icon

Malé mačiatko nemá stolicu

liviafazekasova
29. jún 2023

Ahojte vedel by mi niekto poradiť?? Našli sme u svokry na dvore za psou búdou malé mačiatko pes ju chcel chytiť. Majiteľa sme nenašli pýtali sme sa každeho suseda nikto nič. Má asi 3 týždne neviem presne lebo sme ešte nikdy nemali mačiatko. Zobrali sme si ju domov mali sme doma len obyčajné mliečko kedže už bol večer. Papá krásne aj v noci kŕmim. Ale vôbec nemá stolicu. Zobrali sme si ju domov v pondelok večer a dodnes nekakala. Volala som zo zverolekárom a že mám do mlieka pridať vodu skúšala som a stále nič utieram je brušku navlhčenou utierkou jemnučko ale stále nič. Zháňame mačacie mlieko ale ešte sme zatiaľ nikde nedostali nemali nikde objednala som lebo som našla cez internet dovtedy jej dávam prevarené bezlaktózové mliečo na odporúčenie druhej zverolekárky. Nepovedali mi nič len že mám utierať buško jemne pretože zrejme nemá naštartovaný vylučovací systém že to sa naštartuje tak ako ju maminka olizuje, takže takto jej pomáham vlhkou utierkou a ešte kúpiť kapsičky pre mačiatko a dať jej to papať a že bude kakať. Ale stále nič.
Dala som jej aj kapsičku síce bez mäsa lebo nevedela papať mäso začala sa v tom dusiť takže papá len to želatinové vlastne omáčku. Ale chutí jej veľmo.
Neviem čo mám robiť s tou stolicou má už aj veľké bruško a troška tvrdé. 😐
Čo jej mám dať alebo ešte robiť aby sa vyprázdnila. Máme ju radi veľmi nechceli by sme o ňu prísť. Veľmi sme si ju obľúbili 😐😐
PS: myslela som aj nato či nieje v strese a preto nekaká.

Strana
z2
colsami
29. jún 2023

Necitam predosle komentare, iba k teme. Ak ma maca cca 3 tyzdne, nic ine ako tekutiny zatial nezvladne jest, s prikrmom pockajte do 4teho tyzdna.
A kedze iba pije mlieko (snad macacie) , nema co mat ani stolicu. Take mlade maciatka/steniatka mavaju stolicu ovela menej, prevazne su to len tekutiny a teda to hlavne vycikaju. Preto masirovat vlhcenym obruskom - imitujete mamu macku ktora by ho masirovala po brusku a vtedy by sa maca vycikalo.

liviafazekasova
autor
29. jún 2023

@hyta ďakujeme krásne už dneska jej muž doniesol kapsičku krásne papá 🙏🙏🙏

hyta
29. jún 2023

@liviafazekasova Super.👍

Strana
z2