icon

Mám nízke IQ

2. okt 2023

Zdravím ľudkovia. Pred pár dňami som bola po prvýkrát u psychológa a robila som psychotesty (či ako sa volajú). Keď som videla to číslo, normálne som sa zarazila. IQ 94. To je podpriemer však? Už mám z toho riadnu depku. Rozmýšľam, či som ozaj tak vážne tupá alebo čo. Keby som mala nad 100 tak si nerobím starosti, ale toto ma fakt vzalo. A ja ešte uvažujem nad VŠ. Ani náhodou.

petamich
2. okt 2023

a este by som dodala, ze ja napr. vysoku skolu nemam, a napriek tomu som so svojim zivotom spokojna a myslim si, ze pracovne aj celkom uspesna (to len na margo toho, ze ani vysoka skola nic negarantuje, jasne, ak chces studovat nieco vyslovene odborne, tam to bez vysokej skoly nepojde) a ake mam IQ netusim a ani to nejdem zistovat 😂

marianarem
2. okt 2023

IQ testy testuju len isty specialny typ inteligencie, ja by som z tejto hodnoty nic extra nevyvodzovala o tvojej celkovej mudrosti a schopnosti. Navyse su v nich nedostatky. Ja som povolanim matematicka, robila som si rozne IQ testy, aj psychologicka mi nieco robila a pravdu povediac ja mam s nimi vzdy problem. Vzdy su tam ulohy, kde jednoducho vidim viac nez len jednu spravnu odpoved (napr. typ uloh doplnte postupnost cisel, tam sa fakt niekedy da najst viac logicky odovodnitelnych odpovedi) a neviem, ako mam teda odpovedat. Mozno si aj ty nasla spravne riesenia, akurat ze autor testu nasiel ine.

ivanakaka
2. okt 2023

@ptvw no podla mna je dobre ked ti odporuci psychologicka na aku skolu sa hodis…mne to sedi asi

vanilkovazmrzka
2. okt 2023

Zlatko prosim ta nefixuj sa na to cislo. Pises a vyjadrujes sa ako normalna mentalne rozvinuta mysliaca osoba, kludne studuj na vs, este tam budes excelovat, vzhladom na to, ake naozajstne tupela na slovenskych skolach studuju…

abdn16
2. okt 2023

ak ťa poteším, mne bolo namerané v poslednom ročníku gymka IQ cez 130 a som úplne bežný smrteľník. V niečom chytrá, v inom totálne mimo 😀 nebrala by som ten výsledok vôbec vážne. Iný IQ test, iný výsledok... Držím ti palce na VŠ!

ciernysokol
3. okt 2023

@selest uplne suhlasim.ja som sice VS vystudovala,ale robim uplne beznu pracu v kancelarii.je pravda,ze ju mam spravenu rychlo a nudim sa,co mi k stastiu neprispieva.v skole som mala vynikajuce vysledky,ale v realnom zivote nezijem vobec nic specialne,ani dokonca vynikajuco nezarabam,zijem v regione,kde je tazsie uplatnenie.moze mat clovek vysoke iq,ale pokial nie je ambiciozny,nezije pracou,nenajde odbor,ktory by ho nesmierne bavil,je mu to na nic.iq sa velmi precenuje.mam kamaratku,ktora ma este vyssie odo mna,robi veducu poziciu,ale tiez len normalna robota,nic,co si ludia predstavuju,ze niekto s iq 140 by mal robit.

obkladac
3. okt 2023

Tomáš Baťa mal podobné IQ a kam to dotiahol.

valeria_h
3. okt 2023

Nevyjadruješ sa ako človek s nízkym IQ. A na VŠ určite choď, nedaj sa odradiť nejakým ničnehovoriacim testom. Veľa šťastia ❤️

mircalla
3. okt 2023

Vies kolko bab na MK by ti take IQ zavidelo? Aspon podla toho, co tu citam.

som_realistka
3. okt 2023

Ahoj, IQ je nástroj, s ktorým môžeš dosiahnuť veľa, ale bez snahy človek nedosiahne nič. Mala som kedysi spolužiačku na výške s IQ nad 130, ale čo jej príroda nadelila na IQ ubrala na EQ.

cicuca
3. okt 2023

IQ 94 je priemer a hlavne je to číslo, ktore dokážeš ovplyvnit. Aj mozog sa dá trénovať 😉 a pokial zvládáš učenie na škole, určite sa zvládneš učit aj na výške

kvetinka75
3. okt 2023

autorka - venuj sa tomu, čo ťa baví a v čom si dobrá. Aj keď máš nižšie IQ ale stále ešte v norme, to neznamená, že nemôžeš byť v niečom dobrá. Bavia ťa jazyky, idú ti, tak choď tým smerom. A ak nie si dobrá v matike, tak sa vyhýbaj takým oblastiam. Riešenia sa vždy nájdu.

vroni
3. okt 2023

Prosím ta, je to len číslo, hovoriace o jednej tvojej schopnosti. Nie je to žiadna záruka životnej úspešnosti. Ja mam vysoké IQ a dosiahla som v živote starú backoru. Áno, mam vs (toto by som za životný úspech nevyhlasila), ale inak úplne bežný život, prácu, nič zvláštne tam nenájdeš. Lebo síce mam vysoké IQ, ale tiež som nepriebojna, malo ambiciózna a lenivá. A spokojná 😁 Si úplne normálna, priemerná, to je fajn. Co s tým v živote ďalej spravíš, je vecou iných tvojich schopnosti než len IQ.

ndrag
3. okt 2023

Na tu VS urcite chod. Ucenim sa ti IQ moze len zvysit;).

