Malé vošky, staublaus, pisivka
Dobry den,
v dome sa nam zacali objavovat malicki chrobacikovia, su malicki tak do 1mm priesvitnej farby. rychlo lozia a daju sa jednoducho zabit prstom. Na nete som si zistila ze je to vos papierova (pod tymto nazvom som toho vela ale nenasla) po cesky je to pisivka (su som nasla viacej diskusii).v dome byvame od februara a pocas zimy som na stene obcas objavila malinkatych cervickov, ktory casom uplne zmizli. Asi pred dvoma tyzdnami som zacala pozorovat tychto malych chrobacikov (mozno tam boli aj predtym a v mensom mnozstve, preto som ich nejako zvlast neregistorvala) Momentalne sa ale premnozili a mam ich vsade (na podlahe, na kuch. linke, pod prestieranim, pod prutenymi kosikmi, v kupelni, na strope) som z toho uz na nervy, vcera sme cely dom vystriekali s pripravkom K othrine, urcite to pomohlo, no dnes rano som nasla zase nejakych zivych, cize sa mi ich nepodarilo uplne vyhubit. Kedze to vyzera, ze idu od povaly, tak chcem aplikovat prostriedok Atak fumigator. Nemate s nim niekto skusenosti, pripadne ako riesite tento problem s chrobakmi. Uz som z nich na nervy, stale upratujem, vysavam aj tri krat denne a stale su tam. prosim poradte.
tak a dnes sa objavili znova :( zatial nie v takom mnozstve ako pred tyzdnom. nastastie este nepresli dnu..objavili sa aj u vas? porazi ma uz z nich 😈
@cory75 ani aj k nám dneska opäť ale iba na parapete som si ich všimla.
@fi0na @jezkojanka aj dnes naobed ich zopar bolo na balkone, a pritom vecer zmizli..mate tam kde sa najviac objavuju nejake kvety? rozmyslam, preco je ich prave na balkone najviac, mam tam dreviny. Cudne je, ze na chodbe bytovky nebola ani jedna, iba na bytovych oknach a balkone 😕
Aj u nas je to len ked je teplo, teraz sme ich par dni nemali ako sa ochladilo. Byvame v Rovinke a tu to trapi vacsinu obyvatelov, ze vraj je to taka vlna, ze ako pridu tak odidu, nam teda dnu do bytu nejdu, ale ze ak by sli, suseda nastriekala okna offom na komare a v pohode. A presne som citala ze to je z psenice, tak snad to co najskor skonci tento najazd 🙏🏻
@cory75 myslim ze idú rovnaká aj tam kde kvety mám aj tak kde nemám . Ale našťastie rýchlo ta hnusopa pokape 😛 len teda bordel po nej je drobný ale aj tak je to dosť.. a pozalieza to aj do plienok aj do vankúša.. ach.
@lubikalubicka asi by sa mali polnohospodari viac starat o psenicu a pouzivat postreky...
@rebekracko dobry vecer... Uz viete aky je to chrobak.. Mam ich tiez.. Dakujem
Zabudol som napísať, že to mám na terase a je toho plno.
@miuska49
@ivkadracova dobry den, my sme to mali velmi premnozene a tak som nalepila lepiacu pasku do skrin, na parapety, na podlahu ( v izbe kde tp bolo strašne a 2 meisace sme ju nepoužívali) a vychytali sa. Nevravim že uplne, ale keďže oni stale lozia tak sme to takto dost skresali. Lepiacu pasku samozrejme nalepiť tak, aby kraje neboli prilepene a z kazdej strany sa nachytaju. Potom som sa natrapila s davamim lepidla dole zo všetkého a stale su tu, ale teda po menej. Volala som aj s deratizerom, zevraj je take niečo ako dymovnica a malo by to vyhubit, zatial sme to neskusali.
@ivkadracova Ahpj ,prosím ta podarilo sa ti nakoniec zbaviť nejako tých pisiviek ? Vos prachova,papierová? Aj my ich mame a strašne veľa. Potrebujem sa súrne toho zbaviť len nikde nepíšu ako .Ďakujem.
Ahojte môžu sa vyskytnúť aj v posteliach? Mame ich už dlhšie ale teraz som si až všimla v postieľke detskej, som stoho zúfalá babo ma len 2 mesiace 😢
@ivanacan podarilo sa vám nejako toho zbavit prosím?
U nas som tiez prve objavila ked som bola tehu 8rokov dozadu v skrini pri veciach, doteraz sa toho neviem zbavit🫣🫣
@dendulka4444 u nas boli premnozene pre cca 3 rokmi...2x sme dali dom vystriekat firme, ale stale da nam vracaju...ja si uz neviem rady...kupili sme odvlhcovac aj klimatizaciu, vysusujeme vzduch kazdy den,udrzujeme vlhkost na 45-55% celorocne ,kazdy den kompletne vetrame a stale su tu, zase viac ako v zime...ja som uz zufala...asi a toho neda nadobro zbavit 😪😪😪
@ivkadracova Prosím pomohlo vám niečo na tie pisivky ? Dá sa to niečím vyhubiť ?
@ivanaa346 ani nie...mozno trochu redukovat.l sa da...snazim sa drzat vlhkost v dome pod 50%, kazdy den 1-2x vetrať...ale stale su ...podla mna to je neriesitelne...vystriekanie domu firmou pomoze len na par mesiacov
@ivanaa346 priznam sa ze to vobec nesledujem, a ani neviem ci ich este mame, skor sa nam objavi sem tam rybycka : ) a iba vysavam jak posadnuta..

ahojte...v stredu som si našla v byte asi rovnaké..byt je nový...je to na balkóne a lezie to dnu..potrebujem poradiť, ako sa toho zbaviť, lezie to do postele a štípe..strapky mi na nete nenašlo..ďakujem