icon

Mám zaplatiť pokutu za nezaplatený lístok na MHD?

neiraa
4. jún 2025

Dobrý deň,
Dnes poobede som dosatla pokutu. Lístky si kupujem cez Ubian. Do včera som mala platný troj-mesačný lístok ale všimli sme si to len dnes ráno. V aute sme ešte vybavovali platbum, ale prišli sme na to, že sa ďalší listok dá kúpiť až od zajtra. Pred nastúpením ráno do autobusu sme si kúpili lístky na zastávke. Ráno sme si štikli lístky, ale poobede na ceste domov som zabudla a revízor ma konfrontoval. Riešili sme nejaký problem s mojou kartou niečo im tam zle ukazovalo. Nepovedala som im o tom že som mala lístok (lebo načo).Dostala som pokutu vo výške 60€.
Čo mám robiť?

Strana
z2
vanilkovazmrzka
4. jún 2025

Nerozumiem preco si nepovedala ze si mala listok. Teraz nic, mozes zaplatit pokutu a skusit sa odvolat.

ha_ha
4. jún 2025

@neiraa Zaplatiť 60€. Je to na porazenie, ale nič iné sa robiť nedá.

ha_ha
4. jún 2025
@vanilkovazmrzka

Nerozumiem preco si nepovedala ze si mala listok. Teraz nic, mozes zaplatit pokutu a skusit sa odvolat.

@vanilkovazmrzka Lístok mala neoznačený, čiže neplatný. Odvolanie nepomôže.

vanilkovazmrzka
4. jún 2025
@ha_ha

@vanilkovazmrzka Lístok mala neoznačený, čiže neplatný. Odvolanie nepomôže.

@ha_ha mozno nepomoze, ale skusit moze tak ci tak, mozno narazi na nejakeho mileho vybavovaca

ha_ha
4. jún 2025
@vanilkovazmrzka

@ha_ha mozno nepomoze, ale skusit moze tak ci tak, mozno narazi na nejakeho mileho vybavovaca

@vanilkovazmrzka "mileho vybavovaca", to je snáď oxymoron. 😂

demografka
4. jún 2025

mojej dcere sa stalo nieco podobne, vzdy jej platim mesacniky, ale vela som ju pocas choroby vozila a ona sa nestikla, bola v tom, ze ma mesacnik... napisala som ziadost na dopravny podnik, u nich mi dali tlacivo a tam som vysvetlila co sa stalo, ze bezne kupujem mesacniky a proste nedorozumenim nemala listok, boli zlati a odpustili pokutu, oni v systeme vidia kartu a aj to, ze plati pravidelne... za vyskusanie nic nedas, drzim palce

januska12323
4. jún 2025

Zaplatiť pokutu a nabudúce si dávať pozor.

neiraa
autor
4. jún 2025

Ja som trochu nešťastná lebo by mi to za normálnych okolnosí platili rodičia. No zaplatím si to sama

neiraa
autor
4. jún 2025
@demografka

mojej dcere sa stalo nieco podobne, vzdy jej platim mesacniky, ale vela som ju pocas choroby vozila a ona sa nestikla, bola v tom, ze ma mesacnik... napisala som ziadost na dopravny podnik, u nich mi dali tlacivo a tam som vysvetlila co sa stalo, ze bezne kupujem mesacniky a proste nedorozumenim nemala listok, boli zlati a odpustili pokutu, oni v systeme vidia kartu a aj to, ze plati pravidelne... za vyskusanie nic nedas, drzim palce

@demografka Ďakujem

lucka_ke
4. jún 2025

skús napísať odvolanie, možno ti pokutu odpustia

maranco
4. jún 2025
@neiraa

@demografka Ďakujem

@neiraa poučenie daj si vždy pripomienku do mobilu kedy treba kúpiť lístok

zuzanaam
4. jún 2025

napíš odvolanie, ale v žiadnom prípade predtým pokutu neplať, lebo Ti odvolanie neuznajú kvôli tomu. Čiže sa skús najskôr odvolať. A urob to rýchlo, aby si neskôr neplatila ešte viac kvôli neuhradeniu pokuty načas.

adri266
4. jún 2025
@neiraa

@demografka Ďakujem

@neiraa Odvolaj sa, ak im to vysvetlis, mozu Ti to odpustit. Oni vidia v systeme, ci opakovane platis pokuty, ci 1x.

vanilkovazmrzka
4. jún 2025
@ha_ha

@vanilkovazmrzka "mileho vybavovaca", to je snáď oxymoron. 😂

@ha_ha 🤣 naivna optimistka

katulienkax
4. jún 2025

Mne sa raz podarilo dohodnúť na polovične pokute do vacku bez dokladu 😉

eeffka
4. jún 2025

@neiraa normalne zajdi na dopravny a podaj si reklamaciu/ziadost, nieco ti spustia ak vidia ze kuoijes listky pravidelne, hlavne chod co najskor a este neplat pokutu

katulienkax
4. jún 2025
@adri266

@neiraa Odvolaj sa, ak im to vysvetlis, mozu Ti to odpustit. Oni vidia v systeme, ci opakovane platis pokuty, ci 1x.

