Mám 30. Som už stará?
Dievčatá, včera som oslávila 30-ku, pravdupovediac cítim sa ako kus starého železa. Akoby už všetko skončilo, na bláznivé veci som už stará, už sa nevrátia tie bezstarostné roky. Takisto fyzicky už budem len starnúť a postupne o mňa už nebude záujem, lebo je plno mladých a krásnych dievčat. Na 30 rozhodne nevyzerám, ale tiež už nie som tá nevinná 18ka. Aj mi to už známi dávajú najavo, poznámkami typu: No, už nie si mladá. Mladosť je už za Tebou - a takéto podobné reči. Viem, že to možno nemyslia zle, ale tnú do živého. Ako sa s tým zmieriť? Dúfam, že nedopadnem ako všetky tie ženy, ktoré začnú chodiť na kliniku plastickej a estetickej chirurgie s cieľom byť čo najdlhšie mladé :(
Pobavila som sa, ja mám o 11 rokov viac ako ty a necítim sa byť ani z polovice taká stará, ako sa cítiš byť ty. Tvoj problém nie je vek, ale mizerná sebaucta. Absolvuj zopár sedení u psychológa, nasmeruje ťa tak, aby si o sebe začala rozmýšľať kus optimistickejšie. Odmakat si to už ale budeš musieť sama. Neber to v zlom, ku psychológovi už dávno nechodia blázni, tí skončia u psychiatra 😉
No v tretej cenovej urcite nie. Chod na nejake kružky hobby ale hlavne musis byt komunikativna, Nemat problem nadviazat komunikaciu.
@gaaspi keď nemáš týždeň pred výplatou peniaze to sa ani nezen😘nevyhovaraj sa na cukráreň to všetci kamoši len sedia pri kofole a biliard?tak športuj máš super vek a akú nadváhu. Autorka ty mi pripadás, že potrebujes návod na život.To si od strednej skoly za 12 r nestretla iných ľudí ako z krčmy?vekom to bude len horšie zmeň myslenie choď plávať, do fitka, na nejaký kurz, kúp si psa chodievaj s ním von, doma či na fóre nestretnes partakov to už nie je ako v 17 r stretávať sa v krčme a na diskotékach a každý pozná každého a zrazu je partia.Tak nevieš komunikovať a?30 tka je taký zlom kedy sa ľudia začnú usadzovat, plánovať deti, zariaďovat nehovorím, že si stará, ale, ak chces mať rodinu deti je už čas hľadať perspektivnejsie vzťahy a je pravda, keby si mala partnera, rodinu nebudeš bazirovat na takej povrchnosti ako je krása.Mas čas financie iba na seba, tak do seba investuj, keď sa cítiš menejcenna.A ešte si aj nedotkliva ako si všímam.
30 tka nie je žiadny hrozný vek, ale s takým prístupom ako ty máš to bude aj neskôr o tom istom.prestan vyplakavat, že sa nevieš porozprávať, že nemáš priateľov iba krcmovych choď ku kamoške čo ma dieťa čo si pýtala a pookrejes.Zmena musí prísť od teba.Chod do turistického oddielu robia si výlety všetky vekové skupiny, zmeň prácu, máš more možnosti začni s niečím
@autor ja som sa misel naucit kedy sa prihovorit, kedy neliezt na nervy... Priklad vo vlaku: ide sprievodca, vidiet ze ma pochmurnu naladu, len si zamrmle pod nosom ze dobry den kontrola listkov... Tak nic. Ale niekedy ide v dobrej nalade povie: dobry den vazeni, kontrola listkov, povie to s usmevom a elanom, kym skenuje tak sa spyta: a dobre sa vam cestuje, netreba stlmit klimu? A hned je konverzacia aj sa zasmejeme atd. Druhy priklad vo vlaku ide stevard s vozikom predava obcesrtvenie a niekto iba odpovie "dakujem neprosim" alebo len vezme, vyplati a podakuje. Ja som siel akurat na jarmok a vravim mu: aj by som si dal, ale ja idem na jarmok, tak sa fajnovo najem, same dobroty ma cakaju... on sa usmial ze jasne a uz sme kecali. Tema sa generuje sama. Opytal sa odkial som, ja som pochvalil rychlyk ze maju aj takuto sluzbu a ze na kazdom to nerobia atd... Vzdy sa da.
@autor alebo sme silvestrovali v bratislave na tom namesti kde je americka ambasada, hotel carlton... bola velka diskoteka a tam stalo jedno dievca take uplne same, tak sme dosli k nej ze ahoj a ty tu co tak sama? Ona ze cakam kamosku ale nechodi, a ja ze ok tak tvoje kamosky sme odteraz my (ze aj trocha humoru do toho dat) ona sa usmiala a zostala snami, tancovali sme spolu a kamos si s nou aj kontakt vymenil a este sa chvilu stretavali...
@luccija Znie to síce neuveriteľne, ale nie. Nestretla. Alebo stretla v práci, ale nikdy sme nenadviazali bližší priateľský vzťah. Takže roky to boli len krčmové priateľstvá. Inak diky za tipy, nad kurzami už dlhšie uvažujem.
