icon

Máme dávať tringelt za skvelú obsluhu?

7. apr 2024

Prosim vás čo si myslite o tringeltoch? Ak sa bavíme o priemernej až výbornej obsluhe, je to podľa mňa samozrejmosť a slušnosť. Čítala som teraz komentáre od jedného príspevku a som dosť zarazená, koľko ľudí si mysli opak. Že ma predsa čašník mzdu, má ho za svoju prácu odmeniť zamestnávateľ. Všade vo svete je tringelt zahrnutý v cene. A tu sa ide človek hrdosťou počúrať, keď nechá 10 centov ak vôbec.

Strana
z2
muchotrafka298
8. apr 2024

Za mna je cokolvek, co ide restauracii a nie je to jedlo alebo pitie sprepitne. Bez ohladu, ci je to obsluzne, prestretie stola alebo donesenie jedla.

tetapetra
8. apr 2024

Keď my nauctuju napríklad 59,20 dám 60€ a potom ešte pridám. Ak nie som spokojna nedám.

nini1978
8. apr 2024

@muchotrafka298 no tak tringelt je dobrovoľný a ide obsluhe
To čo spomínaš ty je presný opak
Povinne’ a ide zamestnávateľovi

muchotrafka298
8. apr 2024

@nini1978 su restauracie, kde je tringelt povinny, ze je zapisany v jedalom listku. Aj na Slovensku su take, nielen v zahranici.
Mne je uplne jedno ako sa nieco vola alebo nevola, ze ci ide nieco zamestnavatelovi alebo neviem komu, ked je to na bloku a je to uctovane. Som to jednoducho zle nazvala, ze sa jedna o nieco ine ako sprepitne.

gabriela2952
8. apr 2024

@kristiii no ale vieš, keby mu boli všetci povedali, že to čo dostanú chcú mať aj priznané tak im to jednoduché bude musieť priznať... ale to by si za tým museli všetci stať, takže svojkm spôsobom si za to môže sama, že dostava almužnu

kristiii
8. apr 2024

@gabriela2952 veď ja súhlasím, je to jej problém, ja si ju nezastávam, len som ju spomenula ako príklad, prečo sa mi celý tento systém ako funguje gastro, nepáči.

gabriela2952
8. apr 2024

@kristiii samozrejme, ja na teba neutocim 🙂 len to je to,že keď na to zamestnanci pristanú tak jasne ,ze radšej dajú na ruku ako platiť normálne odvody.

nini1978
8. apr 2024

@muchotrafka298 no ja ale reagujem len na to,co si pisala o Taliansku
Tu sa tringelt nerieši skoro nikdy
V niekt kaviarňach som videla nádobu pri pokladni a na nej napisane” keď ste boli spokojní,prispejte majiteľka na nové kozy”

Coperto je automaticky uvedené takmer v každom menu
A Keď ho nechceš platiť,postavíš sa a ideš preč
Akurat že v každej jednej reštaurácii je to to iste,mení sa tarifa
Viac už k tomu nemám čo napisat
Autorke-ano ,ja nechávam tringelt ale nie vždy
Aj keď platím kartou,nechám pár eur obsluhe

Strana
z2