icon

Som divná, keď uprednostňujem prácu učiteľky a rodinný život?

Včera o 14:52

Ahojte.. chcela by som počuť názor nestranných a najmä žien, ktoré majú deti. Ja pracujem ako učiteľka ANJ-BIO. Túto prácu mám rada, finančne to síce nie je výhra, ale mám ešte aj druhú prácu, ktorou si viem pár korún privyrobiť a som ok. Čo ma však zaráža, je to, že som sa stretla s nie jedným mužom, ktorému by tá práca prekážala najmä kvôli platu. Ja som rodinný typ, čiže ja si svoj život predstavujem tak, že budem sa starať najmä o deti ja a táto práca mi to podľa mňa umožní lepšie ako iné.. Keď som to povedala mužovi s ktorým randím, len na mňa zazeral.. Som divná? Ja som predtým mala dlhodobý vzťah a fungovali sme na báze, že ja som skôr skončila, nakúpila, navarila a aj doma viac poupratovala a on keďže podnikal a bol vyťažený mu to vyhovovalo, ale odvtedy som takého nenašla... A neviem akú inú prácu by som robila..

anonym_e41f4f
Včera o 14:57

Nie, nie si divná. Vybrala si si divný kus chlapa, prepusti ho inej.

crazy_cat_lady
Včera o 14:58

A co je ta druha praca, ktora tak odradza vsetkych muzov?

anonym_e59672
Včera o 14:58

@anonym_autor A spytala si sa ho ze co sa mu nepaci? Vobec nie si divna...len zisti ci sa nemracil na nieco ine a co sa mu nepozdava 🙂 Chlapov je v okoli viac ako si myslis...takze ak si nesadnete...tak next 🙂

anonym_a3d4e5
Včera o 14:59

Prekaza mu tvoja praca ucitelky alebo ta druha praca? Vies co je to jedno, divny je on

anonym_84558d
Včera o 15:02

Nie si divná. Byt učiteľkou je poslanie.
A aká je tá druha praca?

anonym_d9bf17
Včera o 15:10

A co cakal, ze s vystudovanym ucitelstvom budes robit v Narodnej banke ci ako? Je to nejaky pako. Pusti ho naspat do obehu.

anonym_651527
Včera o 15:11

Ty si si vysnivala, ze budes mat kludny zivot a tvoj partner to bude financovat. A divis sa,.. Keby ti chlap povedal, ze on chce mat kludny zivot a ty zarob 3nasobok, ako by si sa na neho pozerala? No ze sa mu nechce a tebe sa musi chciet. Ani by si sa nim nebavila.

anonym_d9531d
Včera o 15:15

@anonym_autor podľa mňa rozmýšlaš správne. Ak plánuješ mať deti, je dobré mať stabilnú prácu, kde sa vieš po rodičovskej vrátiť a kde ti pracovný čas umožňuje starostlivosť o deti (do škôlky, zo škôlky, voľné víkendy, sviatky, prázdiny,..). A to aj napriek nižšiemu platu - pokiaľ vystačuje na bežný život a nemáš vysoké nároky. Normálne zmýšlajúci chlap by to mal práveže uvítať.

anonym_8ad8d8
Včera o 15:19

My sme sa akurat dnes bavili s kolegynou,co sme robili spolu aj v predoslej praci,mne sa tiez lubila robota,ale ten plat bol slabucky,mna to aj kvoli platu tahalo k nam.Oni robili 16tky skoro kazdy den a mali taky plat ako mame teraz bez nadcasov.Ja som odmietala a aj dnes odmietam tahat a znicit sa kvoli par stovak,staci mi to co mam.Tam som mala 850eur,a tu 1600,1800,2300eur bez nadcasov.
Ty si si to zariadila super,budes mat cas na deti,domacnost.To su profesie super pre rodinu,ale mnohe to riesia aj ako upratovacky,pomocna sila v kuchyni,postarky.Ine zase v korporatoch na HO,ked treba.
Ja som si zase zvolila muza,co robi na opacnej smene ako ja a tak sa obaja striedame vo vsetkom aj okolo deti,ale vzdy ma o par stovak viac ako ja.

autor
Včera o 15:27
@crazy_cat_lady

A co je ta druha praca, ktora tak odradza vsetkych muzov?

