icon

Mám strach o svoje dieťa. Európe hrozí rozpad a začne vojna

kykka
15. nov 2012

Mozno to sem nepatri, ale vsade citam, ze uz skoro vo vsetkych europskych statoch su strajky, u nas zacnu uz tuto sobotu, kvoli nezamestnanosti a zlym socialnym istotam. V Polsku, Portugalsku, Spanielsku, Grecku sa uz pomaly schyluje k obcianskej vojne, len nase media o tom mlcia. Situacia je skutocne zla a tu mi je strasne luto, lebo pre svoje dieta chcem len tu najlepsiu buducnost, ktora zatial vyzera velmi zle. Som v zahranici a zacina aj tu byt obrovska nezamestnanost ako vsade. Eurozona pada a my sa dostavame kazdym dnom do vojny. Je mi luto nasich deti. Preco za vsetko musia trpiet nevinni obcania a hlavne deti? :(((((

Strana
z5
hradnapani
20. nov 2012

@zoskag ale ten svet je a bol hnusny odjakziva, pretoze ho tvoria ludia! Vojny, nenavist atd su tu od nepamati, aj prave v tejto minute prebieha po svete niekolko vaznych konfliktov a bude to tak aj o rok, aj o desat. S tym sa treba bohuzial zmierit. Ja vidim nadej snad v tom, ze ludia sa snad jedneho dna zmenia, ale ta zmena musi prist u kazdeho individualne sama a najdolezitejsie je zbavit sa strachu (ktory je brzdou nasho prezivania dobrych veci), aj takeho, aky mas ty o buducnost svojej dcery. Treba si vybudovat viziu niecoho pekneho a drzat sa toho. Ak by sme tak urobili vsetci, bola by tu radost zit, Ale je to beh na velmi dlhu trat... dejiny ludstva su velmi dlhe a rovnako dlhe su aj dejiny vojen... ale tu zmenu uz raz ako ludstvo musime urobit a zacat - najlepsie od seba. Ak sa budes snazit vidiet svet ako miesto dobra, tak taky pre teba bude. Ak si vyberies tu horsiu stranku, tak to bude pre teba tiez tak.

Ja by som napriklad nemohla normalne zit s takymto strachom. Zblaznila by som sa, nemala by som nic zo zivota a nemalo by s z neho nic ani moje dieta.

maruska24
21. nov 2012

šíriť paniku po internete, to tiež nie je dobrá voľba. Ak si to vezmeme z tejto strany, že bude ozaj 3 svetová, tak potom už neplánujme a nerobme si žiadne deti, lebo načo do takéhoto sveta, aby zažili vojnu, ktorú možno ani neprežijú, a rovno plačme a horekujme nad tými čo už sú na svete, ak ich rovno do rána nezadusíme. Svet je zlý, nepraje bežnému človeku, a teraz čo? Raz sme sa narodili, tak to dožiť musíme.

pink_lady
21. nov 2012

no, mna to mata tiez ale ked sa clovek nad tym zamysli :- 😅 Pred 11 rokmi ked padli dvojicky, vtedy sa sklonovala 3. svetova - kazdy tomu veril, - a hovorilo sa aj to ze 3.svetova uz prebieha...od 11.9.2001. Koncom septembra som sa rozpravala s 2 profesionalnymi vojakmi - jeden mi povedal ze Syria speje k vacsej vojne, druhy povedal ze podla neho nie, ale, ze do mesiaca sa spusti dalsia vojna medzi Izraelom a Palestincanmi, ze tam sa intenzivnejsie ako inokedy biju uz teraz. Sekol sa o mesiac skoro ale vyslo mu to. Izrael je kapitola sama o sebe, ale, myslim, ze viac sme tu boli z toho doserkany my tu ako samotny izraelcania, ktory su prakticky stale s niekym vo vojne. "Zaujimave", ze konflikt medzi izraelom a gazou sa vyhrocuje vzdy pred volbami 😀 No a co sa deje v Spanielsku? Byva tam kamoskina sestra, vsetci okolo maju pracu, same party, oslavy, ona osobne pobera podporu 1700€ 😅 . Takze tak zle sa tam maju - toto je problem tychto krajin, naucili sa zit nad pomery a teraz sa im tazko klesa napr. na nasu uroven. Tak nam ostane len dufat, ze nikto rozumny nestlaci ten povestny gombicek ktorym odpali vsetky atomove zbrane (je vypocitane ze keby sa naraz odpalia Izraelske jadrove bomby, rozstvrtilo by to zemegulu, taka to je sila). No, moze sa najst šialenec, fanatik, ktory bude chciet "vziat cely svet so sebou" 😅 no co uz, raz aj tak musime umret 😅 P.S.: na svete uz bolo odpalenych tolko atomovych bomb ze az...akurat bezny clovek o tom ani nevie 😝

pink_lady
21. nov 2012

a dalsia vec, ludia sa "tlcu" odjakziva...stale niekde prebieha nejaka vojna, dve boli oznacene za "svetove", no hospodarska kriza bola len jednym s pricin jednej z vojen. Ale nemyslim ze by to niecomu pomohlo, ved, niektori sa nespamatali z toho doteraz. inak..najkrvavejsie a najhorsie vojny su vo vnutrozemi Afriky...len o tých nepadne v mediach ani slovo, pricom tam najviac trpia ludia a najviac krvi pretecie..

