Málo peňazí na darčeky
Ahoj dievčatá,
blížia sa Vianoce a ja mám nervy v kýbli. Moja rodina si zvykla diktovať, čo chce na Vianoce pod stromček, kedysi som pracovala v zahraničí a kupovala som im pekné darčeky a niekedy aj drahšie, mala som na to a ja rada robím ľuďom radosť. Doba sa ale zmenila, v zahraničí už nepracujem, vrátila som sa na Slovensko, mám úspory, ale na tie siahať nechcem. Tie úspory sú určené na kúpu bytu. Ja sa rodine nikdy nezdôverujem, či už ide o súkromný alebo pracovný život, keď mám problémy, riešim to všetko sama alebo s partnerom. Je Vám to možno trošku čudné, ale s matkou nemám taký ten klasický vzťah matka-dcéra, nemám ju rada, ublížila mi veľmi, ale ak by som to mala rozoberať, tento príspevok by nemal konca.
Idem teda k veci. Blížia sa Vianoce a všetci si nadiktovali, čo chcú. Samozrejme matka parfém za 150 eur od Chanela, nejaký rolák alebo svetrík. Mama je generál, ona r ozkazuje. Tak aj rozkázala, aby som otcovi kúpila parfém a bratom tiež. Babke by som mala kúpiť topánky, mala by som kúpiť niečo aj sesterniciným synom, ktorí sa jej narodili. Cítim sa ako taký oslík, otras sa. A nie je to len na Vianoce, ale počas celého roka. Matka mi volá, či neprispejem babičke na tamto a toto.. ok, kúpila som jej k narodininám zlaté náušnice za 120 eur, kúpila som jej stôl za 100 eur, tam som jej prispela a tam tiež. Mimochodom babka má 6 vnúčat. Neviem o tom, že by jej niekto prispieval.
Moji bratia, jeden vôbec nepracuje, nechce sa mu, nechce ani chodiť na úrad práce aby mu aspoň úrad práce platil zdravotné, nie, jemu zdravotné platí mama. Druhý brat pracuje. Ani jeden z nich mi nikdy nič nedal, ani mame, ani otcovi, nedali nám nikdy nič či už k Vianociam, meninám alebo narodeninám. Ani ich "netrkne", že by bolo fajn dať darček svojím najbližším k sviatku.
Ja som vždy dà ¡vala veľa darčekov a teda vyšlo ma to na dosť peňazí a ja som minulý rok dostala jeden darček a to náramok - bižutériu. Viem, že sa to nedá takto porovnávať, ale nikdy som od nich skoro nič nedostala - mama hovorí, že nemala čas behať po meste.
Tento rok očakávajú darčeky, ale ja toľko peňazí, aby bol každý spokojný nemám. Rozmýšľala som, kúpiť im nejakú drobnosť a niečo ručne vyrobiť, lenže to by nikto neocenil a skončilo by to na dne skrine alebo v horšom prípade, v koši. Vonná sviečka je pre matku hlúposť. Ja im vlastne neviem povedať NIE. Poradíte, ako by ste to riešili?
A ako to nakoniec dopadlo?
Zaujímavé čítanie...Ako to dopadlo? Si v kontakte s rodinou?
Je, teba si pamätam.Chodiš ešte na konik a si v kontakte s matkou? Takto spätne si uvedomujem, že ťa nehorazne využívali a musela si si kupovat ich lásku a platiť za ňu. V rodine, kt.je človeku najbližšia- jedna krv- s taketo veci tažko identifikujú a trva roky, kym sa človek odpúta..Keď pohár prekypí, povieš, aj čo nechceš hehe..
Darceky sa v ramci sirsej rodiny u nas davaju iba detom (do 18rokov resp ak este studuju) a aj toto sa asi tento rok zredukuje /zrusi...samozrejme, ze doma, co sme spolu pri stromceku, tak aby si kazdy nieco nasiel...
Tebe by som poradila - ku kazdemu darceku, co mas dat si napis, aky chces Ty od danej osoby v cca danej hodnote dostat... a uvidis, ci si ich budete vymienta, alebo to prehodnotite inak 😉
ešte že doma sme všetci pri rozume.Ako to tu čítam tie niekoré príbehy na mk tak to je na zaplakanie mať takúto rodinu.My sme už tak presítení všelijakými vecami že už fakt nevieme čo komu dať pod stromček.Ale aby si niekto diktoval toto a toto chcem,
myslím tak na drzovku,tak to je už vrchol.Iné je ak potom ten človek ozaj túži a inokedy ako na vianoce alebo narodky si to nemôže dovoliť žeby si to tak bežne kúpil počas roka vtedy by som to chápala ale takto..škoda že nemáš povahu ako ja.Dostali by odomňa z kapra šupinu😀 šak aj tá prináša šťastie😀
@liusa82 🤣🐛
Autorka, ako sa mas? Dufam, ze uz sa tvoja situacia zlepsila. 🙂

@lenocka12345 To som si vsimla aj ja. A ano, nie o darcekoch to je.