S bytmi po neplatičoch to bolo jednoduché.. Ludia sa dobrovoľne presťahovali na slobodarku,tam sa im zaplatilo na pol roka dopredu,za byt sa vyplatila dĺžoba a byt bol tvoj. Len si musel mať niekoho napr na bytovom družstve.
Obyčajná vychcanosť... Na druhej strane väčšinou takí neplatiči končili na ulici.
Toto je dosť kontroverzná téma. Navyše vtedajšie časy neskutočne priali kadejakým vyšpekulovancom. Nechcem nejako moralizovať, ale má to aj odvrátenú stránku.
Brat bývalej spolužiačky nechal krachnúť továreň a predal ju. Ľudia prepustení, hlavne, že on bol v balíku. Založil luxusnú reštiku, prevážal sa na koňoch... Po 30 rokoch o ňom už nie je počuť, reštika zatvorená. Proste, niečo vybudovať nevie. Jeho úspech bol v kradnutí, nie vo vybudovaní niečoho fungujúceho, prospešného.
@viestta píšeš presne o tom čo som si myslela, aj mojej kamoške sa stalo, ona tehotná o ničom netušila a "hrubokrkí" frajeri s guľami ich vysťahovali asi v priebehu 2 dní na ulicu. To bolo na slučku.... A tu autor nevie čo so sebou, vypisuje na koňa. Dal nam vedieť, že mal znamosti, schopnosti... len človekom by som ho nenazvala. A teraz chce čo?

autor: strata času s tebou. Kedže sme dostatočne neocenili tvoje schopnosti, velkorysosť, zmysel pre čestny život v tvojom podaní, tak tu prskáš a kopeš na všetky strany. Želám ti precitnutie. a odchádzam