Mám postihnuté dieťa a som rada, že ho mám
Ahojte, na podnet mnohych mamin zakladam tuto temu, kde sa moze zapojit kada mamina, ktora mozno zvazuje, ci si nechat dietatko, ktore bude mat nejake postihnutie a nema sa s kym porozpravat, ale i taka, ktora uz doma takto vynimocne dietatko ma, aby povzbudila mamicky cakatelky, ze zivot nekonci, len ma inu podobu.... Pripadne ak vas v tejto suvislosti nieco trapi...
Moja sestra ma postihnutého skoro 2 ročneho chlapčeka, ktory ani nesedi ani nestoji.Nedaruje niekto alebo za symbolicku cenu, či za poštovné, nepredá športovy kočiar? Alebo stoličku? Chceme ho dávať postupne mierne sedieť? Nemaju dostatok financií,lebo maju ešte 3 dalšie deti. Dakujeme 😢
@janadz z uradu moze poziadat, ale do 3rokov moc nechcu davat, takze treba bojovat. My sme si dali teraz predpisovat ortezu trupu- predpise ortoped, doplacali sme 17centov, tak aspon to by mohla skusit...s tym by nemal mat dr problem predpisat (pozri www.podotech.sk a tam vyhladaj detska orteza trupu)- vyzera to ako stolicka na kolieskach a da sa rozne prisposobovat dietatku. Zakladne kociare na predpis su bugynoveho typu (bez doplatkov), musi predpisat rehabilitacny dr. Alebo skus sa na facebooku pridat do skupiny "inak obdarene deti" a tam sa popytat, mamicky ak maju nieco navyse co nepouzivaju, tak radi posunu dalej, nech moze niekomu dalsiemu posluzit. Drzim palce
@inull5 netvrdim, ze je to jednoduche - ale podla popisu autorky maju urcite pravo na iste prispevky ( neviem konkretne ake ). Ked citam..ako si ziadaju o nove auto napriklad a to deticky nemaju az tak rozsiahly "postih" a autorkyna sestra ma urcite pravo aj na hygienicke pomocky, preplacanie benzinu / kedze chodi na terapie / .. nech sa opyta v skupine Ztp / tu na fore sa odpovede tak skoro nedocka. Specialny kocik nie je nutny - keby si vedela ake je to tazke 😐 monstrum - 😣
Sportovy kocik ..musis davat pozor - nie kazdy sa da do vsetkych poloh - musi to byt polosed. Inak to ho este do teraz vozia v lahu?
Skus aj na FB v skupine urcite poradia. A stolicka detto - musi vyhovovat ...ci udrzi hlavicku?
takže narovinu moja postihnuta dcerka ktora ma 8 rokov nema narok na nič matrac špecialny na posteľ sme kupili za svoje, posteľ nedostala polohovateľnu nesplnila vahu a vyšku, kupeľnu bezbarierovu tiež nula bodov podložku do vane sme kupili za svoje, auto sme dostali formou sponzorskeho daru spoznala som fajn človeka ktory si to odratal z dane inač nič, samozrejme musi chodiť do školskeho alebo predškolskeho zariadenia aby mali narok na benzin inač nedostanu, kočik ani nedostala kupili sme jej ho takme za 500 eur a to som sa po uradoch nabehala ako špinave pradlo takže ked ma pani problem a maju trojročneho nech sa neide nervačiť urad všetko im zamietne takže mam s tym bohate skusenosti za 8 rokov uradneho teroru už ked idem na urad idem s konkretnou vecou ale predtym si všetko dopredu samozrejme pozistujem lebo viem že na urade sa nič nedozviem takže mami s postihnutymi detmi to maju veľmi ťažke v tomto štate.
@janadz neviem aku ma diagnozu,no oni tam majú tabuľky s diagnózami a podľa toho schvaľujú.napr ja som žiadala na hygienu a na stravu..na hygienu sme horko ťažko dostali 18 eur,lebo malý mal vývod.na stravu odmietli,pretože nespadal do ich tabuľky.darmo som hovorila ze potrebuje probiotika a pod.skratka tabuľka hovorila čo sa týka čriev,nárok ma iba ten komu resekuju viac ako 1 m čreva.ak 99 cm tak ma skratka smolu..toto sú ich blbé tabuľky..príspevok na benzín som ja nežiadala ale počula som ze to je riadny stos papierov a kym to človek vybavi tak ho prejde všetka chuť..
@janadz tak co sa tohto týka ti neviem presne odpovedať.neviem ako je to s plienkami či nie sú až od 3 rokov na predpis,aspoň to na začiatok by vam mohlo prejsť ak teda je plienkovany,ono tá tabuľka sa dá aj pozrieť na internete a tam sú vymenované Diagnozy.odporúčam sa obrnit trpezlivosťou a ísť za tým natvrdo a naozaj sa s nimi nebabrat pretože tie uradnicky sa tvária akoby tie príspevky dávali zo svojho..
až v 20 novembra bude mať 2 roky,no a cvičia až teraz od Jula, maly mal aj ine problemy ,bol operovany na urologii a stale sa to oddialovalo a tak...

@vaneska2016 držím strašne palčeky A síce sa moc nemodlite ale dnes večer sa za vás pomodlim ver že všetko je tak ako má byť posielam vrúcne objatie