icon

Mal by každý muž vedieť namontovať policu na stenu?

20. jan 2023

Mal by vedieť kazdý muž privrtat policu na stenu? Aj priklepovou vrtackou napriklad do betonu?

simonkazga
20. jan 2023

Klasická vŕtačka sa len točí a tým vyhĺbi dieru. S príklepom to je ako keby si tam zároveň búchala aj kladivom. To len na margo otázky, že čo je to ten príklep.

sono2
20. jan 2023

Nie. Dáš tam právne šroby co sú určené aby vydržalo záťaž.

viestta
20. jan 2023

Keď nevie vyvrtat blbú dieru do betónu, mal by byť dostatočne organizačné zdatný aby si mohol zohnať a zaplatiť takého, čo to spraví za neho a nespoliehat sa, že to spraví, zariadi jeho žena.

sono2
20. jan 2023

Hlavne dobre zamerať a aby sa ti neklzla vrtačka.
Na tie police čo spomínaš treba riadne šroby.

apolka77
21. jan 2023

Áno mal by to vedieť. Ja toto očakávam ako minimum. Mňa osobne veľmi "vzrusuju" a obdivujem zručných chlapov. Myslím, že toto je pre ženu väčšie afrodiziakum ako namakany chlap v posilke. Pre mňa rozhodne obrovské plus keď chlap vie opraviť, zapojiť,postaviť , vymaľovať , zmontovať....ak to nevie mal by zarobiť dostatočne veľa aby dokázal zaplatiť iného na túto prácu. Inak chlapa v sukni nepotrebujem.

rol76
21. jan 2023

@sono2 No,ja ako vodár,neodporúčám predvrtať 6-kou,potom ešťe raz 8-čkou,lebo ked do 6-ky diery začínáš vrtať osmičkou,môže sa stať,že sa ti vrták hlavňe ked držíš vrtačku krivo,zasekňe,a vykrútí ti ruku v momente! Do betônu vrtať je malina,musíš držať silno vrtačku,aňi tlačiť silno netreba,vrták ide sám do steny,len držať silno.V betône môžeš naraziť aj na železo,čo je ťiež nebezpečné,a vykrúťí ti ruku,ak nedržíš silno vrtačku.

autor
21. jan 2023

@rol76 to som bola pri tom, ked narazili do zeleza, dvakrat, no.. Nevyzeralo to vobec ako malina do betonu ked vrtali, vrtanie do dreva ide lahko, ale toto mi pripada zlozité..zas dost potrebné vedieť v tejto dobe,
@simonkazga ďakujem, super si vysvetlila.
@apolka77 mám to podobne, u niekrorých profesií, kde iné zrucnosti by prevysovali tuto vec, by som to tolerovala, napriklad svetový virtuóz na hre na husliach, klavír

autor
21. jan 2023

@sono2 no jasne ze to nezvladnem, este vrtať hej, ale dalej s upevnenim srobu asi nie, zas padne to, nie som technický typ, verim ze niektoré zeny, co maju stavbarinu by to zvladli, ale vela krat som to potrebovala a nebolo koho zavolat, ze som si povedala, ze sa to musim naucit.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sono2
21. jan 2023

Tak sa proste do toho nepúšťaj

yomiko98
21. jan 2023

Dám ti radu, zahoď tú priklepovú vrtačku a kúp si vŕtacie kladivo. Potom ti to bude vrtať ako do masla.

mariejenka
21. jan 2023

Necitam vsetko...
Autorka.
Ked u vas v bytovke budeš počuť, vidieť nejakeho majstra, že susedia budú prerábať...zbehni za nim a popros ho. Moj muz ma pri každej zákazke v bytovkach takéto malé prosbicky od žien,aj mužov. Ma to za 5 minút urobené.

gladys_07
21. jan 2023

Nie nemusi to muz nevyhnutne vediet. Aj ked ulahcuje to zivot (rovnako ako ked zvladne prebalit babatko a nalozit umyvacku)

Viac by ma sralo, keby celu situaciu hodil na mna (nehladal napr suseda alebo odbornika..) a nechal ma ucit sa vrtat do betonu na modrom konovi.

zorkahorka
Autor odpoveď zmazal
beata_k
21. jan 2023

A ty vies? Nie je na tom nic tazke.

zorkahorka
21. jan 2023

Odpoviem inak: osobne som vzdy hladala k sebe muza, ktory si vie poradit doma takmer so vsetkym.
V prvom rade nie kazdy chlap ma doma vrtacku, ktorou to treba navrtat 😀 ale ano, poznam takeho a robi to zanho moj muz. Ale... vzdy to vybavuje jeho zena, on je klavy este aj na toto - vybavit majstra 😃

h2
21. jan 2023

Sú veci, ktoré by mal vedieť spraviť každý dospelý človek, ako muž, tak aj žena. Namontovať policu na stenu je podľa mňa jednou z nich.

kleopatra114
21. jan 2023

To sú take predsudky , akoze každá žena musí byt dobrá gazdinka . Nie , chlap nemusí vedieť tieto veci a je ich veľmi veľa, nie každý to má v krvi .

