icon

Mám právo odmietnuť nepríjemného zákazníka?

2. máj 2025

Baby, mám malú prevádzku , na občerstvenie...minule bola u mňa jedna rómska občanka, akurát som nemala to čo chcela , a na celú chodbu začala vykrikovať ,že sa mám pojeb.ť..nepovedala som jej nič ,čo aj manžel hovoril ,že som ju mala poslať niekam , ale bála som sa že prídu 20ty potom ..
Obslužili by ste ju? Ja mám právo neobslužit,nakoľko je to moje ...
A nie je to útok na rómskych občanov , nakoľko ja im normálne predávam, prídu aj celé rodiny , nič proti nim nemám ..ale toto chovanie ,riešila by som to isté aj keby šlo o bieleho ..čo by ste robili?

Strana
z2
bororka
2. máj 2025

Verím, že raz sa ľudia prestanú deliť podľa farby pleti ✊🏿

bloger
2. máj 2025

Rozumiem ti ale nemôžeš odmietnuť nikoho. Vždy musíš jednať zo zákazníkom slušne. Jedine trpezlivo vysvetľovať. Snažiť sa upokojiť situáciu. Napriek tomu úplne ťa chápem. A je mi ľúto, že musíš znášať takéto útoky.

lubkavargova1
4. máj 2025

Nuz podla mna ty sa bojis ze prides o zakaznikov a tak "podas malicek a oni ti zoberu aj celu ruku"....ak po zavrecnej otvoris alebo zhanas kolace aj 80 km alebo hoci aj z Dubaja, a nepovies, ze nemas...tak sa necuduj, ze ti skakaju po hlave. Toto je mentalita takychto zakaznikov....Bud si stojis za svojim a mas pevne pravidla alebo hold ti tam budu vybliakavat....alebo jednoducho povies, ze "je mi to luto nemame to"...a aj ked to mas na prevadzke a modli sa, aby to nevidela vylozene a potom nerobila etse vacsi cirkus...toto nie je o tom, ze nadavame na vladu a ze len tu na Slovensku je to mozne...kolko si ty dovolis od zakaznikov tolko si aj oni dovolia ku tebe....ak vsak zijes v takej casti a v takej komunite kde je ich po milu kedves, tak a zijes z nich, tak hold musisstrpiet aj taketo spravanie od nich.

autor
4. máj 2025
@lubkavargova1

Nuz podla mna ty sa bojis ze prides o zakaznikov a tak "podas malicek a oni ti zoberu aj celu ruku"....ak po zavrecnej otvoris alebo zhanas kolace aj 80 km alebo hoci aj z Dubaja, a nepovies, ze nemas...tak sa necuduj, ze ti skakaju po hlave. Toto je mentalita takychto zakaznikov....Bud si stojis za svojim a mas pevne pravidla alebo hold ti tam budu vybliakavat....alebo jednoducho povies, ze "je mi to luto nemame to"...a aj ked to mas na prevadzke a modli sa, aby to nevidela vylozene a potom nerobila etse vacsi cirkus...toto nie je o tom, ze nadavame na vladu a ze len tu na Slovensku je to mozne...kolko si ty dovolis od zakaznikov tolko si aj oni dovolia ku tebe....ak vsak zijes v takej casti a v takej komunite kde je ich po milu kedves, tak a zijes z nich, tak hold musisstrpiet aj taketo spravanie od nich.

@lubkavargova1 nie nebojím ,tie koláče som im vedela zohnať , ale nepriviezli by mi ich zo dňa na deň..oni ma pekne poprosili , či by som to vedela zariadiť, a potom to náležite ocenili , samozrejme áno ide mi o peniaze , veď nerobim to zadarmo , ale ... Nebolo to o Tom ,že sa bojím o zákazníka...ak by sa nechovali pekne , ale arogantne povýšenecky ,nie je o čom ..
Táto pani k nim nepatrila ,aspoň neviem o Tom..

