icon

Mám kúpiť notebook od spoluobčanov?

lilka121
20. okt 2023

Ahojte ,naši spoluobčania teraz kšeftujú vo veľkom.Núkajú v dedine noteboky tablety.Pýtam sa,môžu?Nieje to trestné?Ako mne by sa zišiel nový notebok za 100e.Mi sme nárok nemali a nemáme ani notebok ani tablet.Čo si o tom myslíte?

Strana
z2
pribinak
20. okt 2023

@lilka121 že nie. Narobis si zbytočne problemy a podporis zlodejinu
Za chvíľku bude Black Friday a predvianočné zľavy. Dokonca niekde si môžeš zobrať notebook na splátky bez akontácie, tak nevymyslaj a nepodporuj toto

sweet20
20. okt 2023

@lilka121 6 mesiacov ho nesmies predat, ani strhnut nalepku lebo v nom je cip.. tak je v zmluve uvedene.. potom je to jedno

macekovam
20. okt 2023

@sweet20 dnes sme boli kúpiť dcére notebook a predavačka vravela ze len čo si ho spoluobčania kúpili tak ho hneď dali do záložné... Ze by to ani záložné nemali brat taky tovar...

lilka121
autor
20. okt 2023

@macekovam hej berú lebo asi odmňa išli rovno tam dnes,to je super že taký dostanú notebok zadarmo čo ani čitať písať nevedia a este aj kšeftuju s tým ,mali by ich kontrolovať či to aj využivsjú

nepic
20. okt 2023

@lilka121
A nie je to jedno? Vieš koľko živnostníkov už je X rokov s daňovým na nule,ale stále fungujú? Vieš koľko "podnikateľov" používa služobné auto na súkromné účely?Vieš aké nehnuteľnosti sa rekonštruujú pre doškolovacie a vzdelávacie stredisko a nakoniec im nevyde podnikateľský zámer? Vieš koľko € sa odpisuje na cestákoch na súkromné motorové vozidlo? Vieš aké podvody sa robia v tomto štáte? A tu ide niekto moralizovať pre 300€. Áno,samozrejme že by som kúpil,možno aj dva. Ak by sa dalo,pošli mi nejaký kontakt na nich do súkromnej správy.

macekovam
20. okt 2023

@lilka121 mali by byť nepredajné... Len možnosť darovať..

lilka121
autor
20. okt 2023

@nepic 😆😅no je to pravda

lilka121
autor
20. okt 2023

@nepic a nemam kkntakt su z osady z nasej dediny

nepic
20. okt 2023

@lilka121
A to oni dostávali zadarmo,či ako to je? Lebo u nás,v okrese PU som nič také ani nepočul a to vedia za mnou chodiť naši spoluobčania keď majú takéto niečo na predaj. 🤔

lilka121
autor
20. okt 2023

@nepic digi žiak ,dostaval každý skoro nie len oni

zmrzlinka2021
20. okt 2023

@nepic kto kradne v malom, bude aj vo veľkom. Nebuďme ako Fico. Inak sme stratená krajina

diewcatqoo
21. okt 2023

Ja nechcem posobit ako rasista, ale od spoluobcanov by som nekupila nic. A uz vobec nie nieco take. Radsej hladaj inde. Ak mas maly rozpocet, mozno kup repasovany. Vela firiem vyraduje vypoctovu techniku po 3 rokoch a tie vyradene notebooky sa daju kupit za zlomok ceny, pricom su v celkom dobrom stave. My sme rodicom podavali uz dost notebookov, ktore sa vyradovali u nas alebo u manzela v praci.

syslik81
21. okt 2023

radsej si pozri neake chromebook na nete -su lacne a dobre .. a hlavne so zarukou

nika523
21. okt 2023

@pribinak aké problémy si narobí? A aká zlodejina veď romovia ho neukradli, dostali zadarmo

nika523
21. okt 2023

@lilka121 jasné kúp, keď nekúpiš ty kúpi iný alebo dajú do záložne

marca12
21. okt 2023

@lilka121 nikto to kontrolovat nebude. Ten,kto vymyslel tuto dotaciu,vedel,ze sa to stane. Im je to jedno,hlavne,ze je dotacia,nabalili sa na tom a dosledky nikto nebude riesit. To,ze nesmu pol roka predat a ze je tam cip 🤣 papier znesie vela

pribinak
21. okt 2023

@nika523 máš 100% istotu?

nika523
21. okt 2023

@pribinak akú istotu, dostávali teraz notebooky zadarmo tak určite to je ten čo dostali

nika523
21. okt 2023

@marca12 presne tak

luccija
21. okt 2023

@macekovam už to hovorili v TN, že boli záložne upovedomene, ale tak všetko je o peniazoch.Mne je z toho smutno, keď ukazovali ako deti s tým behajú v osade a hrajú sa hry a veľa deťom by to pomohlo a nemali nárok kvôli pár eurám, alebo majú zlý vek

stanulienkat
21. okt 2023

Dalsia Matovicova nepremyslena "atomovka". Idiot vymysli hlupost a my vsetci sa skladame a vychcalkovia na tom zarabaju. Dufam, ze zrusia vsetky nezmyselne prispevky.

pribinak
21. okt 2023

@nika523 nikdy nevieš či to nie jr ukradnuté. Ja proste takéto veci nepodporujem

kristiii
21. okt 2023

@lilka121 ja by som nekúpila. Furt nadávame na vládu, na politikov, že kradnú a od...vajú a pri prvej možnej príležitosti sa chováme rovnako alebo také chovanie minimálne podporujeme. Potom to v tomto štáte tak aj vypadá. Ten notebook mal slúžiť nejakému konkrétnemu dieťaťu, ktoré bude zas len viac v prdeli oproti svojim spolužiakom, lebo jeho rodičia tú stovku zaň najskôr preflákajú.

nixie144
21. okt 2023

@sweet20 nie je tam žiaden čip v nálepke, môže sa kľudne predať... Kto by to kontroloval?

nixie144
21. okt 2023

@kristiii dieťa už možno pc, či notebook tablet má a tento si zobralo, keď malo naň nárok a ak ho vymeni za peniaze , môže si kúpiť napriklad batoh, alebo ine veci, čo potrebuje... aj toto je jeden variant

sweet20
21. okt 2023

@nixie144 je tam cip..

marca12
21. okt 2023

@stanulienkat mnohym rodinam to pomohlo,takze az taka blbost to nie je. To,ze sa najde par vychcalkov,ktory vyuziju system,to sa najde vzdy.

stanulienkat
21. okt 2023

@marca12 zvýhodňovaní majú byť pracujúci rodičia. Ak si niekto urobí dieťa a nemá na jeho výchovu, tak je niekde chyba. Teraz suplujeme rodičom rôzne príspevky-100e pri nástupe do školy, zadarmo obedy, zadarmo notebooky..... O chvíľu tu budú topánky zadarmo, oblečenie zadarmo... O deti sa majú starať v prvom rade rodičia. Prečo mám ja z môjho mizerného platu prispievať niekomu, kto nepracuje a urobí si deti?

kristiii
21. okt 2023

@nixie144 jasné, presne tí, ktorí ich predávajú takto kade tade, tak ich deti už Pc či notebook určite majú..🙄

marca12
22. okt 2023

@stanulienkat ved ale aj deti pracujucich rodicov mali narok na notebook.

Strana
z2