Mám 30 a žijem s ročdičmi, neviem sa pohnúť ďalej - som lúzer?
9. apr 2021
Uz dlho mam taky pocit,mam 30+ byvam s rodicmi,som nestastna,chcem sa osamostatnit,ale dostupnost byvania a hypoteky sa cim dalej vzdaluje,vsetko zdrazeieva a 150 - tisic na byt fakr nemam. Par rokov, som bola v zahranici teda myslim,ze az tak uplne neschopna nie som,mam celkom dobru aj odbornu pracu, len stale malo na byvanie. Myslim,ze rodicia sa za mna hanbia,a lutuju ma ,aj ked mi to nikdy nepovedia,ze ako som dopadla,kamaratky maju domy ,deti,rodiny,takisto ostatna rodina
Predošlá
Strana
z3
@elizabet173 ja som kludna, prave naopak, Ty si mi prisla z Tvojich reakcii podrazdena 🙂 ale vidim, ze sme kludne obidve :D
Ahoj, ako si na tom po 2 rokoch? Som na tom rovnako, tak, ze ci som ostala fakt posledna 😐
Predošlá
Strana
z3

@najk mas pravdu aj to je moznost, vacsi byt a spolubyvajuca/ci, co pomoze so splatkami hypo. Urcite je lepsi 1-2 izbak ako garzonka.
Za seba ale hovorim, ze ked som tesne po 30tke premyslala nad vlastnym bytom, nechcela som uz ziadnu spolubyvajucu, uz som chcela mat svoj pokoj. Od 18tky som byvala na intraku alebo private so spolubyvajucimi a uz som nechcela riesit cakanie na kuchynu, na sprchu, dohadovanie sa napriklad o upratovani, vzdy som mala v pohode spolubyvajucich, ale nikdy to nebolo take sukromie a pohodlie ako byvat sama alebo s partnerom. Tot moj nazor a skusenost.
Ak ma autorka “depku” viac z toho, ze je sama bez chlapa/dietata ako z toho ze byva u rodicov tak tomu musi prisposobit aj rozhodovanie. Ale kezde sa nejako blizsie nevyjadrila, tak tu mozeme hadat, z ktorej strany fuka vietor.
Ja ju za losera nepovazujem, myslim, ze bude aj sikovna, len to na nu pada, ze ludia v okoli maju rodiny, vlastne byvanie, len nevidi, ze aj oni riesia urcite problemy. Vydate a detne kamatky maju mozno doma chlapa, co im nepomoze, mozno maju parmesacne uplakane dieta a su nevyspate a unavene, inu mozno nebavi jej praca. Zmenit veci musi ale ona sama podla toho, co chce.