icon

Majú muži svoje miesto na Modrom koníku?

pako24
31. júl 2025

Som muž a rozmýšľam, či som tu na MK dobre. Majú tu muži miesto? Máme sa zapájať do diskusií, ktoré sú z princípu na MK ženské? Stoja ženy o náš názor na tomto fóre? Alebo bude lepšie, ak sa odtiaľto zdekujem? Mnohé témy mi tu prišli zaujímavé, dá sa tu poradiť o čomkoľvek, ale predsa, nevnímate nás tu ako vtierky?

karolinakr
1. aug 2025

tak taky good idea, maranco, bloger hovoria sice slušne, ale nezapájaju sa vôbec, asi sa im nechce hádať, sem tam sa tu mihnú, prejav ok

kinats
1. aug 2025

A to sa ako muz nema zaujimat o obdobie zeny po samotnom oplodneni, cez narodenie dietata, rovnako ma riesit prebalovanie, papanie , dermatitidu, prve slova, prve kroky , prerezavanie zubkov, skolske starosti, pubertu ...atd . A rovnako sa aj muz moze (a aj by mal) podielat na domacich pracach, nakupoch, vareni a o svoje poznatky, postrehy napady , recepty sa tu na MK podelit. Mozno sa aj postazovat. Pripadne sa len nechat zhejtovat zatrpklou femonistkou.

pako24
autor
1. aug 2025
@kinats

A to sa ako muz nema zaujimat o obdobie zeny po samotnom oplodneni, cez narodenie dietata, rovnako ma riesit prebalovanie, papanie , dermatitidu, prve slova, prve kroky , prerezavanie zubkov, skolske starosti, pubertu ...atd . A rovnako sa aj muz moze (a aj by mal) podielat na domacich pracach, nakupoch, vareni a o svoje poznatky, postrehy napady , recepty sa tu na MK podelit. Mozno sa aj postazovat. Pripadne sa len nechat zhejtovat zatrpklou femonistkou.

@kinats zaujímať sa o "ženské veci" muž má, zároveň má rešpektovať a zohľadňovať súvisiace súvislosti, ale nemá o nich diskutovať!!! 😉 toľko vyplýva z toho, čo som sa tu a v živote stihol podučiť... 🙂 skôr sa tu od muža čaká pokojný, vyvážený postoj zásadnejšieho charakteru - "rola dôstojného a galantného kohúta, čo vedie hrdé, mnohonázorové a emancipované sliepky na hnojisko, tam odplaší vrabce, pohrabe, navníma situáciu a ukáže chutné červíky" - prichádza s rozumnými riešeniami na problémy, vzájomné spolužitie a fungovanie v spoločnosti, ale nerýpe sa v samotnej ženskej podstate, nesnaží sa presviedčať, že jeho názor je lepší ako ostatné, neťahá tu politiku do nepolitických tém a neukazuje tu svoje slabosti... vtedy by v tomto prevažne ženskom fóre mohol byť muž tolerovaný a možno niektorými ženami aj pozitívne vnímaný...

viestta
1. aug 2025

@pako24 "rola dôstojného a galantného kohúta, čo vedie hrdé, mnohonázorové a emancipované sliepky na hnojisko, tam odplaší vrabce, pohrabe, navníma situáciu a ukáže chutné červíky" toto je z tvojej hlavy? Lebo ak ano, tak neviem neviem...

zuzanita1609
1. aug 2025
@viestta

@pako24 "rola dôstojného a galantného kohúta, čo vedie hrdé, mnohonázorové a emancipované sliepky na hnojisko, tam odplaší vrabce, pohrabe, navníma situáciu a ukáže chutné červíky" toto je z tvojej hlavy? Lebo ak ano, tak neviem neviem...

