icon

Mám zobrať 13 ročné dieťa na návštevu do hospicu?

lennie7
23. máj 2020

Ahojte, prosim vas napiste mi vas nazor.
Moja mama je po velmi tazkej chorobe v hospici. Zostava jej par dni, mozno hodin zivota.
Moja 13 rocna dcera nevidela svoju babku odkedy zacala korona. Dnes som jej povedala ze babke sa stav velmi zhorsil, hned pochopila ze babka uz teda odchadza. Mali spolu krasny vztah. Chcela by babku este vidiet. Povedala som jej ze sa opytam ci ju tam pustia. Vsetko je vybavene, dceru k nej pustia. Ale stale rozmyslam ci je vhodne aby babku videla v takomto stave.
Je podla vas lepsie ked jej poviem ze na navstevu deti nepustia a ona si uchova v pamati svoju babku este ako tak v dobrom stave?
Alebo ked si to dcera zela mam ju zobrat za nou aby sme si to niekedy nevycitali?
Babka uz nerozprava ale verim ze este vnima co hovorime.
Nebude to pre dceru sok ked ju takto uvidi?
Dakujem vam za nazory

Strana
z3
zuzanka.zuzu
24. máj 2020

doteraz považujem sa krivdu, že mňa lekári (vedenie?) do nemocnice k babke nepustili, lebo som bola "decko" 😠 mala som 14, návštevy boli od 18, babku som videla pred operáciou (už bola zle) a potom na pohrebe - je to lepšie? pre mňa nebolo a nie je.

dedko zomrel keď ma nepustili z práce "na dovolenku" a ja som sa utešovala, že však cez víkend pôjdem domov (robila som 100km od domu), do víkendu už nedožil.

je to už 20 rokov, stále som nahnevaná, ublížená a ukrivdená... v telke pozeráme kadejaké morbídnosti a vraždy, ale s najmilovanejšími máme problém sa rozlúčiť? chorá doba...

gloria31
24. máj 2020

Možno ju vopred pripraviť co uvidí. Ze babka je už vychudnutá nemohucna aby nezažila sok keď ju uvidí.

juliet86
24. máj 2020

@ave17 toto co opisujes v mojom vnimani hranici s tyranim. to keby mi ponukli 5tisic eur tak nedam dieta. to naco mysleli tvoji rodicia?? uprimne ti prajem raz to spracovat odpustit a pustit. mrzi ma co si si prezila.. tato prax by mala byt zakazana

ave17
24. máj 2020

@juliet86 noo vidíš, rodicia to neriešili, pre mňa to bol cudzí človek, asi si mysleli, že ma to tak nevezme. Skola bola aktívna a ja ako top žiačka som dostala tuto skvelu úlohu... 🤔 Už je to cez dvadsať rokov, spomienky ešte sú, ale už to nie je také živé, takže v pohode...

okydana
24. máj 2020

Osobná skúsenosť. Keď mi zomierala starká, tiež mamina rozhodla že bude lepšie keď ma za nou nevezme...viem ze ma chcela ochranit, ale potrebovala som sa s nou rozlúčiť aj ja... su to roky a ja neviem zabudnúť na to že som sa s ňou nerozlucila...ked zomrela, intenzívne sa mi s ňou snívalo, dokola ten istý sen...a dodnes sa mi niekedy sniva...viem dokonca ze sa na chvilu prebrala a pytala sa na mna...o to tazsie to bolo...spytaj sa dcery ci chce, vysvetlí že to nemusi byť príjemné stretnutie, či si ju radšej nechce uchovať v spomienkach...ale daj jej na vyber

Strana
z3