Mám poslať len tak cudziemu peniaze za tovar z bazáru?
Caute baby. Mám dilemu doteraz som nič drahšie neobjednavala, no našla som vec (drahšiu) a nikde inde nie je, len na bazári… poslať peniaze vopred? Alebo dať na dobierku? A co keď vyplatim dobierku a v krabici to nebude? 🙈 sorry, doteraz som to neriešila, lebo som objednavala lacnejšie veci, ale začínam sa obávať 🙈
Osobný odber nie je možný, lebo ale každá inde. Cez správy sa udá byt normálna. Ale dnes už nikto nevie 🤷🏽♀️😂
Nekupovala by som. Mne tiež poslali fotky a nakoniec to bol podvodník, tovar neposlal a tiež za drahšiu sumu
Rozhodne nie. Moja nedávna a posledná kúpa za viac € dopadla tak,že predajca telefón nezodvihol, tovar neposlal, peniaze nevrátil. Samozrejme dá sa to riešiť na polícii ale koľko to potrvá a bude to mať dobrý koniec? Môj strop je takto poslať 25€
Ja pri takýchto platbách vždy využívam Paypall. Majú ochranu kupujúceho v prípade, že zásielka nepríde, alebo nezodpovedá opisu.
Môžeš prísť o peniaze alebo nebude fungovať ta vec tak ako má. Jediné riešenie ísť si pre to osobne, veď autobusy, vlaky chodia. Ja osobne by som si novú vec kupila aj záručná doba je na novú vec. Pre mňa je to veľa peňazí.
@annm81 paypall nemám ☹️
Viem viem ľudia, ale ja to chcem 🙈 ale nechcem byt potom o 150€ ľahšia 😂 cesta k nej je nereálna, nemám na to čas a ani chuť 😞
tak si ten paypall založ, nie je to nič zložité...
@0silvia0 raz daaavno pradavno som chcela. Ale čosi mi tam chýbalo a urobiť sa to nedalo. Idem na to mrknuť
Založiť si paypal nie je zložité. Osobne takto preferujem aj predaj cez bazár - okamžite totiž vidím, či mi peniaze naozaj prišli a obratom posielam balík. Samozrejme, najdôležitejšie je vždy preferovať predajcov s dobrým hodnotením, ale keď iné možnosti nie sú... Inak pozor - sú tam dva spôsoby ako posielať peniaze, "Paypal Friends and Family" a "Goods and Services" - na ten prvý sa ochrana kupujúceho nevzťahuje, za ten druhý spôsob prevodu je nejaký malý poplatok, ale pri 150 eurovej veci to nezaváži.
Keď ti poslala realne fotky, nie z internetu, myslím, že v pohode. Momentálne predavam aj drahšie veci, nábytok a ľudia zaplatia vopred...nemala som s tým nikde problém. A tiez keď ja objednávam...iba raz sa mi vrátila dobierka neprevzata...inak všetko ok
mne pride čudne posielat cudziemu človeku peniaze dopredu.Iba overenemu eshopu, čo ma kamennu predajnu, kde môžem ist reklamovat.Inak mi to je proti srsti a cudziemu už vôbec nie a 160euro jedine kamaratovi a rodine, inak nie..
A sranda, ze pračku za 400eur možes platit kartou pri dverach a na nejake talafatky za 100 eur od cudzich ĺudi musiš dopredu peniaze posielať
Raz som poslala za knihu dopredu, ale tam z tej komunikacie som vedela na 99% že ma neobabre. Nebudem pisat ako, aby si to podvodnici nevzali za svoje, ale poslal mi to expres a na dalši deň bola kniha doma..Este som mu vianočny vinš poslala a podakovala sa za slušne jednanie.
Je to vzdy risk. Napr ja by som max poslala dakomu 50€, ale napr jed som predavala kabelku tiez 150€ kocka mi hned poslala peniaze, a predala som tak viac drahsich veci a ti ludia nemali zaruku ze to poslem a nikdy s tym nemali problem poslat dopredu. Ja by som sa bala ale zas dakujem ze sa najdu aj ti co strach nemaju a vdaka nim vyprazdnim satnik 😀
No akurat mi piše z Perniky Fili Liptov - mate s nimi skusenosti? ze nech jej pošlem dopredu peniaze, ide balit perničky Hovorila, že má kuriera, tak som myslela, ze platim pri dverach. Toto je fakt užasné..Stranku na fcb ma " dôveryhodnu", ale to keby som vedela, tak si ich neobjednam
Ľudia iban začína na LT… 😳 odrb nie?
Neriskovala by som, tiez som kdesi na FB zhliadla podvodníka, ktorému Iban začínal LT
@bilancia bazos
Za mna urcite nie. A na iban začínajúci LT uz urcite nie. Radsej by som si tych 150€ nechala.
Ja som raz tu na Mk uzavrela dosť vysoký obchod na bazár 430e
Chcela som popredu peniaze zálohu, nakoniec som to aj tak osobne priniesla, ale Chcela poslať sumu celú a navrhla aby som jej poslala fotku občianskeho. Čo ja viem, či by to pomohlo, ale nemala som s tým problém ako predávajúca.
Skús.
Čo to je a za koľko?
Tvoje obavy chápem
LT je IBAN Litva. hod si do googla IBAN LT..
@zojazoja ved som vygooglia 🙄
no, tak ked si vygooglila tak mame problem vyrieseny 🙂 nic nekupuj, ziadne lowe neposielaj, ani ziadnu dobierku si nenechaj posielat 🙂
Nekupovala by som takto dráhu vec na Bazoši,bazáre,nikde,okrem obchodu. Alebo osobný odber,dôkladne si to pozrieť.
To po Slovensky s predávajúcim komunikujes ?
@larisa normálne slovensky. Ved to mi je divne. Žiadny preklep. Ani nič podozrivé 🤔
Nekupuj
Čo to prosím ťa je? Nemajú to v rakúsku kľudne ti to sprostredkujem
@sono2 🙈🙈🙈 nemajú to nikde v obchode 😢

tak za sumu 150 eur by som určite nič na bazoši ani na MK nekupovala.