Mám sa dať "očistiť" od urieknutia?
Ahojte, rozhodla som sa napisat moj sice nie velky problem ale predsa... Ked som bola asi 14rocna, bola som na navsteve u krstneho otca. So sestrou(starsia). Sestra umyvala kupelku nakolko krstny otec zil sam, nemal zenu. Ja som sedela v obyvacke s nim aj jeho jeden starsi znami. Bol to taky posahanejsi pan, kazdi vravel ze mu siblo z prace ktoru pred dochodkom vykonaval. Nepamatam sa preco vlastne bol u mojho krstneho, viem ze sedel na gauci a nieco kecali spolu. Ja som mala krizovky a spytala som sa priamo krstneho ze ci nevie co mam dosadit do tych policok proste ake slovo atd. Samozrejme skocil mi do toho ten pan ze je to take a take slovo. No ja som sa pozrela na krstneho (asi mi nepripadal doverihodne ten pan 😀 ) a spytala sa krstneho otca ci je to spravne slovo. No a vtedy zienky na toto nikdy nezabudnem. Ten pan vstal a zacal na mna vrieskat ze co si ja predstavujem ze preco mu neverim ze sa pytam krstneho otca ked raz mi on to uz povedal! A ze Pan Boh ma potresta za to nech si neprajem! ... Vsetko sa to tak zvrtlo ze ja vtedy asi len 14rocna som sa zmohla na plac lebo som sa zlakla a revala som strasne. Sestra vybehla z kupelky ze co sa to deje a krstny otec ho vyhodil z bytu ze co to ma znamenat ze som male dieta a nema co na mna vrieskat atd proste hadka vyhodil ho. Samozrejme po jeho odchode ma ukludnili aby som neplakala a ze nemam si nic robit z toho lebo ze stary je svihnuty ze je to nenormalny clovek atd... pamatam.si ze cestu domov v elektricke som preplakala a viem ze dlhe roky som nechodievala ku krstnemu kvoli strachu, ze stretnem toho cloveka.
Nie som typ cloveka ktory caka ze mu padne stastie k noham a nic nerobi. Stale sa snazim den co den vymysliet ako bude najlepsie ked spravim to a to. Snazim sa v praci aby bola dobra vyplata atd atd... V laske to nie je najhorsie v celku som spokojna nemam sa preco stazovat, je mily pozorny proste moj vysnivany zatial to klape no. Ale ide o to, ze nie vzdy sa mi podari vsetko ako chcem, tiez sa financne musim niekedy poobraciat a nie vzdy vyjde vsetko. A prave tu je to: ked sa mi nezadari, vzdy si spomeniem na tento moment ako na mna nakrical ten stary ... ze ma Pan Boh potresta atd a davam tomu.za vinu trosku ci nie je to "prekliatie" brrr zimomriavky mam aj teraz pretoze ho mam pred ocami ako krici. Ten stary uz zomrel a bohuzial aj moj krstny otec ☹ tak ze verte neverte, keby ten stary zil, vyhladala by som ho a zbila by som ho s palicou od nenavisti ako mi ublizil pretoze fakt az tak som si uvedomila ze deti si najviac zapamataju kto im ako ublizil. Bolo by mi jedno ako fakt. Viem, mala by som zabudnut, povzniest sa ved bol trafeny ale ja tak nad tym vzdy rozmyslam ked citam tu ak nejaka zienka pise o prekliati a ocistci a kuzlach a bla bla😀 stale si na to spomeniem. Inac som normalna😀 nejako sa tym neriadim len niekedy sa stane ze si spomeniem ked mi nieco nevyjde a spajam to s tym🙂 sice malokedy ale predsa :-/ tak a som sa "vykecala" teraz uz mi je lahsie. No chcem pocut nazor od vas na to, ci ist niekoho vyhladat aby ma "ocistil" od urieknutia alebo nechat to tak. Zatial nejaka velka vec moc zla sa nestala voci mne (dufam ze to teraz nezarieknem) ale do buducnosti nejaky vplyv to moze mat? Alebo necham to plavat? Dakujem za nazor kazdej jednej.
to by sme museli byť prekliati všetci.každému sa nedarí.jednému viac,inému menej.
@nenapadna odpusti mu tak skutocne v hlbke srdca a chod dalej, uz ho neries. nenavistou nic nevyriesis, len pritahujes k sebe dalsiu negativitu. a miesto tej predstavy keby zil, ze by si ho isla zbit, si predstavuj, ze by si sla za nim, povedala mu, ake si nesies z toho zranenie a ze mu vsetko odpustas.
@digysa trauma to az tak nie je, nepripisujem to stale tomu zlemu "zazitku" ked mi nieco nevyjde. Len ma to nejako napadne v tej chvili ci nahodou... A ked tu citam o tych prekliatiach ake to moze byt silne atd a v poslednom case dost vela v mojom okoli sa preberaju tieto temy susedia stale o prekliati dalsej susedky ze sa jej nedari preto a preto mnoho inych ludi to riesi tak uz som asi posadnuta aj ja kusok tym 😀 a rozmyslam ci v buducnosti sa nestane nieco a pripisem to tomu... Asi je to blbost co? Asi sa stane vzdy co sa ma stat a kazdy si je strojcom svojho stastia. Tak za vsetko si v podstate mozme sami. aj za dobre aj za zle rozhodnutia ci? 😀
@bets asi mas pravdu... Aj sa tak vravi, ze na mrtvych len v dobrom... ☹ No sem tam si na to spomeniem, nejako ma to extra netrapi ale tak ked citam tu tie fora a zienky co pisu o prekliatiach atd tak ma to napadne a uvazujem nad tym 😀 Asi najlepsie zabudnut a pustit to z hlavy 😔
Ja si myslím, že to nie je prekliatie...To že kričal " Boh ťa potrestá"...to nič neznamená. Boh je spravodlivý a milostivý...
Ty na toho človeka musíš zabudnúť, on Ti nestojí za to, aby si mu venovala ani len sekundu zo svojích myšlienok...Bol to jednoducho samoľubý sebec, ktorý si myslel, že je najmúdrejší...Ty namiesto neho radšej myslí na Boha a jemu venuj svoje myšlienky, či sa Ti darí alebo nedarí...

@nenapadna Vykasli sa na kuzla, prekliatia a ine hovadiny, ktore ti este viac uskodia na psychike. Mas jasnu traumu z detstva a v tom by ti pomohla psycholog/icka. Chod sa jej/mu vyrozpravat, aby Ti pomohol/a zbavit sa tohoto dlhotrvajuceho problemu.