icon

Mám 30. Som už stará?

28. jan 2020

Dievčatá, včera som oslávila 30-ku, pravdupovediac cítim sa ako kus starého železa. Akoby už všetko skončilo, na bláznivé veci som už stará, už sa nevrátia tie bezstarostné roky. Takisto fyzicky už budem len starnúť a postupne o mňa už nebude záujem, lebo je plno mladých a krásnych dievčat. Na 30 rozhodne nevyzerám, ale tiež už nie som tá nevinná 18ka. Aj mi to už známi dávajú najavo, poznámkami typu: No, už nie si mladá. Mladosť je už za Tebou - a takéto podobné reči. Viem, že to možno nemyslia zle, ale tnú do živého. Ako sa s tým zmieriť? Dúfam, že nedopadnem ako všetky tie ženy, ktoré začnú chodiť na kliniku plastickej a estetickej chirurgie s cieľom byť čo najdlhšie mladé :(

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
autor
28. jan 2020

@perdulka7 Keď myslíš, tak si mysli. Nie, nezoznámila a to ani v práci. Jednoducho neviem nadviazať vzťahy a nemyslím partnerské, s tými problém nemám. Ale kamarátske vzťahy nie.

delphineta
28. jan 2020

Mam 45.ale kebyže sa dalo vratit v čase tak určite ked som mala 30,najlepší vek

gaaspi
28. jan 2020

@limetka69 v pohode, dakujem ze si napisala. Ani ja sa nechcem hadat ale podiskutovat. Tuto verziu ze 50 rocny stary mladenec som nevidel lebo ti kolegovia 50 rocni maju rodiny a deti a tak so sarkastickym podtonom dodali ze "chlapce nezen sa, nezaves si decka na krk" ale oni sa zmierili s tym ze maju rodinu len asi ta predstava ze co vsetko mohli ked boli mladi a nezabudnime ze oni vyrastali za komunistov ked sa vacsina vacsina ludi uz po maturite sobasila a v 20 uz mali dve tri deti. Bol diktatorsky rezim nemohli cestovat hocikam, pozerat filmy ake chceli, robit co chceli, mali nalinajkovany zivot a ked niekto rebeloval riesili ho urady. Tak si povedia ze "keby som bol dneska mlady..." zariadili by si to inac. Teraz ktomu asi nuti aj doba ze byt stoji 120.000 co je suma ze za jeden ludsky zivot sa to nasetrit neda, deti nema kto postrazit, robi sa na zmaneny, sviatky, vikendy, zamestnavatelia nahanaju zisky, najradsej by boli keby bol clovek nonstop v praci... To su vsetko veci ze mladi su mladimi do 40-ky, byvaju u rodicov alebo 10-ti v podnajme ako sardinky v stvorizbovom byte a to vsetko vedie k tomu ze zakladat rodinu v tejto dobe? Radsej sa odu zabavit, opit sa, pozriet futbal, rano mozu vyspavat do obeda, nemaju s nicim starost t.j. decko na krku lebo decko treba brat do skolky, je chore, nakrmit, v noci sa nevyspite lebo reve, plienkovat... Ked na to pomyslim tak dakujem neprosim...

Ale schvalne. Ak tento server este bude fungovat aj o 12 rokov tak ti napisem ako sa citi 50-nik bez rodiny. Netvrdim ze sam to si neplette. Ak niekto nema rodinu neznamena ze je sam.

medulienka81
28. jan 2020

Pred týždňom som mala 39, síce nevyzerám ako keď som mala 20 ale zato v hlave to mam upratané viac ako za mlada. Viem si povedať svoj názor, viem povedať nie, deti sú už väčšie.. a viem aj co chcem v posteli.. A ten orgazmus vtedy a teraz ani nehovorím,😉

majkeel
28. jan 2020

@gaaspi 50tnik bez rodiny sa citi uplne rovnako ako 50tnicka bez rodiny. 🙂

gaaspi
28. jan 2020

@majkeel vravim pockajte 12 rokov a potom uvidime.. 😉

A k teme: V podstate som povedal ze ja zase neviem starnut. Furt si neuvedomujem ako mi roky utekaju a stale zijem ako keby som mal 16.

limetka69
28. jan 2020

@gaaspi poviem ti pravdu, keby som si mala este raz vybrat nevydam sa, ani deti nemam, nie som ten typ, sla som do toho len preto lebo sa to tak ma, a zo strachu, ze to olutujem na stare kolena, teraz uz viem, nie ej to nic pre mna, ale uz to je tak a hotovo, ale syna nikdy lutovat nebudem, nic nie je krajsie ako ked mi povie : mamka, zijem uz len pre neho, a stoji za to ta drina, tesim sa ako ho budem sledovat, pokial mi boh dovoli 🙂 toto lutovat nikdy nebudem, ale radsej som mala ist na umele oplodnenie a nemat aj muz a na krku :D

evalin88
Autor odpoveď zmazal
limetka69
28. jan 2020

@gaaspi priatel mojej mamy nema deti, nikdy si rodinu nezalozil, dali sa dokopy ked ja som bola pubertiak, nerpodielal sa na vychove, nevie vobec ake to je byt otcom, chodi na navstevy k mame len, zije doma pri mamke, a ked mama povie, ze nema na neho cas, lebo sme tam my, tak nema nikoho, je sam jak kol v plote, samozrejme volame ho, pozyvame, a ked ho vidim, a ked vidi mojho syna, ma melancholiu v ociach, vidiet ako premysla co by bolo keby, nmohol som mat deti dospele, mozno aj vnuca uz.... ale nema, ma len nas, nie sme mu nic, myslim, ze lutuje, ale to je len moj nazor, 🙂