autor
4. máj 2025
@lubkavargova1

@lubkavargova1 a nie je ich tu veľa , chcem povedať ,že nie je žiadna osada ,ale prídu mi aj celé rodiny, keď idú od lekára , a majù svoj prejav ,ale sú slušný , nemám problém s nimi, predám ,obslužim ,zaplatia ..
Iba táto jedna pani to tak zhurta zobrala ..

kiki68
4. máj 2025

Ja som tiez nazoru a aj dom to vzdy robila pre zakaznikov, co su dobri, vedia ocenit spravanim to, co clovek pre nich robi, tak aj nad mieru, nemam problem obvolat polku republiky. Ale ked sa niekto nevie chovat a robi iba problemy, tak nech ide nakupit inde.

lubkavargova1
4. máj 2025

No tak ty musis potom vediet ako to je, ak nechces obluzit tak jednoducho povedz ze nemas a hotovo. Tak rovno, ze ju odmietnut nemozes, to je klasika, ze by zacala na teba vrieskat a potom aj poslala na teba SOI a aj do telky by ta dala a povlacila kade-tade lebo oni takyto vidia v tomto jednoducho moznost z teba zdrat aj kozu. A potom to mozes rovno cele zabalit...u nas tiez vykazali z podniku mladu skupinku romov lebo sa nevedeli vpratat do koze a aj oblecenie mali take ze viac odhalovali ako zahalovali tak ich poprosili, aby zaplatili a opustili podnik, a potom prisiel tam Polak junior a natacal videjka pred podnikom a daval kade-tade po nete, ze aka diskriminacia a take bludy...ale ze ta skupinka sa nevpratala do koze to uz nikto neriesil len toho podnikatela...cele zle.

autor
4. máj 2025
@kiki68

Ja som tiez nazoru a aj dom to vzdy robila pre zakaznikov, co su dobri, vedia ocenit spravanim to, co clovek pre nich robi, tak aj nad mieru, nemam problem obvolat polku republiky. Ale ked sa niekto nevie chovat a robi iba problemy, tak nech ide nakupit inde.

@kiki68 tak presne takto to vnímam a to je o človeku a nie o farbe pleti , ak je aj róm na mňa milý a pekne poprosi, urobím aj nad rámec mojej práce , ak nie tak môže byť aj zo zlata vyskladaný

karolinakr
5. máj 2025
@lubkavargova1

No tak ty musis potom vediet ako to je, ak nechces obluzit tak jednoducho povedz ze nemas a hotovo. Tak rovno, ze ju odmietnut nemozes, to je klasika, ze by zacala na teba vrieskat a potom aj poslala na teba SOI a aj do telky by ta dala a povlacila kade-tade lebo oni takyto vidia v tomto jednoducho moznost z teba zdrat aj kozu. A potom to mozes rovno cele zabalit...u nas tiez vykazali z podniku mladu skupinku romov lebo sa nevedeli vpratat do koze a aj oblecenie mali take ze viac odhalovali ako zahalovali tak ich poprosili, aby zaplatili a opustili podnik, a potom prisiel tam Polak junior a natacal videjka pred podnikom a daval kade-tade po nete, ze aka diskriminacia a take bludy...ale ze ta skupinka sa nevpratala do koze to uz nikto neriesil len toho podnikatela...cele zle.

@lubkavargova1 potom to je falošne osočovanie a treba povedat pravdu nahlas..Polak rad natača videá
ustupovat niekomu donekonečna, len preto, že je agresivny a ma za sebou mimovladky a nechat sa uražať, je šikana ..
sanozrejme si dovoluju a maju z toho biznis

lubkavargova1
6. máj 2025
@karolinakr

@lubkavargova1 potom to je falošne osočovanie a treba povedat pravdu nahlas..Polak rad natača videá
ustupovat niekomu donekonečna, len preto, že je agresivny a ma za sebou mimovladky a nechat sa uražať, je šikana ..
sanozrejme si dovoluju a maju z toho biznis

@karolinakr pravda sa povedala nahlas a bolo z toho aj halo na nete, komentare len tak lietali....ale nic sa nespravilo

Strana
z2