Mám kontaktovať osobu, ktorá mi už pár rokov dlží peniaze?
Pekný večer,
V roku 2005 som jednému páru požičala peniaze, vtedy 100tisic slovenských. Potrebovali na začiatok svojho podnikania, boli to naši rodinní známi, podpísali sme medzi sebou aj zmluvu o požičanie aj o dátume splatnosti, videli sa féroví. Ešte stihli otvoriť podnik a zrazu sa pod nimi zľahla zem. Nikto o nich nič nevedel. Nikto ich nevidel. Jedného dňa sa jeden z páru objavil v novinách, že na neho polícia vydala zatykač za podvod a nedovolené držanie zbrane. Zľakla som sa, tak som to nechala radšej tak. Život mi je prednejší. Predtým som kontaktovala ich rodinu, podala trestné na polícii...
Ide o to, že nedávno som ich našla na FB ako veľmi úspešných, sú uznávaní v zahraničí, chodia po večierkoch s celebritami, majú široký okruh známych.
Jeden z nich komu som peniaze požičala žije v Anglicku a druhý prahe.
Čo myslíte? Ozvali by ste sa na mojom mieste?
Myslím.ze je to už premlčané.aspon nám dá stalo.ze človek nám nemohol vrátiť peniaze načas.tak sa spísal papier o uznaní dlhu pred notárom.som zvedavá na ďalšie odpovede.
Kedy bola splatnosť? Premlčacia doba je tri roky, čiže po jej uplatnení nemá veľmi zmysel podávať žalobu. Premlčanie ale nespôsobuje zánik dlhu! Ja by som sa ozvala tak ci tak.
@zoro9836
@slovenka753 je to už dávno premlčané, bolo to v roku 2005, v máji, do konca roka 2005 nám to mali vrátiť. No odvtedy sme sa s nimi nevedeli kontaktovať.
Skôr mi ide o to, že mu napísať, "hej ty, pamätáš sa na mňa, ty sa máš ok, si úspešný, zarabas, mesačný obrat máš 10x viac ako mne dlhujes, zatiaľ, čo mne tie peniaze chýbajú"
Vyskúšala by som to aspoň. Buď správa alebo pekný komentár že ako si žije ale vrátiť nemalú sumu to sa zabudlo .i keď je to premlčana doba už
Už je rok 2022 🤦🏻♀️ neskoro ste sa zobudili....sú typy ľudí, čo ,,zabudnú" aj po mesiaci, že majú požičané od niekoho peniaze, nieto 17 rokov
@nika501 ja viem, ale čítaš čo som písala? Že sa vytratili a boli ozbrojení...
Nikde nikto o nich nič nevedel. Až raz mi vyskočilo na FB nejaká info s karlom gottom a tam on. Tak som hľadala a zrazu som ich našla pod iným menom.

Áno