icon

Mám pokračovať v písaní poviedok?

12. sep 2022

Ahojte. Mám taku špecifickú otázku.. kedysi som písala poviedky na škole, na súťaže, v ktorých som sa umiestnila na poprednych miestach a raz druhe miesto na celoslovenskej.. ...teraz som dlhšie na materskej a teraz mi staršie dieta nastupilo do škôlky.. čiže mám akoby viac času, a chcela by som sa opäť začať tomu venovať.. možno aj v budúcnosti by som chcela hľadať prácu na tento štýl, ktovie...lenže neviem ani či som v tom naozaj taká dobrá, ubehlo viac času a fakt som sa posledné roky ani neumiestnila, tak aj pochybujem či to ma zmysel...🤷🏽‍♀️ 😏 .. pridám vám sem moje poviedky, ktoré som napísala, jedna je fakt staršia... možno by som chcela feedback od normálnych ľudí a nie mojej mamy, ktorá len chváli 😂 vďaka za ochotu a prip komenty

autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
autor
•
12. sep 2022
janinah
•
12. sep 2022

Skús to dať do skupinky Všetko o knihách,tam sú sčítané dievčatá.

veronika_sk000
•
12. sep 2022

druhu nedokazem precitat, je v zlej kvalite..co sa prvej tyka, tak mi tam chyba podstatna cast pribehu, co ju k tomu viedlo, nejaky predvoj udalosti, alebo ako by som to povedala.. inak by to mohlo byt dost dobre citanie so sokujucim zaverom..pripadne by sa to dalo pretransformovat na basen s volnym versom

autor
•
12. sep 2022

@veronika_sk000 toto bolo do súťaže 321 slov... Vyhlasovalo ju radio slovensko a muselo tam byť tolko slov aby to nejak spolu tvorilo pointu .. zabudla som dopísať k tomu

nika23t
•
12. sep 2022

Ak Ta to baví, napĺňa a vieš pri tom relaxovať, tak nie je o com. Určite by som písala, ak by som to vedela. Lebo aj písanie je oslobodzujúce. Držím palce, nech sa darí 😊
P. S. Viem si predstaviť, že by som tvorbu od Teba čítala a ze by ma to bavilo.

salome123
•
12. sep 2022

Mám rada realistické diela...toto mi pripadalo príliš na silu...prestala som to čítať po Tom ako zahodila zlatú retiazku do kanála.

petrarac
•
12. sep 2022

Styl pisania je urcite dobry, ja by som takto kvetnato nevedela pisat ale rozhodujem sa najskor podla nametu ci zacnem nieco citat- neviem o com je cely obsah ale z toho co som narychlo precitala az tak netusim vediet o com je to cele lebo sa mi zda ze podobnych poviedok som uz citala dost. Chcelo by to nejaky originalny napad aby to bolo o niecom zaujimavom a potom drzim palce 🙂

bosorka2302
•
12. sep 2022

tiez som pisala poviedky, aj roman mam jeden v supliku. Zial nejako sa nemozem dokopat to vydat, som tak zaneprazdnena ze nechce sa mi obehavat vydavatelstva a zistovat co a ako....Ale inak tiez asi rozmyslam ze budem v tomto pisani pokracovat ...aspon do blogu alebo ak budu nejake amaterske sutaze...literarne kluby a pod.

cosmic_origin
•
12. sep 2022

Trochu viac opisov, alebo minimálne prídavných mien, kvôli atmosfére, ale aj aby slovesá neboli tak blízko pri sebe a neznelo to skôr ako návod než poviedka. Opísať atmosféru mesta: Aká je ulica? Prázdna, široká, čerstvo po daždi, prekypujúca žiarou pouličných lámp, temná, malá? Aký je kostol? Starodávny, moderný, do neba sa týčiaci, malý, dedinský, rozpadajúci sa? Skús k podstatným menám pridať nejaké prídavné mená, aby to vytváralo nejakú atmosféru.
A ešte pár výhrad. Výraz "LEDka... dramaticky bliká, mieša vo mne strach aj smútok" sa mi zdá dosť divný. Osobne by som to nahradila niečím ako "vzbudzuje/vyvoláva vo mne zároveň strach a smútok". A takýto lsd trip, od zahodenie zlatej retiazky až po vraždu, z pár glgov obyčajného alkoholu? Nevadí, že je to nerealistické, ale treba to nejako odôvodniť, alebo aspoň opomenúť, že postava sa z toho cíti divnejšie, než z normálneho alkoholu.
Ešte tá pointa, že "láska bolí" sa mi zdá zároveň dosť náhodná a prvoplánová. Trochu lepšie vymyslieť, ako do celého príbehu, nie len do posledných viet zakomponovať nejakú myšlienku a neprezradiť ju, aby sa nad tým človek musel zamyslieť, nech ju nájde.
Okrem toho žiadne námietky.

autor
•
12. sep 2022

@cosmic_origin píšem v komentári, že to bola poviedka do súťaže 321 slov...mam ich presne tolko.. nemohla som viac..

cosmic_origin
•
12. sep 2022

Ale aj s takýmto limitom sa to dalo napísať inač. Určite sú tam pasáže, ktoré by sa dali vyhodiť a nahradiť niečím iným.

autor
•
12. sep 2022

@cosmic_origin možno aj preto som nevyhrala 😉

katka700
•
12. sep 2022

Prvá poviedka je dobrá, príde mi ako začiatok detektívneho románu s psychologickou zápletkou. Druhá sa bohužiaľ nedá prečítať.

ivka225
•
12. sep 2022

Ak ti to niekto vyda (podla mna nie), tak pis ...