icon

Majú to ženy v živote ľahšie?

30. nov 2022

Myslite si že ženy to majú v zivote ľahšie? Jeden kamarat stale vravi že skoda že sa nenarodil ako zena, že život by bol lahsi. Ja si skor myslim, že ženy to majú prave naopak ťažšie. Su zkrachovalec v práci (menší plat, menej ponúk, častokrát nás nevezmú kvôli deťom), nátlak od spoločnosti byt zienkou domácou, mat deti atd. Myslim že v tomto muži nemaju taky nátlak. Aky je vás názor?

janage
30. nov 2022

@catch22a že info o dnoch pre mužov je. Nedá sa teda všeobecne povedať ze MDŽ je a MDM nie. Tak isto deň otcov, deň matiek. A hovorí sa aj o jednom aj druhom. Nie je pravda, že pri mužoch nikto o tom ani nepípne.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
catch22a
30. nov 2022

@janage ja vravim o tom, ze nikto nepride a nepogratuluje mi k tomuto sviatku.to ze ten den existuje to vsetci vieme.

janage
30. nov 2022

@catch22a no mali by Ti za gratulovať "tvoje" ženy v prvom rade. Povedomie verejnosti isto nie je také ako pri MDZ, ale zďaleka to nie je ignorovaný ako sa písalo v texte čo si dal.

tenerifka
30. nov 2022

velmi zalezi od toho, ake IQ panboh zene nadeli a ako s nim dana zena nalozi.
Ja si myslim, ze ak sme sikovne, mame to ovela jednoduchsie, kazdpadne sa dozivame vyssieho veku v lepsom zdravi ako muzi, deti nas bezhranicne miluju aj ked vyletia z hniezda, poculi ste uz, ako vnucence povedia, ze idu k dedkovi na navsetvu? Nie, idu na navstevu k babke (ak teda ziju obaja stari rodicia)

janage
30. nov 2022

@tenerifka s tým zdravím to lekári už dávno vravia, že muži ignorujú preventivky a zatiaľ čo pri sopliku ležia mŕtvi na gauči, iné príznaky ignorujú a oni to predsa rozchodia preto sa ženy dožívajú vyššieho veku lebo skôr idú k lekárovi a väčšinou to podchytiť včas

tenerifka
30. nov 2022

@janage celkovo sme ako zeny v ovela vacsej vyhode, estrogeny nas chrania do prechodu a aj neskor mame navrch, chlapom testosteron trieska na mozog uz odmlada, a celkovo nemaju ziadnu diisciplinu ani co sa zivotneho stylu tyka, ani v obozretnosti (podceñuju rizika vsetkeho druhu). Okrem toho na chlapa-manzela a otca su kladene vysoke naroky v pracovnej a financnej oblasti (aj ked by to tak vobec nemalo byt, ale menit stereotypy bude este trvat niekolko generacii)

janage
30. nov 2022

@tenerifka ja by som tak povedala, že muži by sa mohli viac venovať rodine a ženy práci.
A nepopierateľne ženy fyziologycky majú obmedzenia, ktoré muži proste nemusia riešiť. To je fakt. Muzi neriskuju zdravie a život tehotenstvom a pôrodom. Ak sa rozhodnú, že o už narodené dieťa sa nechcú starať osobne ani finančne nik ich nedonuti a spoločnosť to bohužiaľ akceptuje. Žena, ktorá sa takto zachová k svojim deťom je spoločnosťou odsúdená okamžite.
Veľmi zjednodušene by sa dalo povedať, že žena myslí v prvom rade na to, čo bude s deťmi. Muž toto nejako extra neprežíva lebo však žena je matka tak sa postará.
A jednoducho nie je možné mať naplno od rána do večera prácu a zároveň sa starať o deti. Ak pracujú obaja naplno a veľa, dieťa vychováva kto? Jeden musí ubrať. A v drvivej väčšine je to práve žena. Muž vyhlási, že on nemôže a tým to považuje za uzavreté.