@adri266 nič neodpustia, vlastná skusenost

katulienkax
4. jún 2025
@eeffka

@neiraa normalne zajdi na dopravny a podaj si reklamaciu/ziadost, nieco ti spustia ak vidia ze kuoijes listky pravidelne, hlavne chod co najskor a este neplat pokutu

@eeffka nič neodpustia, manžela okradli všetky doklady , mal aj od polície doklad že bol okradnutý, napriek tomu musel pokutu zaplatiť. Ako naschval išiel revízor keď šiel na políciu hlásiť krádež všetkých dokladov. Sú to vypalnici. A kľudne sa vám môže stat, že vás okradnú v mhd a náhodou pôjde revízor a ešte aj on vám napáli pokutu že nemáte elektricenku 😠

eeffka
4. jún 2025
@katulienkax

@eeffka nič neodpustia, manžela okradli všetky doklady , mal aj od polície doklad že bol okradnutý, napriek tomu musel pokutu zaplatiť. Ako naschval išiel revízor keď šiel na políciu hlásiť krádež všetkých dokladov. Sú to vypalnici. A kľudne sa vám môže stat, že vás okradnú v mhd a náhodou pôjde revízor a ešte aj on vám napáli pokutu že nemáte elektricenku 😠

@katulienkax ok ked myslis, nevyskusa nevie

eeffka
4. jún 2025
@katulienkax

@katulienkax kosice

katulienkax
4. jún 2025
@eeffka

@katulienkax ok ked myslis, nevyskusa nevie

@eeffka sak nech skúsi uvidí. My mame takúto skusenost s bratislavským dopravným hnus podnikom

eeffka
4. jún 2025

Presov

adri266
4. jún 2025
@katulienkax

@adri266 nič neodpustia, vlastná skusenost

@katulienkax Odpustia, skusenost znamych.

adri266
4. jún 2025
@neiraa

@demografka Ďakujem

@neiraa Inak, este u nas tak robia, ze idu hned kupit mesacnik a potom sa plati iba 3 E pokuta, ze si ho nemala pri sebe. Len teraz uz mas vela hodin, neviem, ci si to vies online.

ayato
4. jún 2025
@katulienkax

@eeffka sak nech skúsi uvidí. My mame takúto skusenost s bratislavským dopravným hnus podnikom

@katulienkax v BB som dostala pokutu lebo som nemala kúpený lístok aj keď som si ho kupovala, nový systém viac nešiel ako išiel, revízorom bolo jedno. Odvtedy kupujem len sms lístok, aby som mala dôkaz, že som lístok kúpila m

marianarem
4. jún 2025

@neiraa No ja mam pocit, ze vacsina prichytenych su taketo pripady. Ja si poctivo kupujem elektricenky uz cele roky, no presne ked sa nieco taketo zomelie a jeden den zabudnem na listok, tak ma chyti revizor. Naposledy som uz bola paranoidna, myslela som na to uz par dni vopred, kupila som si elektricenku online, prisla sprava z banky, spokojna som na druhy den nastupila, prisiel revizor, dala som mu kartu a nic. Chcela som mu dokazat, ze mam listok kupeny, az vtedy som si precitala tu spravu z banky a bolo tam, ze platba nepresla, neviem preco. Tak som zase platila.

viera012345
4. jún 2025

@neiraa ...bez ohľadu na okolností ste pri poobednajsej ceste cestovali bez označeného lístka.Ohladom na to, že takéto nemalé pokuty,ak sa nezaplatia, dokážu časom narásť na obrovské, asi bude vhodné zaplatit co najskôr

mandarinka555
4. jún 2025
@neiraa

@demografka Ďakujem

@neiraa Ako písala @demografka Ak vidia v záznamoch, že pravidelne platíš, mohli by to zvážiť. Pošli odvolanie a vidíš.

pieksamaki
5. jún 2025
@neiraa

Ja som trochu nešťastná lebo by mi to za normálnych okolnosí platili rodičia. No zaplatím si to sama

@neiraa ja som tak v zahranici kupila lístok ale technicky mi neprešiel ďalší....chapt to treba nieco ako zákonné podmienky na kúpu lístka su dane prechodným pobytom.....no a potom som mala 3 roky opletacky s vymahacou spoločnosťou.. oni to hneď postupujú na vymáhanie s úrokmi....namiesto 49 som platila 74....a to som dostala ďalší list...kde som musela dokazovať ze som uhradila.....74....uz ma to hnevalo

taktotedanie
5. jún 2025

@neiraa pozri nepovies podstatne info- ved naco?!
A este sa pytas ci zaplatit? Zaplat a nabuduce sa naucis otvorit usta a kontrolovat si poatnost listkov skor

Strana
z2