Mám autistické dieťa. Cesta a výzva zároveň
otvaram tuto temu kedze podobnu som nikde nenasla....
u nas to vyzera , ze asi ano. len cakam na vysledok je to ako cakanie ,ako na kata ☹
velmi sa trapim kvoli tomu uz dlho a bola by som rada , ak by s atu nasli mamicky ktore maju podobny problem...
myslim si ze by sa dalo o tom vela rozpravat a mne osobne dobre robi ak mozem o tom rozpravat a hlavne s niekym kto uz ma doma podobny problem alebo poznal niekoho...
bude to ako skupinova terapia, inak to ani nazvat neviem ale myslim ze sa tu snad niekto najde.. a budem esi mat co povedat...
myslim si ze je to tema, novodoba , ktora zacina trapit mnohe rodiny a nasu spolocnost...
nehovori s ao tom lahko , ani medzi partnermi alebo v rodine, tak uvitam , dobru diskusiu na tuto temu..
dakuejm Vam , vopred ak sa zapojite.. 🙂
@lucka261177 Dobry den, ako je na tom vas syn po rokoch? Potvrdila sa nejaka diagnoza? Riesim podobny problem u 3.5 rocneho syna a velmi by mi vasa odpoved pomohla. Dakujem
Ahojte tak my mame už potvrdený autizmus od pedo psychiatrických. Mame ten vysokofunkcny čiže aspergerov. Tak my to bolo vysvetlené. Dúfam že som to dobre napísala. Sme už objednaný na genetika aj metabolicka ambulanciu. Tak uvidíme čo ďalej. Plus do Prešova zajtra mam volať.
Môžem sa opýtať aké dávate doplnky deťom? Myslím ten carnosine.... Mne pedopsychiatricka zatiaľ povedala len vitamín D. Budem vďačná za každú radu. Ďakujem
@stankakovac86 rybí olej, karnozin, D vitamín, Q10 aspoň my. No teraz sme prešli na nemechek protokol a tam je len rybí olej ostatné výživové doplnky sa nesmú
@silesias a to vám naordinovala doktorka ci ako? Moja nech e papať chlieb... A keď ju donútiť ak má riedsu stolicu. Takže už asi rok a pol už nepapa chlieb rožok croissanty... My ešte len teraz ideme na metabolicku. A ak môžem ešte jednu otázku.. Mala chodí od roka. Ale aj tak sa rada vozí v kočíky a aj mne to viac vyhovuje lebo chodí pomaly zbiera kamienky.... Do kedy ste používali kočiar? Ďakujem pekne
@stankakovac86 my ešte niesme diagnostikovaný. Malý má len 2,5roka. Nenaordinoval nám to žiadny dr. Inak tu trošku vyššie je o tom písané. Všetko sú výskumy a rady mamičiek. Už sme skúsili aj dieru bez lepku a mlieka. My chodíme do CVI centra.
K malému sa správame ako k normo dieťaťu. Mám tri deti a každé som mala v kočíku do 1,5roka. S malým mám opačný problem ako vy. Ja otvorím dvere a malý uteká tour de France 😂😂
@stankakovac86 ma napadlo keď vám malá nechce pečivo tak môžete skúsiť nadrobit chlebík do polievky. Či ani tak nespapa?
@silesias ahoj môžem sa spytat co je to te nemrmevhek ? Ja davam karnozin a rybu ok olej, laktóza som vysadila a zacinam aj lepok... co je to ten homeopatický Detox? Dakujem. Moja ma 20 o mesiac diagnostika. 3 tyzdne s nou intenzívne pracujem vidim pokroky ja aj pedagogička, ale ta interakcia s ľudmi,😏ma ich v paži vsetkych... ale s mojimi rodičmi uz zacina tiez komunikovat 🤷♀️
@itmama15 ten nemechek protokol je na FB skupinka. Je Tom vysadiť všetky výživové doplnky. Môže sa len rybí olej, inulin a olivový olej. Voľne predajné oleje ako slnečnicový, palmový atď vysadiť. Na fb je všetko pekne popísané. Na gfcf diéte sme boli trištvrte roka a vysadili sme. Malý nemá žiadne črevné problémy nič.
Homeopatické detox sa týka ockovanych deti. Je to detox vakcín ktoré detičky dostali. Treba nájsť homeopata v komore a sním prediskutovať.
Držím vám palce. Nás diagnostikovaný nieje a ani ho nechcem dávať kým to nebude nutné.
Vedeli by ste mi prosím niekto poradiť, ako sa stanem členkou skupiny na FB Liečime následky - DMO, autizmus a iné? Tiež ma veľmi zaujíma Nemechek protokol, chcela by som sa o ňom dozvedieť viac. Tá skupina je ale asi uzavretá. Mám niekomu napísať, aby ma pridal, či ako to funguje? Ďakujem! 🙂
@martakar nefunguje ta skupina tak, ze ked si ju najdete, date len paci sa mi a ste pridany ?
@ghlouskova Práveže nie, ale už ma prijali, asi musí tú žiadosť najskôr schváliť administrátor. Problém vyriešený 🙂
Ahojte mamičky. Viete mi niektorá poradiť či Vám na reč pomohol prípravok carnosin? Ďakujem za každú odpoveď.
Ahojte, chcem sa spýtat,mám doma synčeka,11 mesiacov ale predčasne narodený,korigovane má 8.už dlhšie pozorujem že sa vymyká štandardu.malý nereaguje na meno,sem tam keď na neho otec zavolá,Na mňa nereaguje vôbec,keď sa s nim chceme hrať,uteká od nás k hračkam,k nábytku,k čomukoľvek.keď sa hrá sám na podlahe občas sa pozrie na mňa ale len keď chce.nepozerá sa na mňa keď tapuskam,keď dávam papa,nepozerá sa na mňa vôbec keď mu chcem niečo ukázať.nedokážem ho nič naučiť,je veľmi hyperaktívy,robí stereotypné veci,stále sa bije rúčkou po bruchu,silno,usmeje sa len keď sa veľmi snažíme,nahlas sa zasmeje len málinko pri stekleni-kusani.stojí pri nábytku a hmka a dokáže tak stať až kým nepadne,potom zas .mám pocit že ma ani nevníma ako matku,je mu jedno kto ho berie na ruky,vôbec sa nebojí cudzích,práve naopak,viac sa na nich usmieva ako na nás rodičov,keď od neho odchádzam ani si to nevšimne a keď prídem z obchodu alebo tak ani nezaregistruje že som prišla,ako by ma mal úplne na háku..nedokážem ho nijako zabaviť,zaujať.už aj fyzio nam povedala že ma niektoré autisticke prejavy . myslíte že sú tieto signály už niečím varovnym?a viem to nejako ovplyvniť doplnkami,režimom?ďakujem veľmi pekne

@lulanka nám tiež najviac zabral nemechek protokol, odvtedy sa môj strašne zmenil v dobrom, začal aj rozprávať