Rovnaké platy pre ženy a mužov v polícii: Je to spravodlivé?
Je spravodlivé,keď ženy v polícii berú taký istý plat a majú také isté výhody ako muži,keď nedokážu to isté čo muži v teréne? Muži v polícii nechcú robiť na smene so ženami,nakoľko pri ostrom zásahu ostávajú vždy ženy "v zadu" a keď sú v hliadke dvaja,s toho jedna žena,tak veľa krát ani ten policajt nezasiahne,nakoľko sa ohrádza že sa nemá o koho oprieť?
Prečo teda bežne nedávajú do hliadky dve ženy?áno postavia dve ženy keď nemajú koho,ale ľahko sa stane ako sa stalo napr v Nových Zámkoch,že tam dve že dostali "po papuli"..
Nuz zeny by mali byt ,,na urade,,teda pasovom,na obcianske ale nikdy nebude mat rovnaku silu pri zasahu ako chlap.A moze ovladat super chvaty,sebaobranu.Raz jej staci a lezi na zemi,potom 2hy policajt nevie,co ma robit ako prve ci pomahat kolegyni zranenej alebo utocnika zneskodnit.A je zasah v keli.
Pri chlapovi by sa to nestalo.
určite berú taký istý plat? Je predsa známe že majú ženy o 20perc. nižší ako muži vo všetkých sférach.
@anonym_autor neviem, to je skor otazka na policiu. Kazdopadne, predpokladam, ze skusky do policie su rovnake ci pre zenu alebo muza a teda aj zena by mala zvladnut to, co v zasahu zvladne muz. Dalsia vec je, ze policajti nerobia len zasahy, ale riesia komunikaciu, vyjednavanie a pod a v tom moze byt prave ta zena lepsia.
Myslim, ze ak sa bavime o nejakom konkretnom priklade, ze sa jedna o nejaku zenu v policii, ktora je degeška zbrzdena a ma rovnaky plat ako sikovny muz policajt, tak to netreba generalizovat a brat to len ako bezny jav, ktory sa deje v kazdom povolani. Vsade najdes ludi, ktori maju rovnaky plat, ale jeden je proste sikovnejsi a druhy robi velke hovno. A je to fer? Nie
to máš odkiaľ že dostali dve ženy policajtky v NZ? To je nová správa?
@anonym_autor taký istý plat berú aj muži učitelia, ako ženy učiteľky. Pumpar muž, žena pumparka. Predavač muž, žena predavačka. Muž policajt nedostane nikdy “po papuli?” Rovnoprávnosť by mala úplne všade fungovať.
určite berú taký istý plat? Je predsa známe že majú ženy o 20perc. nižší ako muži vo všetkých sférach.
@anonym_cf4b05 ... V živote som nezarabala menej, ako moji mužskí kolegovia
@anonym_cf4b05 tak neviem ci pises o vesmirnych sferach ale v mojej pracovnej sfere mam rovnako ako muzi
Zakladny problem je v tom, ze policajt by mal mat tolko rozumu a prostriedkov, aby po papuli nedostal - snad nejde do priamej konfrontacie a nedrzi ako hluchy dvere a hlavne predvida ….prostriedky aj ma, len intuicia a rychlost myslenia trochu zaostavaju za fyzickou silou. Brzdy, protekcnych nasadencov mas vo vsetkych povolaniach … aj muzske aj zenske… takze neschopakov najdes vsade nie je to vysada policie
@anonym_autor Co ja viem, ja poznam jednu policajtku a od nej by som teda dostat nechcela, ani keby som bola chlap. Normalne chodi hliadkovat a zasahuje.
Máme 2 policajtky a tie teda sú ,,väčšie" ako 50% policajtov u nás. Pri niektorych policajtoch mám ja pocit, že keby mu jednu strelim,.tak padne na zem a to mam 160cm a 50 kg.
Áno dobre... nehovorím,že sa nenájde sem tam jedna taká policajtka,ale ruku na srdce,koľko je takých?keď poviem desať percent,aj to je podľa mňa veľa.
Teraz tento týždeň bol rozhovor s policajtmi z východu a tiež sa sťažovali na to,že keď idú napr na zásah do cigánskych osád,tak ženy ostávajú v autách,pretože "oni sú ženy". Je toto normálne a spravodlivé?
Nie je to spravodlivé, čo sa priamych fyzických zákrokov týka.
Tá zakročujúca žena - policajtka má rovnaký rizikový príplatok ako policajt - muž, spravidla rovnakú platovú triedu, zhruba rovnakú (nízku) hodnosť. A zákon už vôbec nerozlišuje, či sa jedná o ženu, všade v paragrafových citáciách je spomínané "policajt." Povinnosti a kritériá sú teda pre oboch rovnaké.
Ale fyzické dispozície sú obvykle neporovnateľné: tie ženy - policajtky majú spravidla okolo 50 kg a o nejakej ochote ísť do priamej fyzickej konfrontácie (!) na zákroku sa ani baviť nemusíme.
Zažil som už, že policajtka odmietla splniť rozkaz vyriešiť takúto situáciu s odôvodnením, že má nové nechty a predsa si ich nezničí.
@anonym_cf4b05 škoda že v mojej sfére to nikomu neoznámili 😂 mám dokonca vyšší plat ako moji mužskí kolegovia

Asi tá žena vie pravopis. Lebo tebe moc nejde. Tak za teba vypíše papiere.