icon

Mám šancu urobiť skúšky na medicínu v 35-ke?

27. nov 2019

Vzdy som chcela byt lekarkou no moc mi neslo studium. Vsetci vraveli,ze to preto lebo som bola leniva. Na lekarsku fakultu som to ani neskusala lebo som si myslela,ze to nedam ale zacinam uvazovat,ze aspon skusit skusku ci by som sa dostala aj keby som nenastupila. Alebo nieco k tomu podobne

Strana
z3
minimilan
29. nov 2019

“...ako lekara Vas aj ludia inak vnímaju...”, “ ..mne kazdy len hadzal polena pod nohy a zhadzoval ma ze nic nedokazem...”. “Mam 35 a 2 vysoke skoly a dari sa mi.” Trochu sa mi zdá, že máš v sebe hnev a pocit ubližovania z každej strany, a preto chceš byt NIEKTO, chceš všetkým dokázať, ako veľmi sa mýlili, keď tvrdili, že nič nedosiahneš. Skús sa tak úprimne zamyslieť, či nie je práve toto dôvod, pre ktorý chceš študovať medicínu, aby ťa ľudia “inak vnímali”, aby si mala navonok pocit, aký vysoký je tvoj sociálny status, lebo máš 3 tituly. No ak úprimne od srdca chceš byť doktorka, lebo je to tvoj veľký sen, tak do toho! 😊

marlent
30. nov 2019

@katrin21 pozri si napr karlovu univerzitu ake ma podmienky prijatia...aj keby mala z dejin tak nie

demetria
30. nov 2019

@katrin21
Za mojich cias sa vysledky stredoskolskeho studia nebrali do uvahy, len vysledok prijimacej skusky.
Ale mozem povedat, ze az na par vynimiek boli prijimani len “cisti” jednotkari. Lebo na uspesne zvladnutie prijimaciek, studia a pre fungovanie v praxi potrebujes mat schopnost naucit sa cokolvek a v akomkolvek objeme. A zaroven to pochopit a vediet uplatnit.
Ludia s takouto schopnostou nebudu mat 3 z historie, lebo aj ked ich zufalo nebude bavit, nebudu mat problem ju zvladnut a este ich to ani nebude stat nejak vela namahy a premahania😉.
Netusim, ako je to teraz, ale co mame mladych kolegov, vsetci boli na gymploch premianti.

katrin21
30. nov 2019

@demetria no casy sa menia a su decka,co sa proste nesprtaju vsetko , teda nesustredia sa na dejepis ci fyziky,ked vedia,ze ich bavi chemia a biola a tym padom im na tych ostatnych predmetich az tak nezalezi... ani moja dcera nie je cista jednotkarka,ale sprtat sa sprta toto,co ju bavi.. bola by jednotkarka,keby mala aj na niektire predmety lepsich profakov,ale to je ina tema... lebo ona jednotkarka bola,aj bez ucenia,celu zakladku. Na strednej to uz take lahsie nie je.. zalezi od skoly. Muzova dcera chodi v BA na Vazovovu a ti poviem,ze ked porovnam styl ich studia s nasim prisnym gymplom v Tt,tak moja by tam v BA mala jednotky s hviezdickami asi... ale hold, vsetko sa ukaze na prijimackam..nie znamky na vysvedcku ale vedomosti v hlave zavazia 😉😉😉 nie je jednotka ako jednotka. U nas neexistuje opravit 3 z pisomky nejakym trapnym projektom z netu ,alebo par aktivitami na hodine. Dokonca ani ta nevyskusaju,ked chces opravit.. nevysla pisomka? Smola... . v BA ano.

katrin21
30. nov 2019

@marlent vysvedcka nehraju rolu... neberu sa do uvahy vsade.

demetria
30. nov 2019

@katrin21
No, za mojich cias sa z niektorych gymplov deti na medicinu ani nedostali, takze tak.
Pamatam si, ako nam na prvom stretku jeden z prof. spominal, ze si vsima, ze sa konzistentne opakuju urcite gymnazia a z ostatnych sa studenti zjavia raz za cas a aj to jeden.
Na druhej strane, v kruzku som mala chalana z elektrotechnickej priemyslovky. Dostal sa sice az na 4x, ale dostal.

montemotherone
30. nov 2019

...ako lekára ťa inak vnímajú? Áno 90% ľudí ťa bude neznášať a závidieť ti, bez ohľadu na to, ako sa im budeš venovať a ako im pomôžeš 😏

montemotherone
30. nov 2019

@demetria kedysi to bolo naozaj náročné štúdium a bolo náročné sa tam dostať. Dnes už sú veci inak. Boh s nami aj s tými lekármi čo idú teraz do praxe 😱😳😰

katrin21
1. dec 2019

@demetria ano, moj zubar mi hovoril,ze mali spoluziaka co sa dostal na zubarinu z ucnovky, stolar.. proste zamakal, doucoval sa a nasprtal sa otazky.. a dostudoval..makal... mozno nebol hlupy,len ho rodicia dali v 14 na zlu skolu...😉
No ved uvidime...je to narocne studium... a presne , skoly maju roznu uroven,aj preto vysvedcko nemusi byt smerodatne..
@montemotherone stale nie je az tak lahke sa tam dostat..hovorim,ze dcera sa uci od polovice 3 rocnika, teraz maturuje...chodi aj na doucko sukrlmne do BA,cize neberie to tak,ze len bezhlavo sa naucit otazky,chce im aj rozumiet a na to ucivo gympla nestaci.. pred prijimackami musi tie tisuce otazok len opakovat.. uz to musi vediet.. ona chce ist na zubarku.

montemotherone
1. dec 2019

@katrin21 vezmu ju. Toľko ti poviem. Poznám ľudí ktorých vzali, a ledva preliezli gympel 😉

montemotherone
1. dec 2019

@petkasaurus ja poznám iný vtip od bývalého študenta medicíny 😉 Chlapík sa chce naučiť po čínsky tak ide za rodeným Číňanom, že za ako dlho sa dá naučiť čínština? On na to, že tak kvalitne zhruba za 10 rokov. Potom príde za profesorom čínštiny na univerzite s rovnakou otázkou. Ten hovorí, tak 2-3 roky.
Nakoniec stretne bývalého spolužiaka zo strednej, ktorý študuje medicínu: Čo myslíš, za koľko sa dá naučiť čínština? A on na to: Podľa toho, kedy je skúška.... 😜
😉
To boli ale časy, keď do prvého ročníka prijali 200 ľudí a v prvom roku prešlo sitom 150 ľudí 🤷‍♀️ Moj muž po štátniciach smeroval na týždeň do nemocky. Skolaboval. Ak by sa dcéra rozhodla pre štúdium medicíny, radšej ju ubije vlastnými rukami 😁

katrin21
2. dec 2019

@montemotherone na zubarinu beru len 30 rocne, tam to neni vobec jednoduche, musis spravit uplne bez chyby prijimacky..

petkasaurus
2. dec 2019

Uz ju nechajte 🙂

katrin21
2. dec 2019

@montemotherone uplne ho chapem..ja napr
Vobec nie som nadsena,ze dcera na to chce ist.. odhovarala som ju velmi..duplom pre zenu,co chce rodinu,je to blba robota,kym nemas ambulanciu a si v nemocke..sluzby , atestacie.. neverending story + jednou nohou stale v base..ale to decku nevyhovoris.. 🤦‍♀️
ona sa zle neuci, ma sancu to zvladnut,aj ked neni uplne cista jednotkarka,ale ak by nesla na tu zubarinu, klasicka medicina je naprd... narocne na cas atd.
Lenze na druhej strane ju chapem,mna samu tato oblast bavi ako laika a o chorobach viem myslim celkom dost a tesim sa,ze si nejake z jej knih precitam..ale ja neznasam chemiu,preto som medinu ja zavrhla.. ona ma rada aj tu..takze 🙏.

Ale k teme, ist studovat medinu v 35r, s tym,ze ako student sa jej ucit nechcelo,je cista blbost... podla mna. Strara casu,penazi...

chrumka120
30. júl 2020

Ahoj, nakoniec si šla študovať? Alebo si to aspoň skúsila?

evamarek77
Autor odpoveď zmazal
oblecenie99
30. júl 2020

Ja som počas výšky mala až 5 mediciek za spolubyvajuce, a mne sa teda nezdalo,že by sa učili viac ako ja z inej fakulty (právnická).Ja som brala štúdium vážne a zodpovedne,nikdy som nešla na žiadnu skúšku tak,že neviem niektorú z otázok,alebo niektoré viem slabšie,ja som sa bála ísť na skúšku len tak na blint..rozdiel medzi mnou a mojimi spolubyvajucimi bol v tom,že oni sa učili aj v noci,skoro stále,ale iba preto,lebo to cez deň flakali.Samozrejme,výnimkou boli veľké zapocty a ťažšie skúšky,vtedy sa učili do rána,ináč sa nedalo. Medicina JE náročná škola,ale musím súhlasiť s názorom,že je tak brána automaticky,ľudia to tak vnímajú. Podľa môjho názoru sú ťažšie technické odbory. Tam nestačí entuziazmus a výdrž,schopnosti memorovat,tam musíš aj niečo "vedieť".Teraz som na materskej a často chodím kocikovat okolo Technickej univerzity a vždy sa na ňu dívam s takým rešpektom 😁 V čom ale súhlasím s ostatnými,medicína je najmä o tej vydrží,tam ozaj sa musíš prekonať.Lepidlo na stoličku a sadnúť si nad knihy,ak treba,aj doslova 😃 Väčšinu čo poznám,že ju študovali,tak to boli ozaj tí lepší aj na strednej,jednotky na vysvedčení a tak.

ladaniella
6. jún 2021

Ahoj,

Ja ta uplne podporujem a ak si sa este nerozhodla tak ta vyzyvam - podme do toho spolu.

Mam neskutocnu chut to skusit, o nic nejde...
Mam podobny vek ako ty a vsetko okolo mediciny ma velmi bavi.

Zijeme len raz....

malva123
6. jún 2021

Mas 2 vysoke skoly...a este ti chyba medicina...a co za vysoke skoly to mas,? Tie ta nenaplnaju?

leuchtturm
6. jún 2021

@malva123 no ved chce uz nejaku poriadnu VS 😉

liusa82
6. jún 2021

Skús psychologiu síce aj tam je tlačenka lebo šak moderný odbor dneska, venuj sa niečomu v tom odvetví tam je toho mnoho tiež je to pomahajúca profesia sprav si PhDr a tiež ťa budú volať pani doktorka 🙂To teraz myslim vážne.Nie ako výsmech.

raztovsetkozmizne
17. sep 2024

Ahoj, rozhodla si sa nakoniec pre štúdium ?

Strana
z3