Mám strach z výšok - Chodník v oblakoch
Či ako to mám nazvať ten chodník čo je v korunách stromov . Ja sa bojím výšok a muž to vie. Boli sme v Bojniciach a tam som nevyšla hore . Proste sa mi triasli nohy a problém je že chce ísť tam do tých Tatier..
Mám sa obetovať keď viem že to nedám a ešte lanovkou sa tam ide 😒prosím ja to chcem zvládnuť už len kôli synovi ale neviem ..
Mám si predtým za jeden dať ?🙈bože ,ja som hrozna povaha .
Je to normálna fóbia, má ju veľa ľudí. Niekto sa to snaží prekonať a niekto to nedokáže. Ja mám tiež strach z výšok a preto sa takým miestam vyhýbam. Niekedy to skúsim, ale keď je to silnejšie ako ja, kašlem na to. Ty si už skúsila a vieš, že to nie je pre teba, tak načo sa trápiť. Môžeš ich počkať dole.
Lanovkou ist nemusis, a hore by som si dala kavu a pockala ich vonku. Ja som na tom chodniku bola, nemam problem s výškami, skocila som aj solozoskok padákom. No hore na tej veži v tej sieti som to jednoducho tiez nedavala. Muz po nej aj s detmi behali, ja som v nej sice stala, no vibec som sa necitila komfortne. Na chodniku, ked bolo vela ludi tak bolo citit ze sa to hybe cele. Nemusite predsa vsetko absolvovat spolu.
Ja sa tiež bojím výšok, točí sa mi hlava a boli sme tam minulý týždeň- chodník je dosť široký, šla som pekne stredom a tlačila som kočík a veľmi som sa dole nepozerala, skôr len do diaľky, prípadne pod nohy 😂 ale dala som to 😉 my sme boli hneď ráno, vtedy tam ešte ani tak veľa ľudí nebolo, chodník som cítila hýbať sa len raz , celkovo to bol pekný zážitok 😊
Sama vieš, či to dáš alebo nie.Nejaky Čech prešiel chodnik a na konci dostal infarkt a zomrel.Ja som ani v Auparku neprešla na 2.poschodie po priesvitnych schodoch..
@karolinakr to bola ta visutá lávka v CZ nie chodnik v korunách stromov.
@jonki áno, výška ako výška.Hovorim, každý musí vedieť na čo má..Možno to zmakne ĺavou zadnou
Kazdy ma ine stupne strachu z vysok. Niekomu vadia spary medzi doskami na podlane, niekto je v pohode ked su vyplnene medzery medzi zabradlim a podlahou. Ked nevyskusas, nezistis. Muz ma tiez problem a povedal, ze len na jednom cca 10m useku mal strach.
Ja som za každú kravinu, ale výšok sa bojím, ja by som tam určite nešla. Môže ísť muž so synom a ty ich počkaj dolu.
Nič si z toho nerob. Tiež som nevyšla ani na Cajku. Kúpila som si lístok a po dvoch zákrutách som išla naspäť. No nejde to 😉 chodník v korunách stromov? Nikdy!
@janulababula 🤣 a mozno si raz dupneš nohou a just !
Neskúšaj to prekonať.
Nemusí sa ti to podariť.
Jedna pani takto šla na kolotoč s dcérou. Už tu nie je. Dostala pri tom infarkt.
Človek musí vedieť, čo je na neho malo a čo už veľa. Radšej počkaj dole ak máš strach z výšky.
Ak máš mať z toho hrôzu, nechoď tam. Nech ide muž so synom a Ty počkaj dole. Isto by som Ťa nenutila do niečoho, z čoho máš paniku. Muž nevie, čo Ty prežívas, somár.
