icon

Mám stres z toho, že sa zase všetko zatvorí

11. aug 2021

Viem ze to je uz kazdemu na hlavu lezuca tema, ale:
neviem, ci to psychicky dam, ak zase sa vsetko zatvori, neuvidim dlho rodinu a priatelov.... vy z toho nemate stres? co vam pomaha?

Strana
z2
vanda323
12. aug 2021

Veď sa otestujes, s budeš sa normálne s každým stretávať...ja v Tom žiadny problém nevidím...mňa stres chytá akurát tak z toho že mi zavrú obchody s oblečením 😄 Nerada nakupujem cez eshop, radšej v kamennom...ale tak čo už,😄 Nestresuj sa do predu

nominativ
12. aug 2021

@kittykat22 no tak, že nedokážem sa nadchnúť pre nejaké cvičenie, maľovanie, samostatné učenie jazykov, turistiku atď. Nechce sa mi, resp.nedokazem si na to nájsť čas. Preto potrebujem povinnosť. Ráno musím vstať do roboty a všetko ostatné už potom ide, aj to sebanaplnenie, keďže robím to, čo som vždy chcela. Plus zvyčajne nie je pre mňa dostatočná motivácia len dobrý pocit. :D Kurzy som chcela riešiť aj ja, ale zas nemám toľké peniaze na tie, čo by som potrebovala.

nominativ
12. aug 2021

Inak, neviem, prečo tu každý spomína len nejaké stretávanie sa. Nájsť ľudí, čo sa s nimi dá stretávať je to najmenej. Pre mňa bol problém to, že človek sedí doma alebo u niekoho iného doma, bez možností niečo zažiť, ísť raz za týždeň niekam na výlet (prosím, len nie do zablatenej šedej studenej prírody), do restiky, herne, wellnessu, kaviarne, oslava, svadba atď atď, ja som mala najväčšie zážitky z toho, že som šla do Tesca. Veľmi veľa ľudí žije tak, že aj bez korony nevytiahne päty z domu, takže boli úplne v pohode v tomto sociálnom smere.

Každopádne, som čerstvo očkovaná, snáď to bude lepšie. 💪

raja95
Odpoveď bola odstránená
reisi
12. aug 2021

@katarinka289 ja si nemyslím, že to je slabšou psychikou. V mojej komunite je stres z toho, že kto podniká v gastre, v cestovnom ruchu, v službách atd ( rôzne) nie je žiadna istota čo nás čaká. Vyhlášky o usmerneniach sa zverejňujú večer a ráno má byť všetko tip- top. Alebo sa vkuse všetko mení z minúty na minútu...🙊🙈🙉🙄 Neistota je sviňa, tam kde sú zamestnanci, majú rodiny, hypotéky... zodpovednosť obrovská. Sú tam už vybudované vzťahy, to každého mrzí prísť o zamestnanca...
Nie každý podniká roky, že má finančnú zábezpeku a tí čo mali už ju aj minuli.🙉🙈🙊🙄
Ono je veľmi rozdielne vnímať to všetko z rôznych uhlov.

Ale mne napr. pomáhal beh. Behala som šialene veľa a bol to výborný reset. A beh som si zamilovala, predtým som ho neznášala.

katarinka289
12. aug 2021

@reisi o tom viem svoje Ucim v skolke.Vecer sme nevedeli,co mame pytat od rodicov rano.Tlaciva sa pripravovali na 3x lebo stale zmena.Tiez neviem,co bude.Ak daju ucitelom očkovanie povinne,som nezamestnana

sssss123
12. aug 2021

mne nevadilo že zatvorili obchodu, ja sa bojím akurát toho že sa znovu nakazím i keď som zaočkovaná, to ma desí najviac, že obchody nebudú, že ma vyženú na home office to zvládnem v pohode

darinagod
12. aug 2021

clovek sa s tym uz tak nejak zmieri co sa asi nastane nenastane, kedze to my ako obycajni ludia nedokazeme ovplyvnit, je zbytocne sa tym takto stresovat a zatazovat, len si mozes privodit nejake zdravotne problemy. takze klud a nohy v teple, bude dobre 🙂

katulienkax
12. aug 2021

@kittykat22 to pisu taki co maju celu rodinu v jednom meste a dedine, keby mali rodicov v jednom okrese 300km a svokrovcov v inom okrese 400km tak take debiliny ako ze sa nic nezmenilo a stretavali by sa nepisu.

kittykat22
12. aug 2021

@katulienkax ja mam kamaratov tiez v jednom meste a aj tak sme sa nevideli nejaky cas. Dodrziavali sme nariadenia a maximalne sme si volali.

autor
12. aug 2021

Ahojte mile dievcata lebo zeny, precitala som si odpovede a som rada, ze ste napisali aj vase pochybnosti a strachy. Tiez som uz zaockovana, kedze som buduca ucitelka aj ja, tak som do toho isla. Presne aj to mi chyba, ist do kina, von, posediet a toho sa bojim. Je vela roznych ludi a niektori z mojej rodiny a priatelov sa nechceli stretavat vobec, lebo sa bali, co aj chapem. Ale trochu sa bojim, ze to na mna dolahne, viem byt aj samotar, ist sama do prirody, na turistiku (aj dnes som bola, preto odpisujem az teraz), ale zaroven mi chyba socialny kontakt. Mam pocit, ze opat nebudem mat kde a ako vypnut. Ze to bude len praca a nic. Samozrejme povinnosti su dolezite, ale podla mna clovek musi aj vypnut. A hlavne to, ze som sa vacsinu dna citola sama. Byvala som so snubencom, ale uz spolu nie sme. Boli sme len my a nikto a naozaj to bolo aj ubujajuce, asi sme sa k sebe nehdoili. Kazdopadns opat byvam sama v podnajme a asi preto mam z toho aj strach - len ja a steny (v prenesenom zmysle)...

rachel36a
12. aug 2021

S rodinou sme sa stretávali aj sa budeme, aj keby bola neviem kolka vlna.,a obchody a krcmy ma netrapia.,nie je dovod na stres...

bluka2
12. aug 2021

Musíš sa naučiť aj inak vypnúť. Sú na to rôzne návody, napríklad pre ľudí, čo idú pracovať do Afganistanu a pod. V takej literatúre sa môžeš inšpirovať

Strana
z2