Málo peňazí na darčeky
Ahoj dievčatá,
blížia sa Vianoce a ja mám nervy v kýbli. Moja rodina si zvykla diktovať, čo chce na Vianoce pod stromček, kedysi som pracovala v zahraničí a kupovala som im pekné darčeky a niekedy aj drahšie, mala som na to a ja rada robím ľuďom radosť. Doba sa ale zmenila, v zahraničí už nepracujem, vrátila som sa na Slovensko, mám úspory, ale na tie siahať nechcem. Tie úspory sú určené na kúpu bytu. Ja sa rodine nikdy nezdôverujem, či už ide o súkromný alebo pracovný život, keď mám problémy, riešim to všetko sama alebo s partnerom. Je Vám to možno trošku čudné, ale s matkou nemám taký ten klasický vzťah matka-dcéra, nemám ju rada, ublížila mi veľmi, ale ak by som to mala rozoberať, tento príspevok by nemal konca.
Idem teda k veci. Blížia sa Vianoce a všetci si nadiktovali, čo chcú. Samozrejme matka parfém za 150 eur od Chanela, nejaký rolák alebo svetrík. Mama je generál, ona r ozkazuje. Tak aj rozkázala, aby som otcovi kúpila parfém a bratom tiež. Babke by som mala kúpiť topánky, mala by som kúpiť niečo aj sesterniciným synom, ktorí sa jej narodili. Cítim sa ako taký oslík, otras sa. A nie je to len na Vianoce, ale počas celého roka. Matka mi volá, či neprispejem babičke na tamto a toto.. ok, kúpila som jej k narodininám zlaté náušnice za 120 eur, kúpila som jej stôl za 100 eur, tam som jej prispela a tam tiež. Mimochodom babka má 6 vnúčat. Neviem o tom, že by jej niekto prispieval.
Moji bratia, jeden vôbec nepracuje, nechce sa mu, nechce ani chodiť na úrad práce aby mu aspoň úrad práce platil zdravotné, nie, jemu zdravotné platí mama. Druhý brat pracuje. Ani jeden z nich mi nikdy nič nedal, ani mame, ani otcovi, nedali nám nikdy nič či už k Vianociam, meninám alebo narodeninám. Ani ich "netrkne", že by bolo fajn dať darček svojím najbližším k sviatku.
Ja som vždy dà ¡vala veľa darčekov a teda vyšlo ma to na dosť peňazí a ja som minulý rok dostala jeden darček a to náramok - bižutériu. Viem, že sa to nedá takto porovnávať, ale nikdy som od nich skoro nič nedostala - mama hovorí, že nemala čas behať po meste.
Tento rok očakávajú darčeky, ale ja toľko peňazí, aby bol každý spokojný nemám. Rozmýšľala som, kúpiť im nejakú drobnosť a niečo ručne vyrobiť, lenže to by nikto neocenil a skončilo by to na dne skrine alebo v horšom prípade, v koši. Vonná sviečka je pre matku hlúposť. Ja im vlastne neviem povedať NIE. Poradíte, ako by ste to riešili?
@mircalla Ťažko zabudnúť? Veď o nič nešlo. Kto si aspoň raz v mladosti nevypil? Ja som mala tú smolu, že ma doniesli domov. Nefetovala som, nekradla, nebola som kriminálnik, neklamala som.
@dskjhfdlkdjhl Nemám dôvod si vymýšľať, oni nemuseli nič a ja všetko. Ale tiež si vypočuli nadávky na ich adresu už od mala, urážky atď. Kmitať som okolo nich musela, variť im, poupratovať a až potom sa učiť. Dnes sú rodičom na krku, vypočujú si nadávky, pritom mama ich trpí doma.
@dskjhfdlkdjhl Určite budem svoju energiu a svoj čas mrhať na vymyslený príbeh.
@dskjhfdlkdjhl ale veď písala, že brat ani frajerku nemá a je zakriknuty a druhý sedí doma.Mama zničila celú rodinu je to smutné
Bohužiaľ je to smutné, kto to nezažil nepochopí, ale Ber to tak ze je to cesta ktorou si musela prejsť a posilní ta. Aspoň neskôr keď budeš mat svoju rodinu budeš vedieť ako to nemá byť.
