Mám stres z toho, že sa zase všetko zatvorí
Viem ze to je uz kazdemu na hlavu lezuca tema, ale:
neviem, ci to psychicky dam, ak zase sa vsetko zatvori, neuvidim dlho rodinu a priatelov.... vy z toho nemate stres? co vam pomaha?
@veronikaszabova ja ani neviem, preco ma to tak stresuje, ze do mna vojde taky zvlastny pocit 🙂 mozno aj preto, ze sa bojim o rodicov kvoli zdraviu, mozno aj preto, ze zase to vypnutie hlavy nebude take idealne pre mna 🙂
Nie, my sme sa stretavali a stretavame stale rovnako.
Tiež z toho nemám stres, práve naopak 😁 celkom sa teším.
S úzkym okruhom ľudí, s ktorými sa chcem stretávať, sa aj stretávať budem. Myslím si, že lockdown ako taký mi viac dal, ako vzal. Záleží, ako sa k tomu postavíš 😊
Lockdown bol práveže to najlepšie čo sme mali a veľmi nás to ako rodinu spojilo. Nestretavali sme sa s nikým a nechodili sme medzi ludi a užívali sme si čas spolu, bez akýchkoľvek rušivých vplyvov. A ked nám zachybala rodina, tak sme si zavolali cez internet a pokecali tak. 🙂
Buďte rada,že nepridete o prácu a peniaze ako napríklad ja
vôbec mi lockdown nevadil... a ani nemám stres že zas všetko zavrú - ak vôbec...😉
Jedine, na čo sa neteším je, ak budú komplikovať cestovanie - neteším sa na to hľadanie a sledovanie momentálnych výnimiek 😂
pocas prvej a druhej vlny som na rozdiel vacsiny diskutujucich svoju rodinu a priatelov skoro vobec nevidela. Je neuveritelne, ako tu vsetci pisu, ze sa pre nich nic nezmenilo. Prvu vlnu som prezila s pocitom, ze to musi raz skoncit, druhu som niesla velmi velmi tazko. Na tretiu vlnu som normalne rezignovala. Som ockovana, tak si trosku notujem, ze by som mohla mat vyhody. V meste kde zijem, je 70% ockovanych. Tak dufam, ze sa to odrazi v pocte hospitalizovanych a budeme v pohode.
Áno, mám z toho stres, korona ma podporila v rozhodnutí ísť do práce (myslím ten nepríjemný nudný život zo dňa na deň, chladné počasie, prechádzky vonku po zime ...) A aktuálne mám dovolenku a vidím, že to asi nedám, ak budem zas doma s dvoma deťmi. Robím v školstve, takže sa obávam, že sa zavrie a na mňa budú doma padať steny.
Ale nádej mám stále. :D
A hlavne, chudák decká, keď si predstavím, že zas si na chvíľu zvyknú na jasle/MŠ a potom zas doma... 🤷 Keď som nastúpila k deťom po korone, tak boli naozaj mimo.
@kittykat22 skôr myslím, že sme si už zvykli
@bluka2 tak ja mam tu vidinu, ze to ockovanie a pocet ludi ktori maju imunitu nam kumulativne da cislo, ze sa tu v zime nebudeme musiet vsetci zatvarat. Mam aj obavy z toho, ze ludia to tento rok nebudu dodrziavat opatrenia a nariadenia. Hlavne na Slovensku, ktore to vedie stylom, ze valna vacsina obcanov je (pravom) zlostou bez seba.
@kittykat22 pozeráš sa na to moc logicky a opatrenia neboli vždy logické...takže na to by som sa nespoliehala. Ale dúfam, že pravdu máš ty
@bluka2 opäť veľa detí plakalo, problémy s adaptáciou, veľa z nich bolo doma s pracujúcimi rodičmi niekde pri telke/tablete (ja to chápem), prípadne s rodičmi podobne na nervy, ako som bola ja. Deti boli znudene, sociálne vzťahy úplne strašné, zabudli už aj farby a základné veci. Čo sa tyka nejakého nadšenia do aktivít alebo činnosti, bolo to na bode mrazu... Ja som chvíľu rozmýšľala, že sa vrátim na rodičák... :D ono sa to následne úplne znormalizovalo, aktuálne sú prázdniny a verím, že potom už nastane taký ten bežný život. Verím...
