Mám strach ísť do práce
Dobrý deň žienky.Ani neviem kde začať .Moje stavy sa začali asi v dobe ,keď to na mna bolo vela.Praca ,vysoke naroky a tempo+rodinne problemy , kazdej strany a milion veci a situaci este dotoho.
Stavy asi take ,ze rano niekolkokrat na wc ked som sa zmohla ist do prace konecne ,nocne budenie ,nedospatie ,z noci napatie,nervozita,uzkosť, unava,samozrejme z toho to zle travenie ,cize som aj schudla.Vsetko to vyvrcholilo zrejme z toho ,ze som stale potlačovala seba a svoje pocity.Brala som rozne lieky na travenie ale to nieje vyhra.Som rozhodnuta dať vypoveď.Uz nevladzem takto fungovať.Mala som odsledovane ,ze pocas dovolenky a hlavne v stave korony mi nic nebolo len to trvalo dokym travenie nabehlo spravne.Samozrejeme som si pobehala aj vysetrenia.Tam sa nic nevyriesilo.Cize to je psychicke.Ja vas prosim o radu ak poznate dobreho psychologa cez internet co by ma trosku naviedol alebo ako by ste postupovali.Nevladzem uz zit v takomto stave .Ma to dopad asi na vsetko v mojom zivote..Bojim sa aby nieco nezostalo zablokovane a mala by som problem z toho aj v novej praci co dufam nie .😞.Ďakujem
Poznam daj si online psycholog richard grof. Ja sama som ho v tazkej situacii vyhladala a pomohol..dokazal odhadnut situaciu aj nasmerovat
@pieksamaki
@bosorka2302 ďakujem vám pozriem si ho 💗
Len neviem ci zvladnem este 2mes.lehotu ..som rozhodnuta ostat doma na par mesiacov a dat sa dokopy
MUDr. Vrabcova je super psychoterapeutka, mňa z toho dostala 🙂 a je aj psychiatricka, tak odporuci psychiatra, keby bolo treba lieky http://psychoterapia-prax.sk/o-nas/
@autor Poznám to dobre. Bolesti žalúdka, v noci neustále budenie sa, nemôcť zaspať. Na gastre po vyšetrení rovno povedal, že to je psychického pôvodu. Ja som teraz na PN, ale po návrate dávam výpoveď, aj keď so strachom v tomto neistom čase. Ale v práci človek trávi veľa času a takto sa fungovať nedá. Boli časy, keď som chodila do práce rada a to je celkom o inom. Mne toto zasahuje do celého života, potom som zlá aj doma a neviem sa odpútať ani cez voľno.
@eluveitie31 presne tak akoby mi pises z duse,no ja som taka blba ze meliem aj s posledneho a idem ,ale uz stacilo ,takto fungujem uz strasne dlho a co z toho este si zdravotne problemy privediem.To ani nevravim aj ja som zla nic ma ani doma nenaplna,keby len do vsetkeho to zasahuje.Manzel tiez chce aby som odtial odisla
cim najskor.Pritom do toho este hrozna sefka...cele zle .Aj ja som zmyslala ist na PN ale uvidim vycerpam asi dovolenku este cez tie dva mesiace ked bude najhorsie.
Si jednoducho vyčerpaná. Na tvojom mieste idem na PN a riešim aj psychiatra a niečo na upokojenie+ psychoterapia. Musíš sa naučiť fungovať inak. Režim v akom si bola nebol správny a to už vieš. Bez práce sa fungovať nedá a na to, na čo si narážala doteraz, budeš aj potom. Ale keď zmeníš svoj postoj, reakcie na ľudí, vnímanie.... zmení sa všetko 😉 Viem o čom hovorím. Nebude to za chvíľu a nebude to bezbolestné ... a bude to LEN A LEN na tebe. Určite si musíš chvíľu oddýchnuť, ale potom sa nakopnúť a vyraziť do sveta, aby si sa doma nezacyklila a nebol z teba invalid do konca života 😕. Možno do inej práce, mesta... ale medzi ľudí. A mimochodom, nie si sama. Dnes je to veľmi bežná situácia, len nie každý sa s ňou chváli a nie každý si ju vie priznať, uvedomiť. Vedome si zrýchľujeme, komplikujeme životy, necháme sebou kývať, manipulovať, pre nejaké "vyššie dobro", pre pokoj na pracovisku, v rodine... a v konečnom dôsledku nás to totálne zničí.