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lucka_ke
21. jan 2023

sorry mimo tému, ale skoro mi oči vypadli... hmoždinka a SKRUTKA nie šrób 😉

zeldia
21. jan 2023

Ma poriadny chlap píliť drevo na cilkuralarke? Kardiochirurg potrebuje všetky prsty takže nie.
Ma vediet urobiť policu a namontovať na stenu? Nie zaplatí si raz za život toho kto vie a ma príklepovu vŕtačku a nezavadzia mu ta vŕtačku celý život v garáži. Nepotrebujem vševedka ktorý postaví dom nataha v dome elektriku kosi a stará sa o zahradu popritom zarobí zaplatí dovolenky a celý moj život. Očakávam partnera, poličku vyriešime spolu ak to niekto z nás vie ako tak to urobí ak nie zaplatíme toho kto to vie urobiť.

zorkahorka
21. jan 2023

@elizabet173 ved ja netvrdim, ze to musi vediet. Ja som takeho chcela. Muz nemusi vedieť urobit vsetko, ale zas nie je bohvieco, ak nevie vobec nic a nesnaží sa nieco ani naucit, hoci to potrebuje.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
nikiki29
21. jan 2023

Ja vždy od chlapa očakávam, že takéto veci urobí, ale keď vidím ako dlho mu to musím pripomínať aby to konečne spravil, radšej si urobím sama 😂 aj s príklepom… prípadne keď neviem, tak sa poradím so svokrom po telefóne 😁

shannarourk
21. jan 2023

Nie nemusí 😁 tak ako poznám x žien, ktoré nevaria a nemajú k tomu vôbec vzťah.
Môj je úplne technický antitalent. Samozrejme výbavu má, pre svoj pocit 😅
Ale vždy vie zabezpečiť, že to niekto príde urobiť. A povedzme si úprimne, ako často treba niečo opraviť, navŕtať?
Zato na druhej strane nemá problém oprať, vyvesiť prádlo, poskladať a dať do skrine. Vysáva lepšie ako ja 😁 riady umyje... A tieto činnosti treba robiť každý deň 👍

euka210
21. jan 2023

Bolo by fajn, aby to vedel...ale moj otec bol do takych veci napr.lavy...ze on nie je opravar hovoril mame...bol taky IT spred 40r.
Moj manzel zase opravi a urobi vsetko manualne, co treba...aj mojej mame 🤣 ...lebo jej to nikto nevie urobit 🤷‍♀️
Su taki, i taki muzi.

astika
21. jan 2023

tak môj vyrastal na dedine a v dome a nevie takmer nič. Keď berie do rúk vŕtačku alebo len vysloví slovo idem prerábať, chytajú ma mdloby. Po poslednej akcii, kedy nám padol na hlavu stropná omietka obitá až na panel má zákaz akejkoľvek činnosti. Musela nastúpiť rota ľudí, ktorí to dávali dokopy a vyšlo nás to 2x toľko. Ale za to uprace lepšie ako ja, babre sa s kvetinami, rád perie s práčkou a neustále má potrebu rovnať veci v skriniach do komínkov 😀 Po takmer 25 rokoch manželstva som si už zvykla, nebuďte také prísne, v živote sú dôležitejšie veci ako navŕtaná polica.😂

nadazdi
21. jan 2023

Mal by to vedieť každý nakoľko každý nábytok ma byt pripevnený o stenu.. ak by som s každou novou vecou mala chodiť za manželom alebo si niekoho volať, tak môžem ostať bývať akurát tak v detskej izbe.. cez YouTube som si aj nahadzovala luster, sú tam tutoriály na všetko, aj paletové sedenie som si rezala a spevňovala sama, keď máš čas, naučíš sa všetko, držím palce

att123
Odpoveď bola odstránená
kristiii
21. jan 2023

@apolka77 presne. Aj mne to veľmi imponuje. Mala som chlapa na takéto veci ľavého, všetko nám musel domov chodiť robiť môj brat alebo jeho otec a potom som mala ex, ktorý spravil doma takmer všetko a veru to bolo super a sexi, aj som sa od neho veľa naučila.
Takže, za mňa je to u chlapa veľké plus, ale chápem, že nie každý je technický typ.