Ja mám 31 a cítim sa oveľa lepšie, ako keď som mala 20. Podľa mna aj okolia aj vyzerám o dosť lepšie, v 20-tke som nemala taký žensky vkus a ani peniaze sa o seba až tak starať a pekne obliekať. A keď si predstavím, čo všetko som už stihla, tak ak by som mala aj 35, nemusela by som sa vôbec za nič hanbiť. Ono je to všetko o psychike, ako sa človek cíti..Sú ženy, čo si najviac začnú užívať život v 40-tke a sú take, čo sa už v 25 cítia stare. Poznám x žien, čo vyzerajú v 40 oveľa lepšie ako hociktorá 20-tka. Ja hodnotím tento vek za úplne najlepsi a na estetické zákroky s pozerám tak, že som za ne vďačná, že existuju- pokial to bude potrebné, prečo si nepomoct a nebyť o sebou spokojná🤷♀️Je to len o tvojom nastavení a prístupe k životu
To je blbosť že muži letia na 20-tky, teda možno nejakí nevyzreti (nechcem sa nikoho dotknúť), ale ženy v 30-tke majú poväčšinou aj väčšiu charizmu ako mladšie, sú ženskejsie a atraktívnejšie. Po mne muži pozerali síce vždy, ale s pribúdajúcim vekom som nezaznamenala rozdiel, jedine, čo ich možno niekedy odradí je muž po mojom boku s mojim malým synom 😂niektorých však neodradí ani to..Takze tak 😀
Prestaň mrhat čas lutovanim sa ved práve teraz v tejto chvíli si najmladšia aká kedy budeš. Za 10 rokov budeš chcieť mať 30.. Váž si co máš a nezabúdaj, všetci starnu aj tí čo si do teba rypnu. Neber take reci osobne, radšej si z toho rob srandu🙂
@lucinka1988 Nejak podobne to vnímam,teraz v 35 viem čo chcem a kam smerujeme ja som hlúposti narobila keď som bola mladá a aj keď doteraz znášam následky,teraz som viac vo svojej koži.V 20 som bola také nejaké teliatko neohrabané.
To ako vážne???? Tento rok oslávim 40-tku a stará si teda vôbec nepripadám 🤗🤗🤗 a v 30-tke mi už tobôž také myšlienky nelietali hlavou 😁 a o nejakých plastikách mi nenapadne premýšľať ani teraz.... A to, že už nie som tá nevinná 18-tka ako píšeš, som len rada 😉 MYSLIM, ZE SU OVELA DOLEZITEJSIE VECI V ZIVOTE AKO SA ZAMYSLAT NAD TAKOUTO OTAZKOU 😉
Mám skoro 50, dnes som v obchode debatovala s pani o pár rokov staršou a a ona spustila "joj, veď vy ste ešte mladučká!"
Keď som ju poinformovala o svojom veku, užasla, že tipovala tak 30...
Na 30 rozhodne nevypadám, mám oči, ale proste som svoja. Obliekam sa podľa seba, nie podľa rečí typu : Toto by si už nemala nosiť...
(Niekde sú nejaké tabuľky, kto si čo oblieka? Tak nech sa nimi riadi ten, kto ich vymyslel.)
Idem si podľa svojich predstáv, nezväzuje ma strach, čo si o mne kto pomyslí... Pretože už dávno viem, že každý súdi podľa svojho vnútra a to vonkoncom nevypovedá nič o mne.
Ani ja si o nikom nič nemyslím. Viem čas využiť aj lepšie, ako úvahami o tom, čo kto prečo ako a s kým.
Nepozerám telku, k svojim filmom sa viem dostať aj inak. A mám kopu času na svoje záľuby.
Tak nenariekaj, ale ži. Pretože v deň smrti ľudia väčšinou neľutujú to, čo urobili, ale to, čo urobiť nestihli.
neopustaj sa , ja mam 47, som muz a ak si budem hladat, tak zienku okolo 40 . . a tomu ver, ze na ine blaznovstva 🙂 .takze prepac, si este prilis mlada 😝
Nemas problem s vekom, ale s pocitom, ze ti uteka vlak. Zenu, co ma v tvojom veku rodinu, ani nenapadne riesit blbosti tohto typu. Predovsetkym na to nema cas. Ja mam coskoro 34 a som vdacna za kazdy dalsi den, co tu na svete este mozem strasit, vrasky-nevrasky. Ale zato mam kamosky rovesnicky bez rodin a citia sa uplne rovnako ako ty, unavene a stare. Asi je to normalne, aj ked blbost. Vztah si najdes v hocijakom veku, to nie je o cisle, ale o tom, nebyt prilis vadna pre vztah. Bohuzial tie moje kamky(aj ked inak skvele zenske) to s chlapmi nijako nevedia.
V 30-ke som mala 2 deti, zariadený život, manžela, bývanie, prácu, školu dávno skončenú a "bezstarostné roky" mi teda vôbec nechýbali. Bola som rada, že má život pevne v rukách a nemusela som sa zamýšľať, či vyzerám ako nevinná 18-ka a ešte ulovím chlapa, alebo nie. Mám cez 40 a vôbec sa necítim stará. práve naopak, deti veľké, môžeme ísť kam chceme, kedy chceme, užívame si.
si tak stara, na kolko sa citis, nepripustaj si hlupe komentare k telu 🙂 hlavu hore

Teba trapi co o tebe vravia daky chlapi v krčme 🙈omg prestan chodit do pajzlu a stretavaj sa s ludmi na vyzsej urovni a mas po probleme.