Mám 30. Som už stará?
Dievčatá, včera som oslávila 30-ku, pravdupovediac cítim sa ako kus starého železa. Akoby už všetko skončilo, na bláznivé veci som už stará, už sa nevrátia tie bezstarostné roky. Takisto fyzicky už budem len starnúť a postupne o mňa už nebude záujem, lebo je plno mladých a krásnych dievčat. Na 30 rozhodne nevyzerám, ale tiež už nie som tá nevinná 18ka. Aj mi to už známi dávajú najavo, poznámkami typu: No, už nie si mladá. Mladosť je už za Tebou - a takéto podobné reči. Viem, že to možno nemyslia zle, ale tnú do živého. Ako sa s tým zmieriť? Dúfam, že nedopadnem ako všetky tie ženy, ktoré začnú chodiť na kliniku plastickej a estetickej chirurgie s cieľom byť čo najdlhšie mladé :(
@mariah0307 No ja mám 45, a teraz sa mi život páči, deti odrastené, nemusím robiť večného taxikára a doprovod. S manželom si to užívame, ako píšeš, kavičky, výlety. Pravdupovediac už by som nechcela mať 25 a so všetkým len začínať( práca, bývanie, deti, hypotéka)
@naya89 jednoznacne. Ty starenka :D truhlu uz mas vybranu? Ved tento rok budes o rok starsia :D
@vlcik1 A čo by si im na to odpovedala,? Vulgárnosti by iba potvrdili, že sa ma to dotklo, tak ako zareagovať?
@perdulka7 Toto, čo sem píšem by som nikdy nehovorila pred druhými. To riešim len sama v sebe a teraz tu na MK.
Stara si tolko na kolko sa citis a spravas...ale podla Tvojej otazky budes mat cely zivot v hlave otazky veku...typujem ze 50tku nebudes ani oslavovat....mala som taku zenu v okoli a ona mala z kazdej takejto poznamky nervy,brala ich osobne,narodeniny ju vobec netesili...atd...
Ja mám 30 v máji.Necítim sa stará,ale príde mi,že ten čas strašne rýchlo letí.Si pamätám,keď som oslavovala 17.
Nijako nereagovať,blbcov ignorovať a hotovo.A nemôžeš si pripúšťať názory iných.Keby som si ja pripúštala všetko čo sa o mne hovorí a všetky zadubené názory som na cvokárni.
Ja budem mat 30 v jeseni, idem si robiť diaľkovo VŠ, pretože som sa tiež na to vykaslala!
A majú pravdu v tom, že teraz z tých mladých báb je každá druhá tučná a žiadna chrumkavá pipinka! Minule som išla okolo vlakovej stanice, kde čakali študentky a poviem ti ako matka 5 ročnej dcérky a budúca dvojnásobná mamička ich strcim do prdele aj s postavou aj obliekaním! Áno, niekedy ráno sa zobudím a cítim sa na 65,ale také dni ma asi každý, alebo každý druhý 😂
A tie poznámky, že už som stará!!! Najlepšie keď mi to povie 55 ročná tetka, lebo sak ona je oproti mne mladica 😂😂 kašľať na to
@matago ďakujem ;) na to sa aj ja teším..ako trapna fraza, kazde obdobie ma niečo do seba 🙂.. moja mama zrovna nie je velky optimista, ale aj ona povedala, ze by uz 30 nechcela 🙂)
@vlcik1 Uff, no to je nadlho. Nikdy som moc kamošiek nemala a nástupom na strednú školu som sa zoznámila s jednou spolužiačkou, stali sme sa kamoškami a ona ma začala brávať von. No ale do krčiem 4. cenovej. A s takými ľuďmi ma aj zoznámila, bolo mi to jedno, bola som šťastná, že už nie som sama.
závisí od uhla pohľadu...
podľa mňa stará vôbec nie si...čo ja by som zato dala keby som mala 30...Mať tak tvoje roky a môj terajší rozum...🙂
z pohľadu môjho syna si stará...Ten obháňa 17tky a to má dobre po 20tke...😉
Prečítala som len pár komentov, tak možno sa budem opakovať. Každý je tak starý, ako sa cíti. Mám 42 rokov, od minulého roka mám nového partnera a som šťastná... je blbosť, že o "staršie" nie je záujem. Je záujem o každú ženu, ktorá sa o seba stará, je sebavedomá a veselá. A telo... no áno, prsia mi nestoja tak ako v 20 a vôbec ma to netrápi. Pretože úprimne, normálny zdravý muž bude šťastný, že máš prsia a môže ich chytať. Nebude riešiť nejaký ten faldík, striu či podobné povrchnosti. Myslím, že ak by mala žena hoci 25 rokov a bola ako bábika, ak bude flustrovaná, bez sebaúcty a sebavedomia, bez vtipu, tak o takú muž neprejaví záujem (alebo len chumaj, ktorý potrebuje niekoho ovládať).
No a ešte na záver... k tomu sebavedomiu patrí aj to, že sa ťa nebudú dotýkať reči ľudí o tom, že už nie si mladá. Ako sa hovorí, každý má tak, ako si urobí.
och, strasne stara si uz!!! dufam ze uz mas vybrate a zaplatene hrobove miesto :p ...boze mas krasnych 30, uzivaj si zivota!!! ja mam 38 a pripadam si mladsie ako ked som mala 18
@perdulka7 Nie, ja som mala vždy problémy pri zoznamovaní. Nikdy som nevedela ako sa zoznámiť, čo povedať, vždy som si pripadala taká trápna a nezaujímavá.
moja mama vyzerala velmi staro v mojej puberte, :D mala vtedy okolo 37-38 a ked som sa odstahovala, normalne zacala mladnut, uzivat si zivot, chytila druhy dych 🙂 a ja viem, ze ma to tiez caka 🙂
Odomna si naposledy vypytali obciansky ked som mala 26 rokov, casnik vyzeral ze je mladsi ako ja🙂 nevedela som reagovat a zacala sa smiat. Maleho som mala v 30 a vsetci dochodcovia v parku na mna vzdy zazerali, som nechapala preco. Jedna pani to uz nevydrzala a opytala sa: Jéj aký pekný chlapcek to je Váš. ?? A ja že jasne a koho by bol. To ste ho mali taka mlada. Vtedy mi svitlo tak sa jej pytam, kolo mam podla Vas rokov? Ona ze 16 🙂 skoro odpadla ked som jej povedala vek. Vek je len cislo. Neber si to tak. Ani ty co maju tie poznamky nemladnu. Nabuduce im tiez splechni podobny vtip. Napr. Povie teta ze uz si skoro v prechode, odpovedz, ty si uz skoro v domove dochodcov. A vybavene a s usmevom 🙂

@gaaspi nechela som ta urazit, ani chlapov, nemysli si, ze zeny tak nepremyslaju, polovica zien by sa nevydala, ani ja som nechcela, vydavala som sa so strachom a vedela som o co vsetko sa ukratim, len kvoli jednej veci.... dieta, nechcela som si potom vycitat, ze som bola hlupa, a veru bola by som, som rada, ze ho mam, ze ma uz 4 ja budem v super veku ked on uz bude ako tak velky, ano chlapi na to pozeraju inak, nepotrebuju zanechat deti vacsinou, ale velmi by ma zaujimal nazor 50r mladenca, ktory nema na zlatokopky, a ktoreho nechcu zeny ani malde ani starsie... a vobec celkovo, ze ako beru to, ze deti nemali a prepasli to, kazda minca ma 2 strany