zoskag
21. nov 2012

osobne si myslim,ze autorka tejto temy chcela pocut od mamiciek nejake povzbudzujuce spravy,aby na to nemyslela....aj mne to dost pomohlo,nakolko okolo mna sa stale sklonuje slovo vojna....kazdy o tom hovori a nikto si nechce pripusti,ze aj tato moznost existuje.....DAKUJEM VAm za podporu...velmi dobre sa to cita.... 😉 trocha pozitivneho myslenia

alerka
25. nov 2012

@kykka uplne ti rozumiem. Mozno to nebola najstastnejsia formulacia tvojej temy, ale napisala si to uplne uprimne tak ako to citis. Ja to citim rovnako! Bohu zial dnes je v mode byt 'nad vecou' a ludia prestavaju byt ludskymi. Aj pocas 2. svetovej sa ludia ukryvali a boli schopni uzasnych hrdinstiev pre dobru vec. Tato doba je ina! Ludia sa uz nedokazu zanietit pre nic. Dokonca je im to trapne zastat sa niekoho v pripade ze sa mu deje nepravost. Mohla si to vidiet na zalostnej ucasti matiek na podporu Ivany Boorovej..

kykka
autor
25. nov 2012

@alerka Dakujem Ti za prispevok. Uplne si ma pochopila. Vidno, ze si inteligentna zena a nehras sa na to, cim niesi, si proste sama sebou. Takych ludi je dnes malo.

texas69
2. mar 2014

co stresujete koniec sveta nebude, otvorte si bibliu a citajte, vojna bude sever proti juhu, a amerika padne, jednoznacne padne, amerika zmizne z povchu zemského,.preziiju iba ty co uprimne veria, ty spravodlivi tak sa snazme, bit lepsimi a mozno by ta vojna nebola, zmenit to prave ze mozme mi, kazdy z nas nasim zmyslanim.

gabriela69111984
2. mar 2014

@kykka @alerka baby, i ja zdielam vas nazor, tu nejde o to, ze niekto predpoveda vtedy a vtedy koniec sveta, ale o to , aky osud a zivot caka nase deti, proste a jednoducho strach nas matiek, ako sa nase deti budu mat v buducnosti. aj ja som sa par krat zamyslala nad tou temou. a tiez tvrdim, ze vojna pravdepodobne bude, a tvrdim i to, ze to kvoli tomu, lebo moja generacia (mam 30 rokov) vojnu nezazila, max iba z hodin dejepisu pozname, alebo z rozpravani starych rodicov, a tym padom ani nepozname, ake rizika so sebou kazda vojna nesie, my sme nevideli tie siroty, vdovy, mrtvych vojakov, ....
a aj to tvrdim, ze cela europska unia zachvilu padne, lebo nemozeme donekonecna sa len zadlzovat a zadlzovat, a aj toho nazoru som, ze viac by sa malo vyrabat slov. produktov, a my ako spotrebitelia, podporovat slov. vyrobcov, a cinske vyrobky ignorovat. ale v dnesnej dobe zial nemozne. 😒

chiechie
2. mar 2014

@kykka Sissy ti povedala pravdu, trosku s humorom, ja som sa nahodou zasmiala, nepovedala, ze sedis doma zabarikadovana s konzervami 😀 ale, ze jednotlivec situaciu nezmeni, ani ty, ani ona ani ja,,, a neboj, ak pride ta vojna, nebudu sa hlusit s mecmi na konoch, bude to rychle a bezbolestne, pustia daky plyn, zamoria vzduch, napalm 😠 do hodky bude zo Zeme cerveny Mars 😀 a k tym konzervam, neposle niekto Mortadellu? Syr a spagety mam,,,,, ja som v 34 tt, riesim, z akeho paradneho prispevku idem zit, a nie nejaku vojnu,,, a k tomu, zla situacia je vsade, napriklad na cypre booohova kriza, nezamestnanost, bola som tam, robotu som nasla, sla som tam tyzden po vyhlaseni zatvorenych bank 😀 a poviem ti, kriza je najvacsia na sr, na cypre potraviny lacnejsie, plat dvakrat vacsi, mala by si si nastudovat, co aka kriza v akom state znamena, a podla toho kupit tu letenku 😵 alebo prid ku mne nudim sa, vykopeme nejaky bunker 😀 sorry, sranda bohova ale nudim sa, hlavne nestresuj, ty to nezmenis

chiechie
2. mar 2014

A dobre si to napisala, europe hrozi rozpad a zacne vojna, A zacne vojna,,, ako vies,,,,, kde to je napisane,,, ved ked to takto zacnem pisat aj ja, bude zo mna dobra redaktorka topiek,,, a uz ked, vojna je uz vsade, teraz,,,, ludia pomaly nemaju co jest, vsade sa skrti ako sa da, len ta slovo vojna pre niekoho znamena nieco ine,,,

alerka
4. mar 2014

Dnes je v mode neoplyvat hlbsimi citmi akehokolvek druhu. Emocie tie su in! Co tam vojna - niekto nema dobru robotu a komusi v priamom prenose vykukla bradavka. To uz vazne nie je ani na smiech.