@viestta tiež som sa sa pozastavila 😁

karolinakr
1. aug 2025
@pako24

@kinats zaujímať sa o "ženské veci" muž má, zároveň má rešpektovať a zohľadňovať súvisiace súvislosti, ale nemá o nich diskutovať!!! 😉 toľko vyplýva z toho, čo som sa tu a v živote stihol podučiť... 🙂 skôr sa tu od muža čaká pokojný, vyvážený postoj zásadnejšieho charakteru - "rola dôstojného a galantného kohúta, čo vedie hrdé, mnohonázorové a emancipované sliepky na hnojisko, tam odplaší vrabce, pohrabe, navníma situáciu a ukáže chutné červíky" - prichádza s rozumnými riešeniami na problémy, vzájomné spolužitie a fungovanie v spoločnosti, ale nerýpe sa v samotnej ženskej podstate, nesnaží sa presviedčať, že jeho názor je lepší ako ostatné, neťahá tu politiku do nepolitických tém a neukazuje tu svoje slabosti... vtedy by v tomto prevažne ženskom fóre mohol byť muž tolerovaný a možno niektorými ženami aj pozitívne vnímaný...

karolinakr
1. aug 2025

akože nič proti mužom, ale prečo každy chce ženy viesť? skadial vznikla myšlienka, že žena bez muža je stratena a nevie, na ktoru stranu sa ma vybrať?

pako24
autor
1. aug 2025
@viestta

@viestta @zuzanita1609 z mojej hlavy je to pred úvodzovkami a za nimi... 🙂 môže byť, alebo sa mýlim? Veď keby som sa mýlil, bolo by to prirodzené, keďže ženy sú z Venuše a muži z Marsu... 🙂 napriek tomu je úžasné, že sa stretli niekde medzi - na Zemi... 🙂

pako24
autor
1. aug 2025
@karolinakr

akože nič proti mužom, ale prečo každy chce ženy viesť? skadial vznikla myšlienka, že žena bez muža je stratena a nevie, na ktoru stranu sa ma vybrať?

@karolinakr netvrdím, že každý chce ženy viesť, ani že žena bez muža je stratená, ale ak sa ti podarí vysvetliť, čo ženy od mužov očakávajú, tak to by mohlo byť aj na Nobelovu cenu za mier 🙂 nie?

zuzana76
1. aug 2025

určite ano, zostava len zien nikdy nerobi dobrotu

minenkaa
1. aug 2025
@pako24

@karolinakr netvrdím, že každý chce ženy viesť, ani že žena bez muža je stratená, ale ak sa ti podarí vysvetliť, čo ženy od mužov očakávajú, tak to by mohlo byť aj na Nobelovu cenu za mier 🙂 nie?

@pako24 otázka je co chlapi čakajú od žien lebo zena od chlapa potrebuje iba podporu a to v čom koľvek

viestta
1. aug 2025

@pako24 este dobre, ze je nad slnko jasne co chcu muzi, vsak? 😅

lion777
1. aug 2025

Tak určite ženy nechcú naduteho chlapa, čo ma v sebe stredoveké patriarchalne presvedčenia o žene ako o sliepke, ktorú on veľkomožný pán tvorstva kamsi vedie. Týmto si klesol na zrelostnú úroveň dieťaťa. Ženy chcú dospelého muža, ktorý ju chráni a nechá sa viesť jej srdcom.

pako24
autor
1. aug 2025
@minenkaa

@pako24 otázka je co chlapi čakajú od žien lebo zena od chlapa potrebuje iba podporu a to v čom koľvek

@minenkaa @viestta tak ustálilo sa, že "muž chce od ženy len jedno, žena od muža všetko" 🙂

earlgrey
1. aug 2025

@morpheuss a ty zlatko, čo chceš vlastne od žien? 🤣

viestta
1. aug 2025
@pako24

@minenkaa @viestta tak ustálilo sa, že "muž chce od ženy len jedno, žena od muža všetko" 🙂

@pako24 zas len prihluply citat...

zuzana76
1. aug 2025

objasni mi niekto, co znamena nechat sa viest chlapom? Alebo, ze rozhoduje iba chlap? Ano, mozno su take manzelstva, ale podla mna su vztahy o tom, ze muz dava svoju muzsku energiu a silu, rozhodnutia v zlozitejsich situaciach, napr investicie, podnikanie, atd... a zena zase zensku energiu a intuiciu, vychova deti, ich zdravie, vzdelavanie, navzajom sa doplnaju. U nas mame kazdy svoju oblast, v ktorej akoby viac rozhodujeme, ale velke rozhodnutia nerobime zvlast. Vzdy s partnerom vsetko prediskutujeme. Ale urcite sa spolieham na manzela v celkovom riadeni a zabezpeceni rodiny.

pako24
autor
1. aug 2025
@lion777

Tak určite ženy nechcú naduteho chlapa, čo ma v sebe stredoveké patriarchalne presvedčenia o žene ako o sliepke, ktorú on veľkomožný pán tvorstva kamsi vedie. Týmto si klesol na zrelostnú úroveň dieťaťa. Ženy chcú dospelého muža, ktorý ju chráni a nechá sa viesť jej srdcom.