tak ja neviem aké je to chcieť ísť k psychológovi (ale ak si myslíš, že ti pomôže, kludne ho vyhľadaj, možno aj len kvôli placebo efektu, proste len kvôli tomu pocitu) ale toto poznám a VYRAZNE sa to zlepšilo, keď som dala výpoveď 🙂 ja osobne som ešte v ten týždeň mala nervy, no už som videla "zlepšenie" - rozumej ignoráciu mojej osoby takže tie 3 mesiace boli v pohode 🙂
(pozn. ja som neoznamovala výpoveď k poslednému dňu v mesiaci ale naopak, k prvému dňu, čiže výpoveď planula až od budúceho mesiaca, no už mi dali pokoj aj v tomto mesiaci keďže vedeli, že odchádzam... tak možno len tip pre ostatných ako mať pohodové 3 mesiac a nie len tie 2 výpovedné) držím palce 🙂
Poznám to, mala, som robotu, kde spočiatku bolo radosť chodiť, tešila som sa tam. Postupne ale boli neúmerne nároky, predlzovala sa pracovná doba, čoraz viac toho som musela stíhať, a tempo nabralo na strese. Pribúdali prístroje na obsluhu (ambulancia) niektoré sme mali ozaj len jedni z mála na Slovensku, čiže v jednom momente som ozaj robila 7 veci naraz (telefón, asistencia "obsluha 3 prístrojov, obsluha moderného vyvolavacueho systému, debata s pacientom). Začalo sa to sypať, bola som čoraz viac nervózna, do roboty chodila s odporom, v nedeľu večer už mi bolo zle, že zase do prace. Potom som otehotnela a, šla na PN, čo bolo s nevoľou prijaté, napokon som odišla, bolo mi odporučené odísť s dohodou. Urobila som ti mimoriadne rada, tešila sa, že idem preč. Bohužiaľ, aj z toho som možno o bábätko prišla, uz to nezistim. Teraz som na rizikovom, cakame druhé bábätko, všetko je ok, mam kľud a radšej budem robiť platovo menej dobrú prácu (až tak nie sme závislí od môjho príjmu) ako zažiť ten stres znova
@montemotherone ja tomu rozumiem,viem ze ludia su takí aj takí.Ale veľky podiel ma natom asi vedenie.Zo začiatku ma to bavilo všetko aj ked som preglgla vzdy urcite veci do vedenia riesila som len pracu ,ale neskor to bolo horsie a horsie a aj to co ma bavilo mi znechutilo radost z prace pristupom sefky...myslim ze hranice zasli ked sa zacala starat do mojho rodinneho zivota .Ja som taka ze na pracovisku neriesim nic sukromné.Ale ju zrejme musí niečo stvat ked sa kompenzuje na mne ale aj na svojich znamych ako som si vsimla.Neviem co to ma ze musi o kazdeho sukromi vediet a vsetko rozoberat a hodnotit niekoho zivoty...az mi je zle ked o tom hovorim.Rozumiem ze potrebujem sa nakopnut ...ved ja uz teraz sa tesim do novej prace,novych ludi aj ked neviem co bude, ale toto uz nechcem zazit veru co bolo.A ano viem musim sa z toho dostať..som odhodlana bojovat za seba a za svoje zdravie
Ja som napr. už rozhodnutá nájsť si takú prácu, kde budem spokojná. Ja napr. nemám až takú oporu u muža, lebo ten je názoru, že kto dnes chodí rád do práce? Každý ide len preto, že musí z niečoho žiť. Ale ja to takto nezvládam. Veľa vecí si pripúšťam a chcem sa tam cítiť dobre ako-tak.