Ked dosli k nam mamin brat so zenou, tak sa vzdy slo do tatier... Teda vzdy cakala niekde v kaviarni. Ujo behal s nami aj so synom a ona cakala... Teraz sme mali kolotoce u nas a dcera dostala zo skoly na ruske kolo listok, tak nemozem ju tam nechat ist samu... Ona v pohode a ja som zvierala tu stredovu tyc v kabinke... A iba si hovorim, ze musim to dat, lebo ona je ok a je mala... A potom sla na tu vysoku retazovku, neviem kolko metrov, ale dost vysoka... No ja by som to nedala. A tam sla dokonca aj mladsia... ja neznasam kolotoce.
Inak do bachledky sme chceli ist aj my, este sme neboli. A napr este neznasam vtaky... V milane som nedokazala prejst krizom cez namestie, spravila som par krokov a potom desny atak som dostala... Museli sme to obchadzat... Su veci, ktore nedavam... Pokial to zvladam, idem, inak ide muz s deckami...
Ja som taka ze kym mam nieco pevne pod nohami tak este ok. Boli sme v Bachledke na chodniku korunami stromov. Tam to bolo ok. Na ten stred kde bola siet by ma nik nedostal.
Lanovkova kabina mi nic nerobi. Boli sme aj na lomnicaku a v pohode.
Naposledy sme ale isli na solisko. A ja som si myslela ze moja posledna hodina. Spotena. Zle mi bolo. Otvorena lanovka. Fucalo. Pod nohami “nic”. Teraz uz aj s detmi asi o to viac som sa bala.
Ale prezili sme 😂
Napr ja nikdy nepojdem na vodu. Na cln, plte, lod.
Raz som sa sice prekonala. Bola som ale kdesi het zalezena nech nic nevidim 😂
To uz ale som mala tiez na male ze cestovali sme tam hodiny a ja nepojdem. A teda kvoli mne nik?!
@guiseppinka moja dcéra vždy mala rada kolotoče a mne sa smiala, že sa bojím výšok. Lenže ako rástla, aj u nej sa začala táto fóbia. Teraz má 14 a pred asi tromi rokmi bola v teplovzdušnom balóne, lebo veľmi chcela. Bol previazaný k zemi, len ich vytiahli hore a tam boli pár minút. Ja som ísť nechcela, keďže sa bojim, tak ju vzal známy. Už z diaľky som videla; že je celá strnulá strachom. Vtedy priznala, že aj ona sa už boji výšok. Aj na kolotoči jej bolo pred dvomi rokmi zle, pritom na ten istý predtým chodila v pohode. Takže sa to môže vekom zmeniť.
@lilinka126 keby deti, ale aj môj chlap a partia. Zložia pri mne veci a vedia že sa musia pre mňa vrátiť.🤪
Ja ani lode nemusím, 8ba väčšie typy, napr trajekt ok, ale včera nástup na loď na o.priehrade mi lepilo.
Chmatla som zábradlie, tyč na dverách a s pohľadom ďaleko pred seba som prebehla.
Ja ked chcem ist niekam s malym, kde sa mi toci hlava a mam uzkost z vysky, tak sa proste pozeram len hore alebo pred seba, tak to dokazem mat pod kontrolou. Ale asi nepatrim v tomto medzi tie najtazsie pripady.
Strach z výšok nevieš prekonať. Vieš len vedome korigovať svoje vizuálne vnemy - nepozerať sa dole, ale pred seba alebo hore. Ak dole - tak len priamo pod nohy a na ten chodník samotný, nie okolo neho. "Dať si jeden" - to v žiadnom prípade! To by bolo v Tvojom prípade kontraproduktívne a riskantné.

Nechod ked to tak necitis,ja sa tiež bojím výšok muž s deťmi šiel ja som ich čakala pred vstupom na ten chodník prípadne son sa tam peechadzala dala si kávu a tak...isli aj na tu rozhladnu co je na konci az uplne hore tam je dokonca taka akoby sieť mna az oblialo ked som ich tam videla ze aj tam sli ako oni zvládli super ale mna bu tam nedostali,fakt som mala závrat aj ked som tam len pozrela ...