Mám volať políciu na 11-ročné deti voziace sa na motorke?
Mam taku otázku.. susedia sú mali chalani okolo 11 r a vozia sa okolo často na starej motorke.. strašne im to hrci a smrdí.. a myslím ze nebude ani prihlásená..
Mam na nich volať policajtov,?
To, že to hrci a smrdí by ma trápilo omnoho menej, ako to, že majú 11 rokov a vozia sa na motorke. Ale toto bude ďalšia vymyslená téma ..
@jesenzima nie je to vymyslená téma.. prečo by mala byť..
To, že to hrci a smrdí by ma trápilo omnoho menej, ako to, že majú 11 rokov a vozia sa na motorke. Ale toto bude ďalšia vymyslená téma ..
@jesenzima neviem.ci presne 11 ale tak nejako určite nemajú 16
Zavolaj, ja by som zavolala. Ak by toto robilo moje decko, bola by som rada, ak by niekto zavolal.
nemusí byť vymyslená téma... moji súrodenci robili to isté, dokonca motorka nebola ani ich resp. môjho otca. "požičiavali" si ju kým bol majiteľ motorky v práci....
Niekto ti poradí, nebonzuj, staraj sa o seba, nie je to tvoja zodpovednosť, majú svojich rodičov.... Lenže môže sa im niečo stať, alebo niekoho nevinného môžu aj zabit... Potom zase bude že akože to nikto nevidel a nenahlasil?
Riad sa podľa svojho vnútorného morálneho kompasu.
asi by som spomenula maminke či o tom vie... políciu nie.
Spýtala by som sa ich rodičov, či o tom vedia. Ak sa to nezlepší, upovedomila by som políciu. Oni sa "náhodne" môžu previezť po tej ulici a budú ich dokladovať.
Ako písala vyššie, zabrániť nešťastiu
Skús najskôr rodičov tých detí upozorniť.
@anonym_autor
podľa toho kde sa vozia. na schválenej miestnej komunikácii?
@anonym_autor
podľa toho kde sa vozia. na schválenej miestnej komunikácii?
@mondolina no je to taka cesta okolo potoka na dedine..
@anonym_autor mne by bolo jedno, kde sa vozia. Áno, volala by som. Ci by bola prihlásená, či by bola nejaká nova, či stará, poskladaná z dvoch. Ak pri nich nebola dospelá osoba, tak by som sa bála, že sa im niečo stane.
upozorni rodičov, a keď nenastane náprava, tak volaj políciu, môžu niekoho zraniť, môžu zraniť seba
Upozorni rodicov … ak nic policajtov. A ak nepomoze … organy mozno zachrania zivot niekomu, kto ma v hlave viac rozumu a vazi si zivot. Darwinova cena a 5 min slavy v NC.
Ja by som zavolala. Raz mi takéto milé deti na štvorkolke vybehli z poza rohu z vedľajšej cesty na cyklocestu a bohovo sa na tom zabávali že som sa skoro strepala ako som rýchlo brzdila a vypýnala sa z tretry.
Ja sa stavím, že rodicia o tom vedia. Tiež mám takých susedov a ešte tomu 9 ročnému dali skolkara/skolkarku nech ju povozi. Akurát, že ide o stvorkolku ale rýchlu. Stalo sa nie raz že v zákrute bol stret s autom ale uhamalo...a co myslite co rodič?? Ešte na vás zaútočí aký ste voči deťom , aký máte problém.
Tiež si myslím ze rodičia o tom vedia. A vôbec im to nevadí....
@anonym_autor riesila by som rodicov ak by nepomohlo tak volaj ak nevies vydrzat
@anonym_autor ja som ako dieťa jazdila na motorke po lúke, mala som možno 12-13 rokov . Jedna staršia pani stále volala policajtov. Par krát prišli a povedali nech ideme ďalej na lúku a že mám dávať pozor ( pani vysvetlili že idem na lúke a to nie je cesta takže mi nemôžu nič prakticky nič ) A ver bolo to najlepšie obdobie môjho detstva!!! Keby som mohla a mala znova 12 rokov idem zas a jazdím zas .
Áno, volala, ak by šli po verejnej komunikácii. A aj by som to rovno povedala ako deťom, tak aj rodičom, že budem volať, keď ich uvidím. Môžu ľahko spôsobiť nehodu, zraziť niekoho, skončiť pod autom či sa zabiť.
Ak si idú po poli, lesnej ceste alebo neviem kde, páči sa, nech sa zabijú, ak chcú, ich problém. Ale nech neohrozujú iných len preto, že sú sprostí jak deti, tak rodičia (to by som im povedala tiež).
Máme presne takého v rodine a veľmi si dávajú pozor, aby decko šoférovalo až mimo "civilizáciu", lebo vedia, že bez problémov ich udám.
Irónia, minulý mesiac sa im decko vykotilo na motorke na poli, ublížilo si a volali môjho manžela, či príde pomôcť, príde po neho, lebo otec mal vypité. Chlapec si ju musel pekne dotiahnuť pešo domov. Sociálku s policajtmi by som na takých volala.
Áno, volala, ak by šli po verejnej komunikácii. A aj by som to rovno povedala ako deťom, tak aj rodičom, že budem volať, keď ich uvidím. Môžu ľahko spôsobiť nehodu, zraziť niekoho, skončiť pod autom či sa zabiť.
Ak si idú po poli, lesnej ceste alebo neviem kde, páči sa, nech sa zabijú, ak chcú, ich problém. Ale nech neohrozujú iných len preto, že sú sprostí jak deti, tak rodičia (to by som im povedala tiež).
Máme presne takého v rodine a veľmi si dávajú pozor, aby decko šoférovalo až mimo "civilizáciu", lebo vedia, že bez problémov ich udám.
Irónia, minulý mesiac sa im decko vykotilo na motorke na poli, ublížilo si a volali môjho manžela, či príde pomôcť, príde po neho, lebo otec mal vypité. Chlapec si ju musel pekne dotiahnuť pešo domov. Sociálku s policajtmi by som na takých volala.
@vkatush rodicia o tom vedia dnes im to takto opravil ..vozia sa zase