Mám uňho ešte šancu?
Ahojte,
priateľ sa so mnou po roku rozišiel pretože ma už nemiluje. Posledný mesiac som si to začala všímať, necitila som z neho tú lásku čo kedysi a ako hlúpa som sa tvárila, že je všetko v poriadku namiesto toho aby som sa s ním porozprávala. Ja si myslím, že aj napriek tomu čo povedal stále nejaké city ku mne prechováva. Mam pocit, že ma od seba len chce odohnať a neviem prísť na to prečo, sám sa mi s tým priznal. Keď sme sa rozchádzali plakal aj on, aj keď to unho nie je zvykom a nikdy predo mnou dovtedy neplakal. Možno si to len nahováram, ale čo ak si tým, čo povedal stále nie je istý a je za tým niečo iné? (Na 100% som si istá, že ma nepodvadza) Chcem ho získať späť- nie preto, lebo bez neho nedokážem žiť, ale preto, lebo si myslím, že keby to riešime hneď od začiatku a nie až keď sa to už nedalo zachrániť, tak sme stále mohli byť spolu. Možno bola chyba aj v tom, že sme spolu boli každý deň a nemali čas sami na seba. Keď sme spolu začali chodiť stretávali sme sa 3krat do týždňa, on mal čas na bicykel, ja na kamaratov a oveľa viac sme si vážili, keď sme mohli byť spolu. Viac ľudí mi povedalo, že im pripomíname takých “starych manželov” alebo súrodencov. Keďže sú spolu denno-denne lezú si na nervy a často sa hádajú, ale aj tak sa nadovšetko milujú.
Čakám odpovede typu že nemám žiadnu hrdosť, nevážim si sama seba, som sebecka a pod. a uvedomujem si, že sa možno budem snažiť zbytočne, ale za skúšku nič nedam a určite chcem dať tomu najprv čas kým si obaja usporiadame myšlienky a rozhodneme sa, čo vlastne chceme.
Ďakujem vopred za pomoc.
Neviem si predstavit, ako chces ziskat spat muza ktory ta nemiluje. Trochu nechapem vete - chcem dat tomu najprv cas, kym si obaja usporiadame myslienky a rozhodneme sa, co vlastne chceme - ale tvoj ex vie co chce. Nechce byt s tebou. Ja na tvojom mieste mu napisem, ci to nechce este 1x skusit, a pockala by som co odpise. Za to nic nedas. Ak povie, ze nie, je cas ist dalej.
Hovoris, ze dlhsie uz sa ti zda, ze citovo ochladol a navyse ti povedal, ze ta uz nemiluje. Nenapadlo ti, ze moze mat niekoho ineho? A ak ano, aspon mal tolko slusnosti a ukoncil to a netahal ta za nos.
Nerobte nič. Muži neznášajú vnucovanie, nátlak, okatý záujem. Od praveku sú to lovci, ženy sú akoby ich korisť. Milujú pocit, že dosiahli svoje, že "ulovili svoju korisť". Majte hrdosť. Keby ju viaceré ženy mali, bolo by aj menej homosexuálov.
@anita6666 jednoducho neviem uveriť tomu, že ma už nemiluje. Stále dúfam v to, že sa mi časom ozve, pôjdeme vonku a zacneme odznova. Možno keď budeme mať nové zážitky, spoločne hobby, tak sa to zmení.. aj keď viem že to je asi nepravdepodobne za skúšku nič nedam.
Asi sa len snažím presvedčiť sama seba, že tie jeho city ku mne sú stále niekde v jeho vnútri, len si to neuvedomuje..
Kamarátka takto kvôli chalanovi mala autonehodu a on si až po tom ako ju videl napojenu na všelijaké hadičky v nemocnici uvedomil, že ju stále miluje a nechce o ňu prísť. Znie to ako z filmu, ale je to pravda
@kittykat22 myslím si, že aj napriek tomu čo povedal si nie je istý tým čo chce. Viackrát predtým ako sme sa rozišli mi hovoril, že nevie či ma miluje, že nevie či chce byť so mnou.. možno sa so mnou rozišiel hlavne preto, lebo mu ako keby chýbala sloboda a keď sa jej dajme tomu zas “nabaží” a bude jej mať dostatok, tak mu začnem chýbať. Veď keď sme sa rozchádzali sám mi povedal, že už teraz mu chybam.. tak na tom asi stále ešte niečo bude
@kittykat22 určite sa ho nebudem pýtať hneď že či to chce skúsiť. Počkám 2 týždne, vtedy bude mať náš spoločný kamarat oslavu, keď si vypijeme hneď bude otvorenejší a úprimnejší, možno sa vtedy lepšie porozprávame a bude ochotný skúsiť to so mnou znova. Len už budem od neho vyžadovať aby si bol istý, že to chce skúsiť a nie že nevie.