evamea
3. okt 2023

Nič si z toho nerob, mne vyšiel slušný nadpriemer a pritom sú dni, kedy neviem zo seba vysúkať zrozumiteľnú vetu. 😁 Nehovoriac o tom, že sa cítim niekedy vyslovene sprostá. Hlavne že viem aké číslo má kocka na ktorej strane a doplnovať veci do radu, ale život nie je bohužiaľ až taký logický 😂

stastnystastlivec
Autor odpoveď zmazal
heln
3. okt 2023

iq mas priemerne, ale sebavedomie teda asi dost nizke. ak by si sa porovnavala konkretne s nejakym clovekom s vysokym iq, ktory by studoval tu istu vs rovnako ako ty v rovnakom case, tak jeho vyhoda by bola v tom, ze by sa zrejme lahsie a rychlejsie ucil to iste nez ty. to vsak neznamena ziadnu zaruku uspechu. zo zivota je mnozstvo pribehov, kedy clovek s vysokym iq nevyuzil svoj potencial, ale clovek s "nizsim" (priemernym) iq dosiahol ovela vacsie uspechy vdaka svojej snahe a usiliu. kedze tvoje iq nie je na hranici mentalnej retardacie, tak na tu vysku kludne chod, mozno to bude narocnejsie, mozno sa budes musiet viac ucit, ale kludne ju zvladnes a moze byt z teba dobry odbornik.

stastnystastlivec
3. okt 2023

Z IQ sa nestresuj. Celý život mi vychádza nadpriemer, stále to isté číslo. V ničom mi to nikdy nepomohlo, nič som z toho nikdy nemal. Podľa mňa by sa to ani nemuselo hodnotiť, o ničom to nevypovedá. Alebo skôr by som povedal, že čím menej, tým ľahší život 😄

janagem
3. okt 2023

Autorka ja to poviem jedno. Nerataj to ako číslo - na IQ boli nastavené nejaké hodnoty a tieto hodnoty ostávajú aj keď sa inteligencia/IQ populácie zvyšuje. To len doslova vyjadruje čiarku priemeru etc. Nič viac. Moje IQ totálne nevyjadruje kde som takisto xD lebo ja som človek lenivý a pohodlný xD

Takže si z toho nič nerob 🙂 najdi si výšku ktorá ťa bude baviť a bude to super.

(Btw, eQ je dôležitejšie u ľudí)

kofa77
3. okt 2023

podla mna pre zivot je naj priemerne iq a vyssie eq.
nadpriemerne iq nie je zaruka nicoho, furt vidis vsade problemy, furt vlastne spekulujes, co od teba chcu, lebo vies, ze ulohy maju viac rieseni a nakoniec je z toho clovek len zmateny. navyse eq casto pokulhava pri velmi vysokom iq.

ale zas ked sa stretne jedno aj druhe, spolu s tahom na branku, cielavedomostou, tak taky clovek dokaze vela.
u mna sa to nestretlo😀

katka700
3. okt 2023

IQ nie je všetko. Ľahko sa učíš jazyky, si komunikatívna, máš veľa kamarátov? To je v dnešnej dobe cesta k úspechu. Na výšku choď, dôležité je dokončiť ju, aké si mala známky po skončení školy nikoho nezaujíma.

taynee
Odpoveď bola odstránená
kofa77
3. okt 2023

@taynee v minulosti bola testy ine, skala bola ina, takze vtedajsie 128 je teraz o 10 az 15 bodov nizsie. nehlupnes, neboj.

2006_1211
3. okt 2023

Mne vyšlo iq 146 a vieš čo si myslím? Že sme aj tak všetci rovnaký ci ma niekto ich pod 100 ci nad 100. Možno len inak rozmýšľame. A aj tak si myslím ze hlavne je to aký človek v skutočnosti je nie aké má iq

ciernysokol
3. okt 2023

Ale myslim,ze otazka iq a uspechu je polozena mylne.v nasej spolocnosti sa za uspech poklada mat veduce postavenie v praci,nadstandardny prijem,drahe auto,dom.pre inych ludi je uspechom viest stastny zivot,cokolvek si pod stastim predstavuju.a tak sa opat dostaneme k dileme,ci sa uspech rovna stastie. Myslim, ze so stastnym zivotom iq naozaj nic nema a kazdy dostaneme do vienka take danosti,ake pre nas zivot potrebujeme.nie kazdy mame danost byt uspesny,ale stastni dokazeme byt vsetci.

ciernysokol
3. okt 2023

@2006_1211 fiiha,toto je uz ale zaujimave cislo 🙂))

autor
3. okt 2023

@heln Povedz mi, komu by s takým číslom nekleslo sebavedomie? Tebe by určite tiež nebolo príjemne, keby si to mala takisto. I keď je to priemer, povedzme si pravdu, je to málo.

ckocka
3. okt 2023

Testy IQ nie sú svaté písmo. Testujú iba ohraničenú oblasť schopností, silné nahrávajú luďom čo majú skôr logické a analytické myslenie. A tréningom sa zvyšuje úspešnosť. Ak si to videla prvýkrát v živote, a nie si naozaj skôr génius, nižší počet dosiahnutých bodov nie je tvoje celoživotné stigma. Úplne zbytočne to moc prežívaš.

2006_1211
3. okt 2023

@ciernysokol sama som sa čudovala. Logické myslenie mam dobre to viem od malička ale necítim sa kvôli tomu ako niekto 😂

ciernysokol
3. okt 2023

@2006_1211 🙂))) to je jasne,ved nik ti za to nic neda a druhym je to jedno.mne namerali o 8 menej,a vskutku z toho absolutne nic nemam.podla mna by to nemali ani testovat.naco.