icon

Malé chrobáčiky, čo sú zač?

motyl88
8. jún 2021

Prosim vas, co je to za chrobaka? Je velmi malicky, ani odfotit sa poriadne nedal. Uz minuly rok sme ich mali v spalni, asi tri mesiace dozadu sa ukazali znova, potom klud a dnes som ho znova nasla na stene. Mame ich hlavne v spalni, na chodbe a v detskej. Byvame v panelaku na prizemi, pod nami je chodba a pivnice.

Malé chrobáčiky, čo sú zač?
mima1
8. jún 2021

Zrejme voš papierova

motyl88
autor
8. jún 2021
didi2102
8. jún 2021

@motyl88 máte sadrokartón? Ak áno voš papierova

motyl88
autor
8. jún 2021

@didi2102 sadrokarton je len v kupelni a na wc, v izbach, kde ich nachadzam, nie je.

didi2102
8. jún 2021

@motyl88 to nevadí,,rozlezie sa vsade

motyl88
autor
9. jún 2021

@didi2102 och 🤦 a viete poradit ako sa toho zbavit?

didi2102
9. jún 2021

@motyl88 nijak,mali sme to isté v byte,veľa som o Tom čítala ,nemajú rady teplo napr , treba si prečítať na internete či nemajú NATO niečo nové,viem že nepomohla by ani deratizacia lebo by sa musela celá bytovka ,nestačí len byt

zuzanka.zuzu
9. jún 2021

@didi2102 no super, mame to iste ☹ ludom nejako ublizi? lebo nam lezie pri zubnych kefkach, wc papieri, proste fuj... u nas doma by sa dalo operovat ako mame cisto tak ja uz neviem co viac urobit, odkial chodia

mima1
9. jún 2021

@zuzanka.zuzu nerobia nic. Ja ich nachadzam aj po 9r co byvame v dome. Ked sme sa nastAhovali boli vsade. Teraz uz len sem tam a to ich len pritlacim prstom.

mima1
9. jún 2021

A donesies to domov lahko napr aj z obchodu. Velmi lubia napr muku schovavaju sa v obaloch v tych zahyboch kde sa otvara...

renia
24. jan 2023

@motyl88 ako ste sa toho nakoniec zbavili? Čo to bolo?

motyl88
autor
24. jan 2023

@renia ziadno...stale ich mame...v malom mnozstve....zbadam, pripucim, idem dalej 🤷😁

tamarishka
19. mar 2023

My sme sa pred rokom prestahovali a po roku som si ich vsimla v rohoch splne. Nezdrzuju sa nikde inde len tam! Podla vsetkeho je to vos papierova ako uz bolo spominane , miluje vlhko a papa plesne a lubi starodavne kníhy, aj potraviny. Inak v izbe plesne nemame ani prehnane vlhko. Odstanis ich bud zbavenim sa plesni, znizenim vlhkosti pod 50%, dalej teplotu nad 32° alebo mrazom :D

3petka
19. mar 2023

@motyl88 môj muž bol z toho na prášky ten len chodil a kukal po stenách aj teraz ešte obzerá či náhodou nenájde. Iba fliaciky na stenách ostávali z toho som bola zase ja na mŕtvicu že to nevedel pripucit tak aby neboli všade dubky.

mimma2011
25. máj 2024

Ahojte, našla som túto diskusiu lebo tiež to mam v byte. A tak ma napadla otazka, možno hlúpa ale ked je to voš papierová lezie to aj do vlasov? Lebo tiez to nahadzam po stenach raz za cas hocikde v byte

tamarishka
31. máj 2024

@mimma2011 nie do vlasov nelezu.
Inak ja som ich nasla posledne v muke ktoru som dlho nepouzivala. Teraz vzdy 5 minut pozeram do dozy ci sa tam nieco nehybe kym to pouzijem :D