V každom prípade, by si mu mala dať čas na to chybanie....ako mu začneš chýbať,keď sa mu chces ozyvat a dopytovat? Nechaj to tak aspoň 2 týždne a možno budeš prekvapená,aj keď....uprimne,nemyslim si....
@acrobaleno áno, už minimálne mesiac sa ku mne správa skôr ako ku kamarátke kedysi bol na mna dosť naviazaný, stále ma objímal, potreboval byť v mojej blízkosti..a teraz ako keby nič. Nemá o to záujem. Hovoril mi, že si strašne moc vyčíta aký je ku mne a že sa nedokáže snažiť ten vzťah zachrániť, že mu to jednoducho nejde.. ale zevraj mu to jedno nie je
Viem, že nikoho iného nemá a poznam ho veľmi dobre na to, aby som vedela, že by mi to neurobil.
@asia83 určite mu neplánujem hneď písať.. počkám nejaký ten čas, uvidím či sa ozve alebo nie. Hovorila som mu, že verím tomu, že sa k sebe casom vrátime a on mi len povedal, že budem iba viac sklamaná ak sa to nestane.. viem, že moje šance získať ho späť sú momentálne mizerné, ale časy sa menia, ľudia sa menia a takisto aj toto sa môže ešte zmeniť. Chcem mu dať čas kým si uvedomí čo vlastne chce (lebo podľa toho čo mi hovori tak si nie je istý) tým že mu nebudem písať, nebudem sa vnucovať.. nech si usporiada myšlienky a potom sa uvidí ako ďalej, stále ten vzťah neberiem ako uzavretý.
@anita6666 určite mu chcem dať čas a nebudem mu písať. Ale budúci týždeň sa vidíme či chceme alebo nechceme a za 2 týždne to iste, takze úplne sa mu asi nevyhnem, ale kontakt ako tak obmedziť môžem.
Už keď sme sa rozišli tak mi povedal, že už teraz mu chybam..
vo vztahu si casto ludia pripravuju podu na rozchod slovami - neviem ci ta milujem; mam pocit, ze si zasluzis lepsie; niesom pripraveny na staly vztah; teraz by som chcel dokoncit skolu (robit karieru), a zanedbaval by som ta. A spoliehat sa na sluby opiteho partnera je super hlupy napad. Intoxivovany clovek nema uplne v poriadku hlavu ani myslienky, a ty sa snazis vyuzit jeho slabinu. Z toho co si napisala sa mi zda, ze si posadnuta svojim ex, a niesi uplne v poriadku. Pribeh autonehoda a happy end je nestastny priklad. Baba sa dostane z nemocnice, odpoja hadicky a zacnu realne problemy a par bude pravdeodobne tam, kde bol predtym.
Moja pekná, to s tou kamoškou a autonehodou bola skôr ľútosť než láska.
Nehadam sa, mohlo tam dôjsť k nejakému uvedomeniu, avšak keď tebe raz povie že ťa nemiluje a už dlho také veci signalizuje, tak si to chlapec asi dosť premyslel.
Hádam nechceš aby bol s tebou len zo zvyku ?
Jednoducho pochop, je už koniec.
Ak ťa bude chcieť, sam sa ozve.
Ale zväčša čo mám kamarátky, ktoré to mali tak ako ty, tak tam šlo čisto o to že chlap chcel iné opáčiť a našťastie mal aspoň toľko slušnosti že sa predtým rozišiel.
Ja by som s ním už nerátala.
Neboj. Určite nezostanes sama a raz sa nad celým týmto budeš len smiať.
Nikoho nemôžeš prinútiť aby s tebou ostal. Nie je to správne
Ja Ti poviem tak... podobne som to mala s mojim nakoniec som mu dala kopacky zacala chodit von uzivat si a ozyvala som sa sporadicky a zrazu bum mi napisal,ze ma stale miluje a nechce ma stratit ja som mesiac cakala dobyjal ma tak som mu nakoniec sancu dala. Ale nevnucovala som sa
@kittykat22 takéto výhovorky ale on nemal, porozprávali sme sa a obaja sme cítili, že to nie je take ako predtým. Ale ja som ho stále milovala a snažila sa to zachrániť, lenže na takéto veci sa musia snažiť dvaja a nie len jeden, inak to nemá zmysel.
Nemyslela som to tak, že sa budeme na mol opití rozprávať, stačí pri poháriku vína aby sa uvolnil a povedal mi všetko narovinu.. potrebujem to vedieť, pokial nebudem, nedokážem to uzavrieť a ísť ďalej..