@crazy_cat_lady doucujem - mam kurzy v jednej firme

anonym_1b211b
Včera o 15:34

kto vie čo sa mužom nepáči, asi už budeš staršia a v tom bude zádrhel. Každý by chcel len mladú slečnu čo má 20 .
inak p. uč. je pekné povolanie - navyše ak sa ti ešte aj páči - nie je o čom .

prunee
Včera o 15:43

Praca ucitelky/ucitela je velmi dolezite povolanie, a ak ta aj bavi, je to skvele pre deti, pre rodicov a pre buducnost nas vsetkych. Nerozumiem tomu chlapovi, co ma za problem, ci az tak by mu chybalo, keby nezarobis viac... Ja si ucitelov velmi vazim.

anonym_4e9088
Autor odpoveď zmazal
anonym_4e9088
Včera o 15:49

@anonym_autor ja som napriklad docasne robila asistentku ucitela (platovo chabé, takze docasne). Niektore ucitelky vraveli ze uz maju toho plne zuby ziaci su zli. Pridu domov a pripravuju sa a vlastnym detom sa venuju az neskor a domacnosti az vecer. Unavene padnu do postele. Podla mna kazdy normalny chlap by toto nechcel, rovnako ja nie chlapa ucitela. Mozno si este mlada ale vekom...

anonym_651527
Včera o 15:53

Zena: "Normalny" muz pracuje, stara sa o mna a vsetko plati. Muz: "normalna" zena vari, sama upratuje, stara sa o deti sama a ja doma nehnem prstom, lebo nosim peniaze a ty nie
Ona: Ty debil, ja ti sluzku robit nebudem. On, ani ja tebe sponzora, ze ja budem robit a ty vylihovat doma ...
Najlepsie je, ako si potom po par rokoch laskyplne vykrikuju "normalny" s "normalnou" do lakomych debilov a lenivych krav. 🙂

cyberk
Včera o 15:56

ja by som s ucitelom tiez nechodila, ani nie tak kvoli platu ale charakteru, vseobecne ucitelia si myslia o sebe vela, vsetko vedia a musia ich este aj doma pocuvat vsetci. Nejedna spoluziacka, ktora mala za ucitelku mamu, tak to bolo dost citit, nie len na jej chovani, ale aj na ich mamach.
Teraz sa vacsina ludi stane ucitelmi bud preto, ze ovladaju len teoriu, ale v praxi su nepouzitelni, tj im ostava len ucit, alebo sa chcu pomstit za to ako boli oni sikanovani tak sikanuju teraz oni.
Cest vynimkam, ale tych je velmi malo.

liv1
Včera o 15:57
@anonym_651527

Ty si si vysnivala, ze budes mat kludny zivot a tvoj partner to bude financovat. A divis sa,.. Keby ti chlap povedal, ze on chce mat kludny zivot a ty zarob 3nasobok, ako by si sa na neho pozerala? No ze sa mu nechce a tebe sa musi chciet. Ani by si sa nim nebavila.

@anonym_651527 myslis toho chlapa ked by povedal, ze chce mat kludny zivot, vynosit porodit a starat sa o deti den/noc, ucit sa s nimi, varit, starat sa o domacnost? Toho myslis ktory by chcel mat ten “kludny” zivot? 😁 Lebo podla mna zena ktora porodi dieta ho ma vsetko, len nie kludny a uz vobec, ked ma dieta 3 roky a ona ide do prace.. a este robi aj ucitelku

anonym_546ed8
Včera o 15:59
@cyberk

ja by som s ucitelom tiez nechodila, ani nie tak kvoli platu ale charakteru, vseobecne ucitelia si myslia o sebe vela, vsetko vedia a musia ich este aj doma pocuvat vsetci. Nejedna spoluziacka, ktora mala za ucitelku mamu, tak to bolo dost citit, nie len na jej chovani, ale aj na ich mamach.
Teraz sa vacsina ludi stane ucitelmi bud preto, ze ovladaju len teoriu, ale v praxi su nepouzitelni, tj im ostava len ucit, alebo sa chcu pomstit za to ako boli oni sikanovani tak sikanuju teraz oni.
Cest vynimkam, ale tych je velmi malo.

@cyberk to tvoje zovseobecnovanie sa mi nepaci. Aj ja poznam vela takych, ale nie su vsetci z rovnakeho cesta.

sss777
Včera o 16:01

@anonym_autor
Máš prácu, ktorá ťa baví, plus si očividne cieľavedomá a privyrábaš si ešte aj pomimo, to je predsa super. Neviem, čo na tom môže nejakému mužovi prekážať, asi by si tento dotyčný exemplár chcel ženu, ktorá zarobí viac, prípadne nie je tak rodinne založená (pobudne rok na materskej a šup naspäť do roboty).
Tak nech hľadá ďalej.
Ty máš svoju predstavu, tak sa jej drž, chlapov je všade dosť.
Držím palce!

