icon

Mám doma ducha alebo zvláštne javy?

majcamartinko
20. jan 2025

Ahojte neviem ami kde začať.
Nevieme či sa mi budete smiať alebo si myslieť že mi hrabe. Tak idem skúsiť a skôr si pre nejakú radu ako postupovať.

S priateľom a synčekom si postavili domček. V 2017 roku sme sa i nasťahovali pred letom. Keď sme sa sťahovali na stene v synovej izbe som zbadala portrét mojej mŕtvej mami. Nikomu som nič nepovedala až pokiaľ som nezostala na rizikovom tehotenstve doma a po pôrode to všetko začalo do tej doby som nič neriešila ani s priateľom s nikým. Dcérka má už päť rokov od pôrodu a minulého roka to bolo iba nejaké dupkanie na dlážke sem-tam nám sa prepol televízor, či svetlo zaplo vyplo. Ani vtedy som to neriešila
Až do minulého leta keď som počula pár krát klopkanie na okná tri krát. Priateľ taktiež neveril mi pokiaľ to nezažil na vlastnej koži keď nám niekto klopkal na okná znova tri krát za sebou praskanie dreva, periférne videnie akoby niekto prešiel, pár dní do zadu mi padla na zem celá potravinová skriňa aj s trúbou ( nechápem ako mohla padnúť do predu keďze sa zlomila spodná časť skrine. ) spadla o druhej v noci.
Včera s priateľom tiež sme pozerali TV a z ničoho nič sa pohla zatriasla plechovka na sklenenom stole hneď sme sa pozreli s priateľom že to čo.

Od začiatku Nového roka, neprešiel deň kedy sa u nás niečo nerobilo tanier, sklenená misa, o pohároch ani radšej nehovorím ešte chvíľu a budeme piť z plastu.

Takže u nás sa deje toto

Strana
z2
martinmmartin
20. jan 2025

Ak by si ty bola duch co moze volne a neviditelne lietat kam len chce tak by si furt niekomu hrkotaka s poharmi v kuchyni jak dement? Nebola by to trosku nuda?

ina2405
20. jan 2025

@majcamartinko ja ti verím, to je celé čo k tomu poviem.

diaszoky
20. jan 2025

@majcamartinko dom mate vysvieteny? Odporucam porad sa na fcb skupine paranormalne javy entity duchovia

unicornlady
20. jan 2025

Nemáte blízko diaľnicu, vlakovú koľaj? Či to nie sú otrasy?

K rôznym zvukom, mne tak dlho niečo cupitalo na povale, potom som zistila, že nejaké lasica či kuna sa tam v zime schovávala, niekde bola diera.
Potom napr. od susedov mačka mi behne na parapetu pri okne sa zohriať, to ma tiež vie až zobudiť. alebo vplyvom tepla-zimy, zvykne pukať nábytok.

jaond19
20. jan 2025

@majcamartinko pred par mesiacmi sa po otcovej smrti (zomrel nahle doma), mame doma diali divné veci. Ja som toho svedkom nebola, ale mama si to nicim logickym vysvetlit nevedela. Padli 2 garniže v byte, zapla sa sama čistička vzduchu, pes sa v noci rozštekal na otcove kreslo atd.... sestra jej kupila nejaku sviečku (neviem presne ci proti zlej energii alebo co), no odvtedy je klud.

koniarova
20. jan 2025

Neverím na takéto veci. Hľadala by som racionálne vysvetlenie.

svokrinjazykmonika
20. jan 2025

@majcamartinko ja ti tiež verím. Zažila som si tiež niečo.

nicoletta98
20. jan 2025

Ja bývam voči týmto veciam skeptická, ale raz sa mi stalo, že som pozerala serial a tam bol pohreb.. videla som ten serial xykrat predtým, poznám ho už naspamäť, no mala som taký hnusný pocit, že som to musela vypnúť a v ten večer aj vzala suseda nad nami pohrebná služba… možno len náhoda, možno nejaká energia… každopádne, mŕtvych sa netreba bat, ale živých 🙂

solange7
20. jan 2025

@majcamartinko ak si tieto veci spajas s mamou, tak jej nahlas povedz, ze si to nezelas. Ze ste ok, a nech vam da pokoj. Mozno sa ti ulavi a prestane sa to diat. Ak nie tak skus oslpvit lokalneho duchovneho a daj si dom tymto sposobom ocistit.

kiki68
20. jan 2025

Mozno kontaktovat knaza, dat to vysvatit a modlit sa za dusu toho ducha. Ja tomu verim, ja som taketo veci zazivala zial. Teraz uz mam pokoj

gubka71
20. jan 2025

@majcamartinko keď mal syn 3 roky videl v kuchyni ako on povedal tetu..kúpili sme byt po pani čo tu zomrela.. takže priateľ bol v kostole po svätenú vodu,pokropili sme vsetko a potom už bolo vsetko v pohode.
Ak si veriaca skús začať takto,drzim palce..

maranco
20. jan 2025

@majcamartinko treba porozmýšľať v dobe keď to začalo či si nebola v kontakte s nejakou vešticou, liečiteľom alebo niekým čo sa zaoberá takými vecmi, alebo či si nedostala nejaký dar/amulet/ozdobu/dekoráciu/sošku
keď prídeš na to čo to môže byť, treba sa tej veci zbaviť/zničiť/vyhodiť/spáliť bez ohľadu na to akú má hodnotu

macekovam
20. jan 2025

@diaszoky
Vysvietený asi áno a či je vysväteny sa opytaj

macekovam
20. jan 2025

@majcamartinko nemáš doma veci po iných ľuďoch?nepriniesla si si v dobe keď to začalo nejaký predmet z druhej ruky?a ešte..nemáš biele dvere v dome?

