icon

Mám pokračovať v štúdiu?

snezienka12345
11. mar 2016

Pekný večer prajem, potrebovala by som radu, resp. vypočuť si Váš názor...som v situácií keď rozmýšľam nad možnosťou pokračovať v štúdiu na VŠ na inžinierskom stupni, alebo si začať hľadať prácu. Po gymnáziu, kde som s učením nemala absolutne žiadny problem som si vybrala študovať ekonomickú VŠ, no až na VS som zistila na čo skutocne mám a na čo nemám. Pravdu povediac dost som sa za tie troky natrapila s ucenim, vyhodili ma aj z tych lahsich predmetov kde moji spoluziaci nemali ziadny problem, ja som to vzdy o chlp na opravaku spravila, velmi som sa aj stresovala ale myslim ze to patri k tomu, veci sa mi ucia velmi tazko, na hodine nic nepochopim musim prist domov a az tak si to cele prejst v klude sama...mojim spoluziakom sa na skusku staci pripravit za 3 dni a maju B napriklad a ja som to ucimdva tyzdne a bud spravim ledva alebo vyletim, dalej som tiez zistila ze nemam vobec analyticke myslenie, ked mi daju v skole profesori vyriesit ulohu samostatne mam problem, totiz viem sa len naucit naspamat postup ako sa to počíta a tak to vypočítat na pisomke...neviem na to prist sama, tiez sa mi tazko zapatavaju veci a velmi tazko sa mi uci naspamat...proste az na VS som zistila ze gympel ma v uceni az tak nepreveril...no a teraz sa pytam sama seba ci mam pokracovat v ING studiu alebo ist pracovat, o praci uvazujem takej lahsej - robit sekretarku, asistentku, to by mi myslim vyhovovalo, ale po 3 rokoch na VS viem ze na tazsku analyticku pracu bohuzial nemám (fakt sa nepodcenujem ,maximalne si verim, ale myslim ze je dobre to vidiet realne ) 🙂 alebo pokracovat a zabojovat o ING titul ?pozerala som si prace na profesii a na poziciu asistentky staci mat ukoncene Bc vzdelanie v administrative...a to by som mala, nemecky viem plynule...ale baby ozaj neviem ci kebyze pokracujem na ING nie je to strata casu v uvodzovkach lebo asi tazsiu a zlozitejsiu robotu robit ani nechcem... 🙂 co vy na to ? co by ste si vybrali ?

Strana
z2
whitecat666
12. mar 2016

@snezienka12345 cakaju ta uz len dva roky, to je kratka doba. Zapri sa a studuj, to zvladnes! 🙂 Drzim palce.

shia
12. mar 2016

@snezienka12345 a inú, ľahšiu školu skúsiť, si neuvažovala? keď už si " v tom" kolobehu učenia, možno by nebolo na škodu skúsiť nejakú ľahšiu školu, nechcem menovať, aby sa niektoré neurazili náhodou ak ich študujú 🙂 ale možno skús takto na inej, keď nepôjde, tak to zabaľa považuj túto etapu života za ukončenú ;) Len aby ti neikedy nechýbali práve tie tri písmenka k postupu alebo k vyššiemu platu alebo tak, tak by som to možno skúsila na ľahšej aspoň ;) ale nesiliť, ak nejde, nejde 🙂

Strana
z2