Ja nám stres tiež. V rámci rodiny sme sa nestretávali a keďže blízky človek má onkologické ochorenie, ktoré sa diagnostikovalo s oneskorením kvôli kovidu, tak ma veľmi trápi, že sme celý rok premrhali a nestretávali sme sa, keďže sme starších chránili. Hrozné zistenie.
A tiež ak zase budem musieť zatvoriť prevádzku, tak to už asi skončí prepustením zamestnancov a bude finito. Nech sa štát stará a ja prestanem byť v príšernom strese.
@bluka2 osobne si homeoffice s deťmi neviem predstaviť. Ledva navarim, operiem a upracem (v rámci normy) a povenujm sa deťom. Aj to som na prášky a kvety polievam od pondelka. Keby mám ešte aj niekoľko hodín pracovať... Niekomu to vyhovuje, poznam aj rodiny, ktorí si to vyslovene pochvaľovali, že sú doma. Ale na to musí byť človek nátura. A dieťa dostatočne samostatné.
@nominativ @bluka2 teda ja uz mam plany na tretiu vlnu. Mam nalajnovane kurzy online, mam v plane viac veci ako je malovanie, vyladenie fotenia ... a kupila som si kolobezku a budem na nej jazdit aj v zime - pokial nebude sneh. Budem dodrziavat opatrenia, ignorovat okolie a pokusim sa nezrutit - keby to islo do extremu. Mate nejake plany aj vy?
@kittykat22 ja sa chcem dostať do Číny a to fakt... Tam život normálny
@kittykat22 ja plány nemám, pretože som taký typ človeka, čo musi mať POVINNOSŤ, nie zaľúbu alebo záujem :D Takže najskôr som ľutovala, že som sa neprihlásila na druhý stupeň VŠ, pretože to je presne niečo také, čo človek musí. A nakoniec som šla do práce.
@bluka2 to chod radsej do Mexika. Tam to je tiez a este su tam pekne plaze 😅 A myslim, ze Cina keca - oni sa prezentuju do medii tak, ako chcu aby ich vnimal svet. Je tam totalita a budu klamat az sa prasi - len aby neukazali ake maju problemy. Hlavne potom, ako cely svet ma na nich pifku, za to co sa deje.
@nominativ co znamena "musiet mat povinnost"? To pocujem prvy krat.
@kittykat22 ja tam mám kolegov, s ktorými som v každodennom kontakte, takže môžem potvrdiť, že nekecaju. Každý deň ich vidim na vlastné oci na nejakej konferencii, tréningu, stretnutí, teambildingu spolu, normálne ako kedysi. Ja som pripojená ako ostatní európski účastníci online cez zoom alebo teams.
Aj keď teraz majú nové lokálne prenesené prípady a začínajú zas trochu obmedzenia, ale nič také ako tu...
@bluka2 wau. ty pracujes pre cinu?
@kittykat22 v podstate ano, je to síce spolupráca, ale môj šéf je Číňan v Číne...takže to Mexiko by sa mu asi nepáčilo, aj keď mne sa ten nápad veľmi páči 😂
Niekto to vola locdown,niekto novodoba totalita.Pokial im dovolime,dovtedy nas budu ovladat Obmadzit pohyb nam moze len zakon a nie nejaka Mikasova vyhlaska co si beha po Chorvatsku bez ruska
covid a restrikcie spojene som emocne neprezivala a ani neplanujem - proste sa opat k tomu postavime, ze takto to je a hotovo - na co je to dobre sa stresovat vopred? nielen teraz ale ani ked to nahodou nastane to neovplyvnim, tak na co sa nad tym zamyslat, bude ako bude a treba to jednak brat ako fakt a hlavne neriesit vopred
bezne tiez neriesim co budem robit ked si zlomim nohu, budem to riesit ked bude zlomena a kedze nikto nevie co bude a ci nejaky lockdown a obmedzenia budu tak sa nqd tym vopred nezamyslam
@petamich su ludia so slabsou psychikou a ti to prezivaju

Nie, nemam stres. S rodinou a priatelmi sa budem stretavat stale, tak ako aj pred tym. Ako aj v prvej vlne, druhej,...