@eliska13 Mne je jedno, kto comu veri. ja tam vidim hodne protichodnych informacii, ale chapem, ze to niekto iny moze vidiet inak. Napisala som svoj nazor, podla mna je to bud vymyslene, alebo nam zakladatelka nepise uplne celu pravdu-v kazdom pripade, 30 rocna zena by uz mala byt natolko dospela, ze sa neda ovladat matkou, ak ma s tym problem, tak to ma riesit, napr. so psychologom. Ak jej vola/vypisuje a vydiera ju, tak si vzdy moze zmenit cislo a mat svaty pokoj.
Veď si písala vyššie, že si ju zablokovala....tak ako ti mohla prísť sms ?
@nefertiti5843 hackli ju🙊
@nefertiti5843 Ja som ju zablokovala na messengeri a mobil. Pisala mi z otcovho.
@dskjhfdlkdjhl Velmi vtipne...
Myslím, že klame,,,,ona sa jej bojí a vždy sa podvolí...bude skákať do nekonečna, ako mama píska....jajáááj ☹ celé zle 😢
@dskjhfdlkdjhl Ako znie to neuveritelne takto sa bàt mami hlavne ked odisla z domu do cudziny a potom domov na navstevu nosit pracovnu zmluvu a vypis z uctu znie to neskutocne. .. ale kto vie? Mali sme raz take susedy ked som bola mala v prvom byte v centre Ba. Nad nami žili strasne čudni par matka s dcerou boli biele Ale take zanedbane v starych veciach dcera mohla mat 30no vyzerala na 50 nevedela mne este decku ani odzdravit. Na moj šok mi mama povedala ze maju obe vyšku a dake lepsie joby. Vzdy chodili vsade spolu Ta dcera vyzerala jak nesvojpravna mechom udreta. Mama tiez ale aspon odzdravila a obcas prehodila par slov. Niekedy sme poculi aj buchot dupot nahanali sa po byte asi sa aj bili. Proste na prvy pohlad boli obe dako chore a nestastne len sme nevedeli ktora ovlada a dusi tu druhu. Zdalo sa ze dcera ma mentalny problem a mamka sa o nu stara. No Boh vie ako to bolo.
@miadi Ale ja netvrdim, ze take nemoze byt, len v tomto pribehu sa autorka uz viackrat zamotala, takze tomuto konkretnemu pribehu nie celkom verim, lebo su tu mnohe nezrovnalosti.
@dskjhfdlkdjhl ale to nemusi byt vymysel s bratmi mohlo to tak byt ze su tiez zbnuti rodicmi no starat sa o nich ako najstarsia dcera musela. Clovek si moze protirecit bez toho aby klamal. Nic nie je ciernobiele.
@miadi tu bolo toho viac, ale ako som uz pisala, niekto jej veri a niekto nie. Ja uz nie. Navyse, od prveho prispevku sa zakladatelka neposunula ani o milimeter, takze z mojho pohladu je tu skoda stracat cas.
Prosimta a kupila si teda tie darceky nakoniec co chceli, alebo nie?
@dskjhfdlkdjhl posunula sa uz povedala mame ze nepride na vianoce domov nech zabudne na darceky blokla ju na msn no neviem naco ked ju neblokla uplne a dostala sms nech sa ide liečit. . Mozno ju este stihne bloknut naozaj.
@dskjhfdlkdjhl pozri ak si nezazila psychicke tyranie, neuveris. A budes ju povazovat za klamarku a ziadne vysvetlovanie neprijmes. Taki ale, co to zazili a vedia,co to je, jej veria, aj napriek chaotickemu pisaniu. A nastastie jej aj veria take, co to nezazili a pomahaju jej svojimi komentarmi. Lebo niekedy clovek potrebuje trochu podpory od druhych, aby mohol urobit krok vpred.
