Mám nahlásiť nedodržanie karantény?
Baby, čo mám urobiť? Susedovcom v panelaku sa vrátila dcéra z Rakúska, pracovala v lyžiarskom stredisku. Jej kolega, čo tam robil na lanovke, má vraj coronavirus. Oni by mali teraz celá rodina byť v karanténe. Samozrejme, že kašlú na to. Mladšia sestra beha po vonku na kolobežke (áno, má aj rúšku), matku som stretla, že ide do obchodu. Muž šiel normálne do prace. Akože karanténa jak vyšitá. Mám ich nahlásiť?
Áno určite nahlásiť a ak vravíš že si ju stretla, teda stretla si niekoho z domácnosti kde ona býva osobne, tak by si mala ísť do karantény aj ty... ale to sa opýtaj na infolinke
Ludia este stale nepochopoli ze nie je hanba sa priznat, ze niekde bol. Prave naopak, ludia by sa nan pozerali jak na zodpovedneho, no slovekaom to zjavne este stale nedochadza
Už si to nahlásila?,..bože ľudia spamatajte sa,toto nie je sranda, že ,,JA,, to nedostanem a budeme tu mať Taliansko !
volaj na 158, neváhaj.
@gabika0825 stretla som ju na chodbe, boli sme od seba aj dva metre. Ja som mala rúško, jej dcéra tiež a ona mala sal cez tvar
@helen4 ešte som nenahlasila, ak ich ešte raz zbadám vonku, tak volám hneď na policiu
Áno nahlásila vy som ich
@maminuska Vieš, keby len dva..z toho budú tri, štyri týždne, dúfajme, že nie viac.. Podľa toho ako sa to bude vyvíjať.. Takže naozaj- keby všetci pochopili, že sa majú chrániť a nielen seba, ale aj ostatných, môžeme to všetci zvládnuť spolu v zdraví.. Preto treba nahlasovať všetkých, čo porušujú karanténu, pretože len takto radikálne to zrejme ide..všetkým nám ide o zdravie a život. Ak nechceme taliansky scenár, správajme sa zodpovedne.. U nás v Tvrdošíne v Lidli dnes všetci do jedného mali rúška alebo šatky. Vrátane mňa samozrejme. Držme si všetci palce.
@tinapa ja toto chápem , veď sama som v karanténe a aj ju dôsledne dodržiavame , považujem sa za psychicky odolného človeka, ale po 5 dňoch mám toho plné zuby a pred sebou ešte minimálne 9 a to mám dom s pozemkom . No neviem čo bude po tých 9 a viac dňoch 🙂, možno budem skákať na svojom pozemku z stromu na strom a vrieskať ako opica.
Myslím sí že mnohí ľudia to psychicky nezvládnu , nielen tú karanténu , ale aj ten psychický tlak , neustály strach o rodinu . Pokiaľ nebudeme vzájomne súdržní , pevní a nápomocní ohrozenej skupine ľudí .. doma mám priamo najstaršiu , epileptičku ktorú to môže strašne rozzáchvatrovať a skončiť statusom epileptikusom , teda jej môže úplne odpáliť že mozog. S tým ja žijem v tejto dobe , rovnako maminy iných chronicky chorých detí a starých ľudí a preto by som ich nahlásila.
Áno
Preco ak ich este raz zbadas?? Hned ich treba nahlasit. Isli von teraz, pojdu znova.
Jednoznacne nahlasit. Kvoli takymto dementom to mame u nas rozsirene.
Prečo hlúpe nahlásiť? Keď im není hlúpe ohrozovať teba a iných ludi. Predstav si ze by tákato osoba napr. Najazila tvoju mamu, babku a neprežili by to. Im ma byt hlúpe že nevedia ako sa správať a ohrozujú zdravie. Napr. Ha mam zdravotné problémy. Mňa môže takéto správanie hlúpych ľudí zabiť. Hneď treba nahlásiť na políciu. Keď dostanú pokutu dosmejú sa. Nepoznám ich ale normálne ma rozčulili
Urcite,este sa pytaj!
@tinapa Máš môj hlboký obdiv..5 detí by som nedala. Ja mám len jedno, je to diametrálne odlišné.. Chápem, že máš strach o svoje choré dieťa, to je pochopiteľné.. Len sa mu nepoddaj..a vysvetli deťom (ak sa to dá), aká je situácia a že teraz nie je vhodný čas na hádky. Ja viem, som naivná myslieť si, že to ďeťom vysvetlíš, no ale máš určite rozumné deti, snáď to pochopia..a ak nie, rozdeľ ich na určitú dobu, aby si uvedomili, že takto to nejde. Samo. sa mi dobre radí... Po tomto si zaslúžiš wellness jak vyšitý..aspoň na dva týždne.
Manžel ti aspoň pomáha?
nechapem co riesis. Nahlas. Ved oni sa nikdy nedozvedia odkial vietor fuka. Hlavne to nikomu nehovor. Nemala si ist vobec za nimi, mala si ich rovno nahlasit. Ja nerozumiem ako niekto moze byt taky sebecky hlupak hlupy, ze po navrate zo zahranicia ide trajdat vonku.
Nahlásiť okamžite!!!! Nemaju co vonku robiť
Jednoznacne ano
jednoznacne ano!!!!dnes u nas, v tom ludi povzbudil aj primator. Proste ti ludia to mozu sirit, darmo sme mi poctivi doma😭
Určite nahlás a ani neváhaj. Moja mama sa v sobotu vrátila z Poľska, ktoré teda nepatrí medzi najrizikovejšie oblasti. Volala v piatok vecer, že sa v sobotu vracia, on ráno stihol nakúpiť, zastavil sa v práci, kde oznamil, že bude v karanténe, aby za neho niekoho našli (je vodič autobusu). Môj brat sa s mamou radšej nestretol v sobotu, spal u kamaráta a od nedele je v karanténe, oznámil to.zamestnavatelovi. za ten 1 deň sa.v pohode pripravili, nebudú vychádzať ani do.obchodu, dá sa to bez problémov zvládnuť. Netreba na nich brat ohľady, ani oni na vás neberú.
Určite nahlásiť!!!
Kedy sa presne vratila ta dcera z Rakuska ? Je to usmevne, ale do karanteny idu ludia, len ak sa vratili v piatok 13.3 od 00.00h Ak prisla vo stvrtok a skor... nepomozes si... Nemusi ist do karanteny... Ine je to v pripadne, ak by dosla z ITA a dalsich 3 krajin... Ale teda...Rakusko od piatku
Naco cakas potom tu nepis ci mas volat ved samozrejme ze maju sediet doma a neohrozovat ostatnych

@lula313 ďakujem za odpoveď