Nie som ním posadnutá, ale strašne moc mi na ňom záleží, doteraz sme spolu vždy boli každý deň a teraz keď si uvedomím, že sa riadne dlhu dobu neuvidíme, tak mi to je ľúto, to je celé.
to co citis, su prirodzene pocity po rozchode. Ma to tak uplne kazdy. Ved skus a uvidis.
@ivca88 on už veľmi dlhu dobu nevie čo chce.
Tým, že sme spolu boli každý deň sme sa jeden pre druhého stali samozrejmosťou a nevazili sme si to. Keby je to tak ako na začiatku vzťahu, stretávanie sa 3krat do týždňa s tým, že mal potom čas aj sám na seba a mohol robiť aj veci, čo ho bavia mohlo to dopadnút úplne inak..
Už mesiac ak nie viac som sa snažila s ním riešiť tie naše problémy, ale on ako keby neprejavil žiadny záujem, neodkáže sa “otvoriť” a moc neprejavuje city.. nemal mi problém povedať že ma miluje, ale o tom čo ho trapi nehovoril takmer nikdy..
Verím tomu, že sa ešte ozve..
Viem, že to nespravil kvôli iným dievčatám, na to ho až moc dobre poznam a viem, že teraz riadne dlhy čas ich nebude ani chcieť vidieť..
Máš pravdu, nútiť ho zostať so mnou nebudem, ale neslubujem, že sa ešte niekedy nezačnem oňho snažiť.. casom
@bielavlcica Keďže si sa rozišla ty s ním, tak to je trosku o inom, pretože to ty si to tak chcela, nie on. Zatiaľ čo v mojom prípade to chcel iba on. A ešte mi aj povedal, že ma nemiluje a tipujem, že tebe asi nie..
Ja sa mu neplánujem vnucovať, budem čakať kedy napíše on, určite sa mu nebudem ozývať prvá..
Ja som s manželom 10 rokov a úplne každý deň s výnimkou asi 2 a 5 dní keď bol za bratom v UK a ja som nemohla.
Takže nie je to tým že ste boli často spolu
To už len hľadáš nejaké dôvody prečo sa to pokazilo, ale marne
Píšeš že dosť veľa času prešlo od rozchodu
Napísal ti odvtedy že mu chýbaš ? Že ťa miluje a chce tá naspäť ? Obávam sa že nie.
Tak skús myslieť na iné veci.
Buď sebavedomá
Choď cvičiť. Zabávať sa.
A to že to nespravil kvôli iným, ach. Čudovala by si sa ako sa môžu ideológie na milovaných ľudí líšiť od skutočnosti.
Prepáč, ale keby ťa miluje, tak po pár dňoch sa ozve. Ale nespravil to.
Je čas sa s tým zmieriť a posunúť sa ďalej.
Nie je jediný na planéte
Koľko máš rokov ? Prídeš mi ešte mladá.
@ivca88 tak ale napríklad súrodenci- tým že sú spolu každý deň začnú si liezť na nervy väčšinou sa ich vzťah zlepši až keď starší súrodenec odíde na výšku alebo niekde preč. Viem o tom svoje, ale nemusí to tak samozrejme byť u každého.
Od rozchodu neprešlo veľa času, veľa času prešlo od toho, že nevie čo chce. Už to tak je dlho..
Je to zatiaľ len 1 deň, takze necakam, že mi hneď začne písať ako mu chybam a ako ma chce späť sám je zmätený..dám tomu čas a potom sa uvidí možno to ešte skúsime možno nie
Myslím si, že ho veľmi dobre poznam a viem, ako sa trápil kvôli bývalej a to spolu boli asi len mesiac. Minimálne pol roka sa so žiadnou babou ani raz nestretol..
Viem, že nie je jediný na svete, ale pre mna momentálne jediný je
A áno, mám ešte len 18 tak to bude tým. Je to prvý taký naozajstný rozchod tak to je pre mna dosť ťažké
to nie je tym, ze ste spolu kazdy den. Ja so svojim manzelom sme spolu kazdy den. Sme spolu 13 rokov a od prveho dna sme mali spolocnu izbu, spolocne zaujmy, poslednych 10 rokov pracujeme spolu z domu, vychovavame dieta, chodime na vylety. Sme spolu 24/7, 365 dni v roku. Vynimkou je jeho pracovna cesta do USA na 7 dni, kazdy rok, a chata na Slovensku na 1 vikend. Nerobi nam to ziadny problem. Vela ludi je presvedcenych, ze by tak nedokazali zit, ale su pary ktore to tak maju a su spokojne. SI si ista, ze si nechces najst manzela podobneho mojmu? S ktorym mozes travit takmer vsetok cas a byt spokojna?