gaaspi
28. jan 2020

@limetka69 toto zeny maju v sebe geneticky zakodovane ze mat potomka. To co si povedala je toho typickym prikladom a je to aj vedecky dokazane a uz nejednu babu som pocul takto hovorit... "viem bavi ma cestovat zit mezavazne ale raz to dieta chcem, aby som na starobu nelutovala" atd. Ale vsimol som si ze muzi (cest vynimkam) nemaju k tomu vztah lebo kamoske sa narodilo dieta a vravi ze on ho ani na ruky nezoberie, proste nema k tomu vztah, radsej utieka do prace aby nemusel byt pri revucom decku... Druhy kamos robi v zahranici a nechcel tiez rodinu ale nahodou to vyslo a uz ked ju mal tak sice staral sa, zivil ich, daval im aj extra peniaze, ale ked zena po nom chcela aby bol viac s rodinou jemu sa do toho nechcelo a neskor ked mu pohrozila ze ho necha tak ani to s nim nehlo nam este povedal ze nech si ide aspon budem mat pokoj od nich... On bol normalne rad ze ho zacala podvadzat a nakoniec k nemu aj odisla a nemusela to ani tajit lebo on bol len rad. Ja a kamos nechceme potomkov nam je takto dobre a uz obaja mame cez 35.

limetka69
28. jan 2020

@gaaspi ja ta nenutim, kazdy je sam strojcom svojho stastia, ludia su vselijaki, a ano aj taki su, a aj ja ich poznam, a maju moju podporu, radsej nemat, ako mat a potom sa k tomu nevediet postavit 🙂 ale neda mi nedodat, ze aj moj muz bol taky, nehlo snim, ze bude otec, ze je v bruchu, nic....mala som strasne nervy....a zalubil sa do syna na prvy pohlad a dodnes sa z neho ide posrat, cim mi lezie na nervy :D

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
renata1405
28. jan 2020

@mariah0307 Netes sa. Ja mam 41 a uz to zacina... hormonalne zmeny priberanie na vahe z nicoho vypadavanie vlasov atd.... najlepsi vek je do tej 40 tky potom to uz pojde dolu vodou.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
anonym0001
28. jan 2020

Bud rada, že len 30, odteraz to bude každým rokom len horšie a horšie 😂 ešte sa 2x vyspis a zrazu 40, to ešte len začnú depky 😂

autor
28. jan 2020

@vlcik1 Ja som to mala tiež takto, introvertná a nesprávny ľudia okolo mňa a moja neschopnosť sa zoznámiť s niekým.

gaaspi
28. jan 2020

@perdulka7 v skutocnosti som sa sem neregistroval. Povodne mam profil na fore modre strecha (aj tam som sa dostal tak ze som googlil nieco s naslo mi prave tam to co som hladal) a modry konik je prepojeny s modrou strechou tak sa viem aj tu prihlasit do diskusii. To uz aj mna napadlo ze co vobec hladam na "mamickovskom" fore ked s tym nemam absolutne nic spolocne.

Ale musim pochvalit tvorcov stranky ze je to dobra kvalitna stranka, ma optimalne graficke zobrazenie. Mnoho chalanskych for o hrach, autach, filmoch, sporte atd. nedosahuje taketo parametre ako toto.

Paci sa mo ze toto nieje len doslova mamickovske forum lebo je tu vela tem aj o prave, uradoch, a hocicom inom. Teda ani na inych forach nienajdete tolko okruhov ako je tu. I ked ste zamerani na mamicky je tu par slobodnych zien aj par muzov a vieme si zadiskutovat v inych temach o zivote a tak. Ved tu su temy ktore sa tykaju kazdeho vezohladu na pohlavie a vek. 😉

limetka69
28. jan 2020

@gaaspi a preco sa ja neviem prihlasit na tu modru strechu? uz som to skusala viackrat a nejde mi to, a tiez by som tam rada chodila :D

gaaspi
28. jan 2020

@limetka69 tak toto netusim lebo ono to je prepojene. Patri to pod jedneho majitela asi ako mas napr. ze si na pokeci ale vies sa prihlasit aj na stranky diva lebo to vsetko patri pod azet. Tak skus admina sa spytat alebo neni to tym ze modra strecha bola skor? Vsak ja som tam uz viac ako 6 rokov.

ivkazba
28. jan 2020

@limetka69 ani mne nejde prihlásiť sa na modru strechu

gaaspi
28. jan 2020

to je zaujmave lebo mne to na modrej streche este aj linky davalo na konika.

Moze byt aj to ze sa casom rozdelili (kedysi zacinali spolu a tak mali spolocnu databazu) a potom sa rozdelili a uz nick ide iba tym co davnejsie su tam... Netusim.

limetka69
28. jan 2020

@gaaspi mozno, ze zo strechy sa dalo na novsie forum prihlasit, ale nejde to opacne, aj teraz som skusila 🙂

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
gaaspi
28. jan 2020

@limetka69 aaanooo presne to mam na mysli 😉

autor
28. jan 2020

@perdulka7 Ale veď ja mám stále tu kamošku od strednej. A s novými ľuďmi som sa zoznámila napríklad v práci, ale žiadne priateľstvo z toho nevzniklo. Som skrátka taký typ čo sa ťažko zoznamuje. Takže áno existujú aj taký ako som ja.

eliska13
28. jan 2020

Píšeš o zodpovednosti, tak patrilo by sa, aby v 30 tke si už bola zodpovedná už nie si dieťa😀bláznivé a divné veci môžeš robiť aj v 50, 60 tke záleží od teba
Skôr to berieš ako handicap kvoli kráse?
Pre mňa 30 tka nebola vôbec tak prelomová ako sa všade traduje za to, 40 tka to už je iné kafe😅

autor
28. jan 2020

@eliska13 Áno, beriem to skôr ako handicap kvôli vzhľadu.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená