icon

Mám si kúpiť telefón na splátky?

13. aug 2023

Celý život používam Android, už dlhšie ale pokukujem po Iphone, ale je to drahý mobil a nemôžem dať zaň toľko peňazí naraz. Preto rozmýšľam, či ho kúpiť na splátky? Nie je to finančne hlúpe? Žiadny tovar som nikdy na splátky nemala, razím teóriu, že sa prikrývam perinou na akú mám. Nemám žiadne dlhy, nič nesplácam, ale rozmýšľam, či by to bol dobrý krok vziať si telefón na splátky. Poradíte?

Strana
z2
kakcka1020
26. okt 2023

@nikola188 "Nikdy viac na splátky brala som iPhone 13pro max.. a stal cca 1459€ ale splácam 2650€" to neni problem operatora alebo splatkovej kancelarie ale tvoja neschopnost a negramotnost si spocitat kolko zaplatis :D

kakcka1020
26. okt 2023

@kiwi3 to je velmi individualne. Pro Max 128 GB stoji okolo 1400 eur to mas 466 EUR kazdy rok 3x a za cenu 466 EUR kupis nejaky android strednej triedy ako Samsung Galaxy A54. treba trosku rozmyslat. nie, mam iPhone 12 Pro Max ktory ma uz 3 roky a stale ide jak ma. radsej 1400 eur telefon ktory vydrzi aj tak viac ako tie tri roky co som pisal a mas premiovy telefon ako nejaky shit za 400 eur co po roku je sracka lebo android telefony vychadzaju kazdych 5 sekund

kakcka1020
26. okt 2023

ak sa vies o telefon starat rozhodne ho kup, ale tie novsie a nie tie starsie, aby ti podpora vydrzala cca 5 rokov

kakcka1020
26. okt 2023

samozrejme ze si mozes kupit. ked nechces vycalovat naraz 1400 eur mas aj na splatky bez navysenia alebo od operatora, ale tam treba davat bacha aby ti nenavysili program. treba si to len pozistovat a lahkou matematikou prepocitat. nic tazke. a potom je to uz na tebe ci to beres alebo nie. ale ja by som sa uz na android nevratil spat nikdy a ani na tie premiove ako Samsung Galaxy S23 Ultra co stoji cca rovnako ako iPhone ** Pro Max

doris11
26. okt 2023

@kiwi3 dlho som mala android a keď som prešla na iPhone tak to bolo 100 a 1
Mala som iPhone 5 rokov a baterka šla stále normálne.vydrzala kratšie, ale sak nabijes.. nic strašne .Keď si kúpiš iPhone s väčšou pamäťou nemáš problém s plnou kapacitou .. ochranné skla aj kryty existujú. A slohnut ti môžu aj auto . A tiež si kvôli tomu nebudem kupovat Felíciu lebo čo ak mi ju dakto slohne.
Už nikdy by som do Androidu nešla

eternity24
26. okt 2023

Ja by som si radšej odkladala napr po 100e mesačne, alebo 150 a za 10 mesiacov máš na iPhone. Na splátkach nieje nič zle, no preplatis ho, rovnako ked si ho vezmeš k paušálu. Mne to dosť vadí. Alebo si zober z úspor a daj si zavazok, že do roka to tam vrátiš. A IPhone je super vec, nechcela by som už iný telefón.

kakcka1020
26. okt 2023

@doris11 presne tak. a este lepsie - kupis malu pamat a budes platit mesacne za iCloud. Ja platim 3 EUR mesacne cca za 200 GB a este to zdielam s kamaratom a ideme na polku

kakcka1020
26. okt 2023

@eternity24 uz sa to tu pisalo a nie je to ziadne tajomstvo ze existuju splatky bez navysenia....10 mesiacov to byva vacsinou

uctik
6. sep 2024

Radšej kúp auto na splátky 😅

brrunetkaa
6. sep 2024

Zobrala by som si ho spolu s paušálom a niečo zaplatila v hotovosti. Keď som si ho takto brala, tak ma vyšiel s najlepšou cenou oproti iným predajcom. Určite by som nekupovala žiadne Androidy. Priateľ si nedá povedať, každé 2 roky kupuje nový lebo vkuse začne sekať atd. Ja mám telefón kľudne 3-4 roky a stále ako nový. Žiadne problémy. Baterka kľudne vydrží aj 2 dni ak nie som na telefóne veľa. A zaplniť kapacitu ako MIT j píšu mi trvalo asi 8 rokov používania 3 iných pohonov, kde si vzdy pri kupe všetko prenesiem do nového a tak stále dookola. Čiže v tomto novom mám fotky a videa z roku pana 😀 a za pár eur sa da predplatiť si iCloud ak by ti bolo malo…

Strana
z2