@lion777 to je pekné

minenkaa
1. aug 2025
@pako24

@pako24 čo presne jedno

pako24
autor
1. aug 2025
@viestta

@pako24 zas len prihluply citat...

@viestta no veď napíš, čo ženy očakávajú od muža, keď sa s citátom nestotožňuješ...

lion777
1. aug 2025
@zuzana76

objasni mi niekto, co znamena nechat sa viest chlapom? Alebo, ze rozhoduje iba chlap? Ano, mozno su take manzelstva, ale podla mna su vztahy o tom, ze muz dava svoju muzsku energiu a silu, rozhodnutia v zlozitejsich situaciach, napr investicie, podnikanie, atd... a zena zase zensku energiu a intuiciu, vychova deti, ich zdravie, vzdelavanie, navzajom sa doplnaju. U nas mame kazdy svoju oblast, v ktorej akoby viac rozhodujeme, ale velke rozhodnutia nerobime zvlast. Vzdy s partnerom vsetko prediskutujeme. Ale urcite sa spolieham na manzela v celkovom riadeni a zabezpeceni rodiny.

@zuzana76 celkom dobre to máš, len objasnim este k tomu. Muž tu je od toho, aby tvaroval hmotu, to znamená postaví dom, zasadí strom atď a žena ona čokoľvek dostane akékoľvek semienko, porodí dieťa, vytvorí teplo domova , to dokáže len ona, dať tomu život.

pako24
autor
1. aug 2025
@zuzana76

@zuzana76 nechať sa viesť chlapom = nechať sa viesť láskou = nechať sa viesť ženou...

zuzanita1609
1. aug 2025

Na chvíľu odbehnem a už som sa stratila 🤭. Bola tu reč o dôstojnom a galantnom kohútovi,sliepkach,vrabcoch a prešlo to k tvarovaniu hmoty a vysádzaniu...k pozastaveniu pribudlo že čoo ?🤨😆

pako24
autor
1. aug 2025
@pako24

@zuzana76 nechať sa viesť chlapom = nechať sa viesť láskou = nechať sa viesť ženou...

@pako24 = dôverovať si, môcť sa spoľahnúť...

morpheuss
1. aug 2025
@earlgrey

@morpheuss a ty zlatko, čo chceš vlastne od žien? 🤣

@earlgrey ty predsa vieš, čo chcem od žien... anál...

earlgrey
1. aug 2025
@morpheuss

@earlgrey ty predsa vieš, čo chcem od žien... anál...

@morpheuss posielam ti 🧻 ... nech padne na úžitok 😉

zuzanita1609
1. aug 2025

Nechať sa viesť chlapom znamená.... dievča, žena buc ticho a len poslúchaj,nepyskuj a dobre ti bude 🤭😅.

pako24
autor
1. aug 2025
@zuzanita1609

Nechať sa viesť chlapom znamená.... dievča, žena buc ticho a len poslúchaj,nepyskuj a dobre ti bude 🤭😅.

@zuzanita1609 nechať sa viesť a nechať sa vydržiavať nie je to isté

morpheuss
1. aug 2025
@earlgrey

@morpheuss posielam ti 🧻 ... nech padne na úžitok 😉

@earlgrey Ďakujem zlatko, 🧻 sa vždy zíde.. či už pri rannej honičke, alebo po večernom análiku ❤

zuzanita1609
1. aug 2025
@pako24

@zuzanita1609 nechať sa viesť a nechať sa vydržiavať nie je to isté

@pako24 ale no, každý to chápe ináč,len ty si to zabalil do vludnejšieho módu,aby sa ti "sliepočky" nevzbúrili 😁.
Keď už,malo by to byť tak,že "každý chvíľku, ťahá pilku" a nie nasledovať nejakého dôstojného kohúta 😉.