@kittykat22 však práve že tie záujmy. On rad bicykluje, korčuľuje, hra futbal, chodí na túry.. a ja nie že by ma to nebavilo, ale strašne som zlenivela a už sa k tomu nedokážem donútiť. Možno je teraz ten správny čas začať.. toto bol myslím že hlavný dôvod rozchodu. Tým že sme spolu boli každý deň a nemali rovnake záujmy tak sme väčšinou kvôli mojej lenivosti sedeli doma. Alebo kvôli mojim zdravotným problémom, kedy sa necítim na to, aby som športovala..
Prosiť o niekoho lásku , o to aby ma niekto miloval je pre mna najväčšia urážka a ponižovanie sa najväčšieho zrna . Nechaj to tak .. keď ta nemiluje snáď ho nebudes prosiť o to aby ta miloval .
tvoj ex je super sportovo zalozeny clovek, ktory ma nekonecne mnozstvo energie. Tito ludia k sebe potrebuju dievca ktore je nastavene rovnako. Poznam dievcata ktore behavaju, do toho hraju volejbal, cestuju po svete. Su ako motorove mysi. Maju na to energiu, pohyb ich tesi, nedokazu byt minutu v klude. To je zena pre tvojho ex. Najdi si muza s ktorym budes cestovat na lenive dovolenky do zahranicia, citat knihy, venovat sa veciam ktore namaju tepovu frekvenciu kardio. Myslim si, ze nikdy neboli kompatibilny par. Na tom, ze nechces zit super sportovo, nie je nic zle. S partnerom sa mate doplnat, a nie, ze ty vidis co on chce, a hura do toho. Ty niesi zla, leniva a neviem aka. Len si pohodovejsia zena. Aby si nedopadla ako Jessica Biel. Ta z lasky k Timberlakovi zo seba robi idealnu zenu uz xy rokov, a on veselo chodi a podvadza ju. Vsetci si klepu na celo. Ale ona nie - za kazdu cenu s nim. Nahanat sa cely zivot za muzom - to je fakt sveta zit.
Ja ti poviem tak od zaciatku mi nikdy nepovedal,ze ma miluje. A v ten den ked sme sa rozisli to inicoval on no ja som to povedala nahlas.
Ale pokial ti ozaj napisal,ze ta nemiluje nema to zmysel. U nas malo pretoze ja som bola ta co ochladla a on sa snazil vypisoval mi na nete,volaval mi ale nie vzdy s odozvou. Az nakoniec jedneho dna ked mi volal som sa rozhodla mu zdvihnut a zrovna bol v nasom meste a chcel sa stretnut.
A druha vec my sme boli stale spolu a nikdy sme sa sebou neunavili. Nepracovali sme spolu co bolo asi rozumne riesenie aj ked sme chceli ale vela sme sa rozpravali. Ak bol nejaky problem, sadli sme si a porozpravali. Ked som mala pocit,ze ten vztah zacina stagnovat znova sme sa povypravali. U nas to bolo opacne on mal rad pohodlie ale lenivy nebol ale po vikendoch mal konicky a ja zas svoje ale vedeli sme sa zhodnut na kompromise.
Ja by som tipovala na 99% ze sa mu paci ine dievca, pravdepodobne z okruhu jeho konickov
@kittykat22 kedysi som tiež taká bola, plávala som, do toho pole dance, fitko, behanie.. ale keď sa mi zhoršili zdravotné problemy tak už ako keby nevladzem. Jemu nešlo o to, aby som hrala futbal, bicyklovala a neviem čo robila s ním. On by kľudne išiel aj s kamošmi. Bohužiaľ nás nenapadlo skôr robiť kompromisy. Keď on chcel ísť bicyklovať ja som si mohla ísť zabehať a potom sme mohli byť spolu. Bicyklovanie ma celkom baví, takze to by sme kľudne mohli aj spolu. Bohužiaľ sme na to prišli neskoro..
@bielavlcica lenže ja som ho vyslovene musela nútiť do toho, aby sa so mnou porozprával. Vždy všetko nechával na poslednú chvíľu. A tak to aj dopadlo no..

Ak ti povedal,že ta nemiluje,je to maximálne dostatočný dôvod na to,aby si žiadne šance nehladala. Respektovala by som to, láska sa vynutit nedá. Ocenila by som jeho úprimnosť, veľa chlapov,keď to tak citi hľadá kopec iných alibistickych reči, len aby neostali za zlého a žena bola tá,čo urobí bodku. Ži svoj život a neozyvaj sa mu,ak by si to v hlave aj upratal,musí sa ozvat on,nie ty. On sa rozhodol,nie ty. Mne ak by chlap toto povedal,ja by som nemala ani nutkanie hľadať šance,za mna jasný a zreteľný dôvod ísť ďalej bez neho.