laila22
20. jan 2025

@macekovam čo s tým maju biele dvere?

laurinka27
20. jan 2025

Nie, nemáš.

macekovam
20. jan 2025

@laila22 prečítaj si
Vyhľadaj.maju vraj..

zuwa78
20. jan 2025

@majcamartinko určite ist za knazom a dať posvätiť dom

valikasikulova
20. jan 2025

@macekovam aj ja chcem vedieť o tých bielych dverách? Google mi ukáže akurát tak predajne s nábytkom

majcamartinko
autor
20. jan 2025

Biele dvere mám iba vchodové. Dom bol vysvätený pred nasťahovaní . Mám i kríž v dome a nie len jeden. Som veriaca. Doma mám všelijaké sviečky a Betlehemske svetlo sme mali cez sviatky. Diaľnicu ani vlakovú nemám pri sebe, susedia z ľavej strany až o pozemok a z pravej vôbec nemáme.. V našom dome nikto neumrel ani nič podobné postavili sme si ho od začiatku tu bývame iba my.

unicornlady
20. jan 2025

Počula som príbehy, kde napr. kedysi na danom mieste bol cintorín alebo sa tam stala nejaká vražda (o jednom dome, v smere z Topoľčian do Piešťan, netuším v ktorej dedine, postavili dom, ale napokon tam nikto nebýval, lebo tam boli často nejaký krik. A vraj niekde kedysi pálili čarodejnice. Ale ako vravím, povráva sa to. Každopádne ten dom zostal prázdny)

diaszoky
20. jan 2025

@majcamartinko ono niekedy pomoze az exorcisovana sol.Cez nu zla entita neprejde

gabsisi
20. jan 2025

@majcamartinko nám sa dialo niečo podobe . Zavolali sme kňaza , vysvetlil a hneď bol pokoj.

macekovam
20. jan 2025

@majcamartinko skús zmenit vchodové dvere keď sú biele

petronelag
20. jan 2025

@majcamartinko Možno by bolo dobre zavolať kňaza, nech znovu vysvätí dom, ja som tiež niečo podobné zažila a posledne sa mi sníval sen, že som išla po chodbe v našom dome a zazvonil mi telefon, tam ho aj zvyknem mať. Tak som ho zdvihla a volal mi sused, ktorý pred pár mesiacmi umrel, mal celkom taký istý hlas, ale nerozumela som, čo hovorí. A som sa rýchlo prebudila.

majcamartinko
autor
20. jan 2025

V poslednej dobe mám také čudné sny.. V snoch sa objavujú mŕtve osoby z rodinný najbližší, duch dieťa. Ale vždy keď mi chce niečo povedať zobudím sa celá spotená udychana. Skúsime dedinského kňaza kontaktovať či príde, alebo poradí. Ale fakt sú to nevysvetliteľné veci ktoré sa u nás doma dejú. Žiadne racionálne veci ktoré by sme stým mohli dať dokopy. Zo začiatku sme sa tomu smiali ( verim čo je medzi zemou a nebom, či duchov) ale že to môže stať práve nám moc som tomu neverila ale deje sa to viac a viac s tou plechovkou sme to zažili tento víkend a možno mi už fakt šibe. Ale dnes po večeri sme si išli spraviť čaj a sám od seba začal cvakať plynový šporák. Videli to i deti hneď mi povedali zo smiechom sťahujeme sa k babke, od Nového roka čo sa deje.

majcamartinko
autor
20. jan 2025

Dnes mi akurát svorka pripomenula že ten škriatok alebo duch je tu snami už dlho ale neriešil nás.
Keď bol syn škôlke maličký tak videl nejakého uja stále mu ževraj ruku podával vtedy som malému stále nadávala že ponožky miznú i rukavice a to si mali dával na ruky aby mu mohol podať ruku. Ale zmizlo to.

matej2227
21. jan 2025

@koniarova ty nemusíš veriť na ducha, duch verí na teba..

eva8
21. jan 2025

@majcamartinko cez ponozku, alebo rukavicu si tu ruku aj podali? Mozno ten ujo nieco chce. Pekne ho poproste, nech vas nestrasi, nenici veci.
Ja sa bojim uz pri citani, vy to, nastastie, beriete s humorom. Aj ked vzdy hladam racionalne riesenia - nejaka geopatogenna zona, prud podzemnych vod, zmeny tepla vzduchu pri kureni teraz v zime a pod. Spadnuta skrina v kuchyni - dlho material "pracoval", az sa zmenilo tazisko a "zlomila sa", nejaka elektrostaticka elektrina v byte a ovplyvnovanie elektrickych spotrebicov... Neviem. U nas doma sa vystrasim, potom si "udalost" spajam s urcitymi osobami a zavolam, ako sa maju (kontrola, ci su v poriadku, ci nieco nepotrebuju) a neriesim dalej, pretoze sa bojim do toho vrtat.

eva8
21. jan 2025

Citam este raz. Najprv pises o synovi, potom o dcere. Mas 2 deti a "prihody" len so synom?
Napadlo mi - prekontrolujte elektricke kable v dome, mozu byt niekde poskodene a tak mozu sposobit to prepinanie tv, zapalenie - vypinanie svetla, sporaka, aj dopomohnutie padnutia skrinky s rurou.
Taktiez zvukove vlny z televizora mohli roztriast tu plechovku na stole. Je toho vela. Pohare mozno z nekvalitneho materialu, ak rovnaky druh praska, to sa da vysvetlit - starnutie materialu, plus rozdiely v teplotach, tlakoch a pod, elektromagneticke vlny cez porusene elektricke kable a pod,, nemate solarny panel? Mozno vsetko dokopy. Z akeho materialu mate pkstaveny dom? Neobsahuje farba, omietka, alebo nieco stopove prvky vodiveho materialu?

Strana
z2