Mám nízke IQ
Zdravím ľudkovia. Pred pár dňami som bola po prvýkrát u psychológa a robila som psychotesty (či ako sa volajú). Keď som videla to číslo, normálne som sa zarazila. IQ 94. To je podpriemer však? Už mám z toho riadnu depku. Rozmýšľam, či som ozaj tak vážne tupá alebo čo. Keby som mala nad 100 tak si nerobím starosti, ale toto ma fakt vzalo. A ja ešte uvažujem nad VŠ. Ani náhodou.
Nie, nie je to podpriemer. Google hádam zvládaš .
"Hodnota IQ od 91 do 100
Namerané hodnoty IQ medzi 91 a 100 sa považujú za priemernú inteligenciu, ktorá je v populácii zastúpená približne 25%. Jedinci s týmito hodnotami zložia maturitnú skúšku bez problémov a pracujú skôr v strednom managemente. "
Prečo by si nemohla uvažovať nad VŠ? IQ je len číslo, vyjadrujúce schopnosť logicky myslieť. Nehovorí nič o ostatných tvojich vlastnostiach. Na štúdium na VŠ treba viac, než len IQ.
@h2 No ja neviem, keď vidím čísla, tak sa cítim ako v labyrinte. 😄
Si v priemere a v pohode mozes zvladnut VS. Inak IQ zas az tolko neznamena, mala som u psychologa merane IQ nad 135 a v zivote som uplne podpriemerny clovek, povedala by som vo vela beznych veciach uplne nepouzitelna, nedostudovala som ani VS. Nie je to len o IQ premennych je tam viac aby si bola uspesna..vobec to neries a studuj co ta bavi
@janai1 25% síce nie je veľa, ale aspoň to nie je podpriemer no.
Ďakujem baby, upokojili ste ma. Len som si nikdy nemyslela, že budem mať pod 100.
Netráp sa. Podľa tohto čísla si priemerný bežný človek 🙂 Nemusíš byť dobrá v matematike, aby si bola v živote úspešná a šťastná... Aj tak je najdôležitejšie to, aby si bola dobrým človekom❤️ A to vôbec nezávisí od IQ 🙂
25% nie je veľa? 2 miliardy ľudí nie je veľa? 🤔 ozaj číslam nerozumieš
IQ je vrodené, nezvyšuje a neznižuje sa...
Zvyšujú sa len vedomosti..
Tak nám to vysvetľovali v ccp
@minka201 V matematike nie som dobrá, ale všimla som si, že sa celkom rýchlo učím jazyky. Aj ma to baví.
@marcellka32 ja viem tak, ze sa da precvicovanim logickych uloch mierne zvysit, samozrejme, ze nie vyrazne
@janai1 Teraz sa hanbím ešte viac. 😬
Hlavne uprimne z jedneho testu spraveneho v jediny den "beznym" zakladnym IQ testom vycitas pramalo... mne podla toho vychadza nadpriemer a teda podla mna ziaden nadpriemer okolo mna ani nesiel 😅 Zivot je o inych veciach, ako o tomto... chod za svojimi snami, vobec nad tym nespekuluj... dosiahnes vsetko, co budes chciet. Ano mozno zamakas viac, ako spoluziacka, co ma fotograficku pamät, vo vysledku to budete mat ale co sa tyka titulu rovnake...
Stačí si nacvičiť príklady ktoré IQ testy používajú a za chvílu možeš byť na hranici geniality.
@anjelicek26 co sa tyka titulu, tak to mozno, ale ine to uz moze byt v pracovnej oblasti, kto sa na aku poziciu dopracuje, komu ako rychlo zapaluje atd
ja som raz tiez tak haluzila mam 114 aj manzel a spravili sme VS aj PhD nejde len o IQ ale aj o to ako na sebe makas…niekto ma vysoke IQ ale je nepriebojny, lenivy,atd…Madonna je super spevacka a nevie spievat…husevnatostou a step by step pristupom dokazes to po com tuziz…fakt 🙂 napr na ekonomicku ma neprijali lebo nemam logiku naku super ale mam ine prednosti tak som sa tam nehrnula..:
@baklik to je pravda, ale skutocne mam kolegov, kde by som napisala "selektivny nadpriemer oblast matika-informatika" a v medziludskom a aj kariernom raste absolutne nepouzitelne jedince, to je na dlho... na druhej strane je vela ludi, ktory pracu na to prve miesto nikdy klast nebudu, ani karieru, ani rast a sustredia sa v zivote uplne na ine veci... kazdy sme iny a skutocne sa to pre mna nejakou hodnotou IQ nemeria... to jedine pri velkom podpriemere...
je to len prvotny sok aj ja som mala som empaticka, mam zdrave deti…zijem, whatever
bud rada ze nemas vysoke s tym maju ludia fakt problemy viaceri
@anjelicek26 ano, inteligencia ma viacero zloziek, a niekto moze mat vyraznu napr. matematicku a podpriemernu jazykovu a naopak. uplne bezne byva, ze ludia s vysokym technickym myslenim maju slabsie jazykove schopnosti, ale preto este nemaju celkove podpriemerne IQ... kazdy by mal poznat svoje silne stranky a na tie sa sustredit a samozrejme snazit sa rozvijat aj tie slabsie
cosi je nas vela a sme v pohode, co chces byt ITacka kockacka? Inak umela inteligencia nahradi aj moju kreativnu profesiu, treba vraj studovat odborne skoly manualbe zrucnosti nevie nahradit a bez skoly to nebudes moct robit…kamos Docent strojar robi v autopriemysle si spravil teraz elektro SOU 🙂
velmi silne pochybujem, ze kazdy jeden mlady clovek, ktory sa chystal na VS si pred tym spravil IQ test (pre tuto konkretnu vec navyse podla mna irelevantny) a na zaklade neho sa rozhodlo, ci na vysku pojdu alebo nie 🫣 ved staci pouzivat sedliacky rozum, sama si uz asi prisla na to, ze cisla ti nejdu, no tak sa neprihlas na MatFyz 🤷♀️ je tolko vysokych skol a tolko odborov, ze hadam nemozes mat problem si nejaky vybrat (idealne nejaky zmysluplny) a keby aj nie, no tak nebudes mat vysoku skolu
A to si bola "len tak" ja by som tiež chcela vedieť alebo radšej ani nie sama neviem 😅🙈...viem ze na nete je kopec testov ale príde mi to len akože 😁

https://www.iq-tester.sk/clanky-o-iq/urovne-hod...
Nepanikar, si v priemere 😉