@danielinaa doporucujem citat s porozumenim a prajem pekne sviatky😉
@dskjhfdlkdjhl stazujes sa na zabomysie vojny na MK a aj sama ich vytvaras. 🙂 Mier.
@danielinaa neviem, ale nic nevytvaram, jednoducho som napisala svoj nazor, ten som nezmenila a to, ze Ty s nim nesuhlasis, to mi je jedno. Obzvlast, ked vidim, ze si evidentne nepochopila ani jeden moj prispevok. Zabomysie vojny ma nezaujimaju a preber si to ako chces.
@danielinaa Normalne napisala nazor, ze tomu neveri. Ja tomu neverim tiez. Nie preto, ze si myslim, ze to nie je mozne, ale pretoze si na viacerych miestach totalne protirecila. Citat zatial viem, aj ja pamat mam dost dobru
Ahoj, no ako dopadli Vianoce? Verím, že v rámci možnosti fajn a mamina si zacina veci uvedomovat. Myslela som na teba.
@misinka0611 Ahoj, ďakujem, Vianoce dopadli úžasne, boli sme sami dvaja s priateľom, urobil mi krásne Vianoce a dostala som kopu darčekov, viac, ako som dala ja jemu, až som sa cítila blbo. S mamou sme si vôbec nenapísali ani ma nijak inak nekontaktovala. Ale tak dnes idú na návštevu k celej rodine tak verím, že ma budú rozoberať. A čo Tvoje Vianoce?🙂
dostala si kopec darčekov , priateľ ti dal viac , až si sa cítila blbo , len darčeky a darčeky a ešte raz darčeky ..... doteraz som ti fandila , mala som spolužiačku , niečo ako ty , takže si to viem predstaviť
ale prepáč chyba je aj v tebe , ty si tiež evidentne materialistka , prepočívavaš , veď o tomto vianoce nie su a ani nikdy neboli , je jedno či si kresťanka , ateistka , alebo čokoľvek iné
@lenocka12345 Zobrala si si z toho to najmenej podstatné. Tvoj názor, neberiem Ti ho. Krásne sviatky Ti prajem 🙂
Super, tak to má byt konečne po stresoch si mala pokoj, zrejme mama je oduta a čakala že sa ozvem a vsetko olutujes a ešte ju prekvapis niecim veľkým. Urobila si veľký krok vpred, citis to? 🙂 A stal za to. To čo povie nepovie nad tým sa nezamyslaj. Užívaj sviatky. My sme mali take Vianoce - neVianoce. Zijeme v zahranici a tu sú 6-7.1. včera , dnes normálne prac. dni. Muž robi denne. Od zajtra má voľno tak sme si dali take netradične Vianoce že ideme zajtra do Moskvy na trhy a potom ešte si zijeme Silvester, ten je tu skvelý, oslavujú aj 3 dni vkuse 🙂 Tak sme tie Vianoce za každú cenu nesilili aj tak by sme z nich nemali nič. Vecer dosiel a rano po 05:00 zas do roboty. Len viac menej vyspal sa doma 🙂
@misinka0611 Áno, konečne Vianoce bez stresu 🙂 Aj večera sa vydarila, boli to naozaj krásne Vianoce (nielen pre darčeky), ale boli sme spolu a bol to krásny čas, potom rozprávky, koláčiky... Tá Moskva musí byť krásná, ja som bola v Petrohrade, myslím, že asi tak 3 roky dozadu. V tom zahraničí je to inak, sama som žila v zahraničí, prvý rok som na Vianoce pracovala a aj na Nový rok 🙂 Užite si Moskvu a sviatky, veď sú len raz za rok 🙂

Zamotavas sa celkom dost. Pises najskor toto: "majú koho, mám mladších súrodencov, na ktorých sa tiež parádne podpísali." To bola reakcia na to, ked som Ti pisala, ze nech si najdu na buzerovanie niekoho ineho a teraz pises, ze ti mladsi su hyckani a este si okolo nich musela kmitat. Niekedy je mozno dobre si pisat poznamky, ked si clovek vymysla😉