betulinka1
Včera o 16:13

@anonym_autor podla mna si iba natrafila na divnych chlapov. Taky co si chce založiť normalne rodinu a je schopný rodinu aj uzivit, mu bude imponovat, ze mas rada deti. Plus sa evidetne vies uzivit aj ako ucitelka a mas vlastne dalsiu pracu. Takych co sa tak zatvaria rovno posli domov. Moja mama bola ucitelka a keby nezomrela, teraz mi oslavovali 48 rokov manzelstva. Moj otec s tym nikdy problem nemal. Plus dalsie po zeny v rodine ako ucitelky maju normalnych manželov. Takze iba zly vyber.

anonym_651527
Včera o 16:31
@liv1

@anonym_651527 myslis toho chlapa ked by povedal, ze chce mat kludny zivot, vynosit porodit a starat sa o deti den/noc, ucit sa s nimi, varit, starat sa o domacnost? Toho myslis ktory by chcel mat ten “kludny” zivot? 😁 Lebo podla mna zena ktora porodi dieta ho ma vsetko, len nie kludny a uz vobec, ked ma dieta 3 roky a ona ide do prace.. a este robi aj ucitelku

@liv1 Su tri situacie vo vztahoch, ktore vlastne kazda predstavuje 30%, ale v kazdej by najradsej zena chcela, aby financne zaskakoval muz
1. muz a zena su bezdetni (30%) - o co sa stara ta zena a co vynosila, ked este nema deti?
2. su spolu a maju deti (30%)- tam by sa to dalo pouzit
3. su po rozvode a daju sa dokopy (30%). Kazdy ma svoje dieta, alebo jeden nema a nechce. Co ma novy partner spolocne, ze zena vynosila dieta/deti svojmu ex, s ktorym uz nezije a stara sa on?
Ide o to prilis neprehanat ... lebo to skonci vykrikovanim, kto je "povinny" zarabat a kto je "povinny" sa starat o domacnost, az to skonci rozchodom.

qrstxyz
Včera o 16:43
@anonym_651527

@anonym_651527 lenže chlap je väčšinou živiteľ, táto rola mu prirodzene sedí, naopak mne by bolo divné, kebyže mi chlap povie, že sa chce primárne starať o deti a domácnosť 😅

anonym_696c01
Včera o 16:51
@anonym_651527

@anonym_651527 Myslis, ze ucitelia maju kľudný zivot?? Prave preto, aby som mala kludny zivot, som zo skolstva po roku odisla. A boli tam aj ine dovody, samozrejme.
@autorka Aj ked to uz v skolstve nemate tak zle financne, henten typek si ta nezasluzi, ak mu prekaza tvoje zamestnanie. Je jedno ci prve, ci druhe. Zvazila by som pokracovanie vztahu...

autor
Včera o 18:39
@anonym_1b211b

kto vie čo sa mužom nepáči, asi už budeš staršia a v tom bude zádrhel. Každý by chcel len mladú slečnu čo má 20 .
inak p. uč. je pekné povolanie - navyše ak sa ti ešte aj páči - nie je o čom .

@anonym_1b211b mám 27 :D

autor
Včera o 18:41
@anonym_651527

Zena: "Normalny" muz pracuje, stara sa o mna a vsetko plati. Muz: "normalna" zena vari, sama upratuje, stara sa o deti sama a ja doma nehnem prstom, lebo nosim peniaze a ty nie
Ona: Ty debil, ja ti sluzku robit nebudem. On, ani ja tebe sponzora, ze ja budem robit a ty vylihovat doma ...
Najlepsie je, ako si potom po par rokoch laskyplne vykrikuju "normalny" s "normalnou" do lakomych debilov a lenivych krav. 🙂

@anonym_651527 práveže ja nemám problém robiť tú "slúžku".. s ex som takto fungovala, ale tam to zlyhalo pre niečo iné..

lindusss2016
Včera o 20:26
@anonym_autor

@anonym_651527 práveže ja nemám problém robiť tú "slúžku".. s ex som takto fungovala, ale tam to zlyhalo pre niečo iné..

@anonym_autor aaku prácu ma tvoj priatel? Praca ucitelky ma pre rodinny zivot mnoho vyhod, napr.mas prazdniny vtedy, ked aj deti, nemusis riesit strazenie, ked ostatni rodicia pracuju. Koncis relativne skoro, deti mozes nasit so sebou do prace. Navyse je tvoje povolanie uslachtile a mozes nim ovplyvnit mnoho zivotov. Ja zas nechapem, ak je niekto ochotny pracovat aj za dvojnasobok tvojho platu niekde vo fabrike. Ale fakt by ma zaujimalo, co robi ten tvoj...

anonym_fdb056
Dnes o 04:21
@anonym_651527

@anonym_651527 a to že si vysnívala, že ju partner bude financovať si zistil z čoho? Že je teraz samostatná a stará sa o seba sama? Či z toho že má 2 roboty? 🥴🥴🥴