sono2
30. nov 2022

Jedine.
Kamarát evidentne neviem čo hovorí

hederamonstera
30. nov 2022

Akurat dnes som si vravela, ze som rada, ze mam synov, budu to mat lahsie😂
Ked kamaratka s rovnako starym dietatom ako mam ja, ide na tyzden k rodicom, on ma cely tyzden klud. Co by som ja za to dala😂

janage
30. nov 2022

@tenerifka ja by som napr. miesto sprísnenia potratov, odporúčala viac sa poslancom venovať problémom výživného na dieťa a jeho neplateniu.
Lebo mnohé ženy doslova živoria keď sa snažia s deťmi prežiť. Keď pán otec kašle na deti, výživné je tak ako naplutie medzi oči. Ale vinu spoločnosť dáva žene. Od zle si vybrala, po mala sa lepšie učiť.
Má dieťa a nechala si ho tak nech sa stará. A aj jej dieťa je choré, neskôr by rado krúžky a je na to sama.
Nepoznám prisamveru jediného muža čo ostal sám s deťmi, ktorému by ženy v okolí nepomáhali a ešte je obdivovaný širokým okolím ako to zvláda. Nehovoriac o tom, že pokiaľ nechce, sám neostane ani s deťmi.
Ženy s deťmi to rozhodne ťažšie majú aj čo sa nového partnera týka.
Žena je matka, má zvládnuť a postarať sa.
Muž ruka hore. Nechce, tak nechce. Vymožiteľnosť nula.

konikkon
30. nov 2022

Hlúpe ženy to maju v živote ťažké...
Múdre ženy to určite majú v živote ľahšie. Okrem vedomostí a inteligencie, stále majú v rukáve svoju ženskosť a šarm. Ja by som nikdy nechcela byť chlapom.

majlo1234
30. nov 2022

V mnohych aspektoch to maju tazsie zeny(menzes, tehotenstvo a porod, manazment zivota a kariera), v mnohom zase muzi-predsa len sa na nich kladu vacsie spolocenske naroky co sa tyka “postarania sa o rodinu” “pochlapenia sa”, karierneho rastu a zarobkovocinnosti. Ja by som s mojim muzom nechcela menit, alebo teda iba tie vyhodne casti. Ale verim, ze on by so mnou nemenil tiez😃

stevvvka
30. nov 2022

No take tehotenstvo, porod, kojenie je celkom zahul, ale ja by som nechcela byt ani chlapom a niest celu zodpovednost za rodinu, tiez je na nich vyvijany tlak v inych ohladoch,.. Myslim, ze je to narovnako.

katariinam
30. nov 2022

Ide asi o to,kto co preferuje v zivote. V mojom ponimani to muzi ktori maju rodinu,to maju lahsie v tom ze neriesia non stop v podvedomi chod domacnosti: kedy treba co kupit,komu kedy aky liek dat,kto ma aky kruzok,rodicko,komu co chyba do skoly,skolky,satnika... Nevymysla vianocny darcek pre deti niekolkokrat ,lebo pre vsetkych clenov rodiny musim ja vymysliet 😅

Bezdetni ludia ci uz muzi alebo zeny s rovnakym vzdelanim to mozu mat plus minus rovnake,ale len preto ze dnes uz je tolerovane ze nemat deti je ok,
Pripadne mat ich malo je ok.
V minulosti to bolo zle v mojom ponimani,zena povinne rodina a robila v domacnosti a cakala muza ktory si robil co chcel. Uff. To by som nedala.

Pisalo sa tu o zenskom sarme,tak napr ja ho nemam a tym padom tato vyhoda je pre mna neexistujuca 😁

karolinakr
1. dec 2022

@tenerifka 😆😍 idu k babke - podarené

karolinakr
1. dec 2022

@janage presne, žiadne standing ovation pre rozvedene, vdovy s 2-3 detmi..Najviac ma tato problematika začala srat, ked som si pozerala platu na profesii, ženske mzdy začianaju niekde na r50, mužske 1000 a vyšßie a to hovorí za všetko

sasesoe
1. dec 2022

Nemyslim si, ze je to otazka pohlavia, skor sebaprijatia, vdacnosti a "viem, co chcem". Mnoho ludi proste len zavidi... je to ten syndrom, ze u susedov je trava zelensia.
P.s.ja by som nechcela byt muz, som stastna ako zena 🙂

miriam11
Odpoveď bola odstránená
domak2
1. dec 2022

Tak statisticky všeobecne globálne sú na tom ženy oveľa horšie. Individuálne je to Individuálne 😅

777januska777
1. dec 2022

@miriam11 od mužov zas očakávame, že sa postavi za ženu vždy a všade, muži nesmú plakať, muž musí všetko zvládnuť, lebo ako nezvláda je padavka, musí sa vedieť príkladne postarať o rodinu, musí byť šikovný ako majster v domácnosti, musí byť silný, keď chce napriklad mat dobrý vzťah s detmi a viac sa venovať deťom je za padavku, ak chce ist na matersku, tak este aj na socialke sa na neho pozeraju ako na blbca, aj tu na mk je vidno, ze ak chce nieco muz nieco okolo deti, tak nema na to pravo, lebo matka a ďalšie iné. Nie muži to nemajú ľahšie, ale ani ženy, každé pohlavie ma svoje.