@zuzanka.zuzu ďakujem za tip 😁
@jaskolka presne ako opisujes,tak to mam aj ja.Tiez nedele su katastrofa pre mna ...v podstate ani volnny cas si nemozem uzit naplno
@eluveitie31 ano tohto nazoru je aj moja rodina,preto to s nou radsej ani riesit nebudem.Aj ja som robila prace aj brigady tiez co ma nebavili ..ale napriek tomu som to mala rada...ale toto mi pride a este zo strany sefky ako uz napadanie osoby alebo co ,clovek si tam nesmie nic vyjadrit nazor lepsi napad ,proste nic len kamat a stihat a ona bude zmykat,neviem ako to opisat.ach .Držim ti palce aby si našla pracu s ktorou budes spokojna.A ja v to budem dufat tiež
Z prístupu šéfky si zober aj ponaučenie. Neviem, či si zasadla len na teba, alebo to robí aj iným, ale jedna vec je jej povaha a pohnútky a druhá, že vie že si to k tebe môže dovoliť. Aby si na to bola nastavená aj v inej práci a popracovala na tom, čo vysielaš. Ono v zásade ľudia nie sú až takí rozdielni a na takéto typy budeš narážať vždy a všade. Teraz máš ale veľkú možnosť zobrať si z toho pre seba ponaučenie a nabudúce takýmto patologickým osobám nedať priestor. Odchod z práce by som nejako nenaťahovala. Tvoje telo ti dalo jasný signál. Je to len práca, peniaze... Ak máš oporu v manželovi, nie je čo riešiť. Čím skôr daj výpoveď a hľadaj novú. Ja keď som takto dala výpoveď svojho času, opadlo zo mňa obrovské závažie a dokonca som otehotnela ako som už dlho chcela. Ale vieš čo sa udialo? Po materskej, zopár zamestnaniach som sa vrátila tam, odkiaľ som odišla. A som spokojná. Zopár ľudí sa vymenilo, ale podstatné je, že JA som úplne iná. Zistila som totiž, že aj v tomto kolektíve sú veľmi podobné typy, skúšajú podobné veci 😉 Ale ja už reagujem úplne inak a rýchlo ich upracem 😉 Život je neustály boj 🤷♀️
prečo hneď výpoveď. Ja by som to tak neriešila....K odbornému lekárovi - psychoatrovi, nasadí ti AD a o mesiac si v pohode.... Stačí ti PNka na mesiac....A ešte len potom uvidíš ako si sa prebrala k životu....😉
@deti95060810 pnkovat tak dlho si v tejto praci nemozem dovolit ..aj nad tymto som rozmyslala..
@montemotherone ano je to pravda ,robila som horsie narocne prace aj s ludmi narocnymi bola som ina sama sebou ako sa hovorila rubala som to 😊 ale ...potom v novej praci som sa dostala do stavu co som mala na nej rada mi zacala ona znechucovat a potom uz to slo ...nechcem to tu radsej velmi podrobne rozoberat..
Ako tak rozprávajú ľudia vo firmách sa robia zmeny aj na vedúcich postoch, veľa prepúšajú, niekde z troch šéfov nechajú jedného, ešte preskúmajte či sa aj vo vašej firme niečo nezmenilo.
@deti95060810 treba vymenny listok od obvodnej? ...ako tieto lieky brat moc som nechcela v pripade mozneho ak by tehotenstva ...
Skor som chcela odist ..a zmenit to ....taketo lieky mozno v krajnom pripade definitivneho zrutenia asi by som si dala 😊
@miriam11 no asi tak ..takto jasno do tvare mi to povedal aj manžel,ze lieky by to len utlmovali ...ale to tiež mi trvalo dokým som otvorila oči .ďakujem
@montemotherone skor by som to opisala ze sefka uznava urcitu vrstvu ,zivotny styl,postoj,spravanie a postavenie ludi...take malomestiacke spravanie ...a ked do tej kategorie nepatri niekto tak ,k nemu sa aj tak chova proste ho vyuzije pre svoje potreby nic viac (alebo rype do sukromia ked sa v tom jej nedari,alebo sa jej vibec nieco nedari)..v skratke...viem ze to nieje normalne ,vie to aj viac ludi ...Preto nevidim dovod uzivat lieky ,skor to telo mi dava najavo ze treba spravit koniec .
zlatik. sixprecitaj mobbing a bossing na pracovisku.... tomu oresne si vystavena a preto si vystavena.... chod odtial prec. ziadne prachy ti za zdravie nestoja. ja uz som zazila dve psycho sefky a vravim ze nidky viac. zialbohu vedenie udava ton. a ak je vedenie prepnute tak ani atmosfera nemoze byt zdrava na pracovisku. tvoje telo ti jasne signalizuje problem. bez prec. rychlo
Teraz kukám, ze správa sa nedá, tak len stručne. Mam úzkostnu poruchu, tiež som veľa makala, potom zrazu podobne príznaky ako máš ty, dlhodobo som myslela, že je to len vyhorenie, potom som už vedela, že dačo horšie, ale antidepresiva a psychoterapia ma z toho skoro uplne dostali. Dokonca vďaka psychoterapii som si veľa vecí uvedomila, čo ma hrozne obohatilo aj v porovnaní so zivotom, ktorý som žila pred tým ako som ochorela.

Dobre rozhodnutie dat vypoved....sama si si to odsledovala.a vies si to racionalne zdovodnit.
Psychologa online neporadim....ale akus len tak vygooglit