kykka
autor
4. mar 2014

@gabriela69111984 Suhlasim s tebou. Dakujem ti za tento prispevok. Tiez nie som z tych, co ziju mimo reality a doma si obhryzaju nechty, ze kedy pride vojna. Ale ako normalny realisticky clovek sa niekedy zamyslam aj nad tymi vecami. Iba pribrzdeny hlupak sa z takych veci vysmieva, lebo si mysli, ze jemu sa to stat nemoze.

kykka
autor
4. mar 2014

@chiechie Ano, je to velmi vtipne. Podme sa vsetci na tom smiat. Len preto, ze ty si zadubena, este neznamena, ze musime byt zadubeni vsetci... Ludia mozu mat aj hlbsie myslienky, co ty zrejme nechapes... Iba "openminded" ludia dokazu pochopit to, co som napisala. Ty medzi nich nepatris...

alerka
26. júl 2014

@chiechie este stale je to na smiech?

tenerifka
26. júl 2014

@alerka vobec to nie je na smiech. Ja sa kazdy den rano bojim otvorit spravy......

mamulka211
27. júl 2014

@kykka : Co ja viem, mozno niekde na opusteny ostrov by si mohla ist, tam vojna nepride..

mamulka211
27. júl 2014

Angelina Jolie si dala zo strachu pred rakovinou odrezat prsia, ale moze kludne dostat rakovina krcka maternice, pecene, zaludka, criev, mozgu a hocicoho ineho...tvoj problem je asi podobny..akoze vojna hrozila vzdy a v kazdom case, raz viac, raz menej...ci pride nevieme, tak naco sa nad tym uz dnes trapit..tak ta moze trapit aj ci budes mat o 5 rokov na splatku hypoteky, ci ti tornado nevezme dom, ci ta voda nezaleje z privalovych dazdov, lebo hrozi zmena klimy a pdobne veci.Mala by si viac zit a menej sa starat co ak, co ak ta zajtra zrazi auto a vojny sa ani nedozijes, co bude s tvojim dietatom? A mas sa nad cim dalej zamyslat... 🙂

astika
27. júl 2014

Ja uz pomaly balim len ci stihnem aspon vyjst z mesta, tie spravy su hrozive a to vieme len polovicu ☹

svetluska82
27. júl 2014

@kykka nesledovat media, castokrat zvelicuju a dost. Z Grecka sme sa teraz vratili a pohoda. Klud. To len nase media a zopar vestic riesia kraviny. Mojho syna tak vystrasili media minuly rok o konci sveta, ze mi volal do roboty, že sa boji byt sam. Ja neriesim kraviny. Bojuje sa stale, tretia svetova nas strasila od mojich 7 rokov, nepozastavujem sa nad tým, pustim si hudbu a neriesim media....ktore z toho ziju, že strasia ludi.

mamulka211
27. júl 2014

@astika : :D

saskia64
27. júl 2014

Co sa ma stat, stane sa, a s tym nic nespravime 😝

kykka
autor
28. júl 2014

@mamulka211 Si velmi mudra. 🙂 Tak inteligentne rady som uz davno nepocula. Urcite sa nad tvojimi zvracanicami zamyslat nebudem. To ti garantujem. A ja uz na ostrove zijem, len nieje opusteny. 100 km od mora od nas sa bojuje. V izraeli kazdodenne zomieraju deti a mame tu stovky pristahovaleckych rodin, ktore sa boja smrti. Bohuzial tvrda realita, co tak zadubene rozmaznane slovenky ako ty zijuce v pohodlicku a bezpeci nemozu pochopit. U nas na ostrove je klud, preto tu hladaju unik vela rodin s detmi. Je to strasne, preto ked vidim ako niektrore husicky ironizuju tuto situaciu, je mi z nich zle. Ale nechapem na co ste zase otvorili tuto temu a zabrdate do mna. Ja som to pisala pred rokom a uz som sa tu k tomu nechcela viac vracat. tak to je vsetko odo mna. Pekny den a vela radosti a vysmechu z druhych prajem.. 🙂

mamulka211
28. júl 2014

@kykka zbal sa a pod na Slovensko, my zatial v pohode tu...robime na poli, uz bandurky budeme zbierat pomaly, v Yazaki akurat dovolenkove obdobie, vyplata bola dobra, 300 eur...cakame ta...a diky, dlho ma nikto za inteligenciu nepochvalil 😉

mamulka211
28. júl 2014

@kykka v Afrike, ze embola riadi, tak stale este to mas dobre, tam by uz mozno bolo po tebe...

alerka
25. feb 2015

Tak co? Este stale je to pre niekoho vtipne?

Strana
z5