liljana
1. dec 2022

No neviem. Krasnu vec ako tehotenstvo, moznost porodit si vlastne dieta, byt s nim doma, niekto berie ako nevyhodu a zataz? Nemusis mat deti, ked nechces byt nimi znevyhodnovana. V zivote ti nepomoze sedenie a stazovanie sa na vsetko. Treba vstat, spravit co treba. Vtedy je clovek uspesny a samozrejme mu nezostava cas na zbytocne reci a stazovanie sa na vsetko.
Su zeny, co ani nemaju ziadne deti a cuduj sa svete, tie sa tiez stazuju, ake to maju tazke sa uzivit. Nema vyznam hladat dovody a vysvetlenia, preco sa mi nedari, miesto toho treba nieco konkretne urobit.
Ti co iba sedia a stazuju sa na svoje pomery, zostanu chudobni. Ludia z chudobnych rodin sa maju horsie ako narodeni v bohatych. Ti co si vysukaju rukavy, zmenia svoj zivot. Mozme donekonecna pokracovat s ludmi, co sa narodili v Afrike, kde je vojna a nie v Europe, Amerike,... Co su postihnuti s porovnani so zdravymi,...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
liljana
1. dec 2022

Vzdy ale "pobavi" jedna vec. Kolko je tu diskusii, ako zena huci do muza, ako neznesitelne tuzi po tretom dieta, kolko umelych oplodneni podstupia,... a potom sa pride stazovat, ako ju deti v zivote znevyhodnuju a zatazuju. 🙂 Treba si premysliet, ci teda tie deti chcem a kolko, alebo nechcem. Co vsetko to obnasa. A nie si ich najskor "vydupat", potom si to rozmysliet a stazovat sa,...

hederamonstera
1. dec 2022

@liljana mas nejaky zoznam zien, ktore maju tolko deti a zoznam zien, ktore sa stazuju a porovnavas to?
Ono kym nemas to jeeno dieta, nevies presne do coho ides. U tych uplne chapem, ze sa stazuju (patrim medzi ne).
Tie co chcu tri a viac sa asi takto nestazuju.

zuzulka558
1. dec 2022

No neviem kto, keď vonku vidím napr.robotnikov aj v zime robiť tazku manuálnu prácu myslím si ze to výhra tiež nie je, každý inak a nie takto,, ja napr necitim zatiaľ ze ťažšie,, pôrody dva do toho nerátam ja som sa rozhodla mat deti z mužom viem co to obnáša,,, a poznámku na robotníka ze mal mat lepšiu školu neberiem, nebyť robotníka netreba ani toho v kancelárii a potom ani tých najvyšších

konikkon
1. dec 2022

@miriam11 absolútne napríklad pôrod nevidím ako nevýhodu oproti mužom, práve naopak. Porodiť si dieťa je najkrajšia vec. Akurát sme sa s mužom včera bavili, že aké to je úžasné, keď ma syn v brušku kope, a manžel, že on si to nevie ani predstaviť, aký to je pocit. No nádherný, to on nikdy nezažije... Ja mám tú možnosť byť s dieťaťom doma a vytvárať si s ním krásny vzťah, zatiaľ čo môj muž každé ráno odchádza od nás, aby sa o nás vedel postarať. Menzes, menopauza... Mužov zas trápi prostata a zostávajú plesati v mladom veku napr.... Atď, atd... Ono je to skutočne o uhle pohľadu a o Tom, ako si to nastavis a zariadis, ako na sebe makas a akého životného partnera a otca pre svoje deti si vyberieš. Ja ak by som chcela budovať kariéru, dohodnem sa s mužom tak, že on bude doma s deťmi. Mám tú možnosť a môžem si predsa vybrať. Ja som si aj vybrala. Mňa nikto nenútil mať deti a byť s nimi na RD. Ja sa ako žena práveže cítim v mnohých smeroch zvyhodnovana.

zuzulka558
1. dec 2022

@liljana ja napr poznám takú co najprv kariéra tak dva potraty bola podstúpiť,, kariéru si urobila ale deti už nemá šancu mat tak sa sťažuje ako by chcela atď ale teda má aspoň psíkov

liljana
1. dec 2022

@konikkon Krasny pristup. Ze pristupujes pozitivne a optimisticky. Neviem, koho by bavil doma clovek, co sa cele dni bude iba stazovat a vyhovarat, ako je vo vsetkom znevyhodnovany a utlacany. Nemozem najst grcajuceho smajlika. To musi tak vyciciavat energiu.