icon

Máme ísť vo väčšieho bytu?

denisse1311
13. aug 2014

Mamičky prosím Vás o radu, bývame v menšom 2 izbovom bytiku 47 m2. Mame kuchynu s obyvačkou dcerka ma vlastnu detsku izbičku na hranie, a za izbičkou je niečo ako komora ale my sme si tam spravili taku maličku spalničku kde sa nam da len manželska postel a koniec. Mame aspon takto sukromie a dcerka ma vlastnu detsku izbičku. No ale naš momentalny problem je že čakame druhe babetko a neviem či nam bude tento bytik stačit. Dostali sme mestsky byt 3 izbovy velky cez 80 m2 je tam vana čo tu nemame tu mame len sprchovy kut, a predsa je to väčie, o väčši najom ani nejde to neriešime, hlavne riešime že tu v bytovke mame vytah a s kočikom na samy vrch je to predsa pohodlnejšie tam by sme byvali zase na najvyššom poschodi ssamozrejme bez vytahu. prosim poradte čo robit mame s manželom dilemu tu sa nam pači ale neviem ako to riešiť ked už bude bábetko či sa nebudeme tlačit a hlavne ide aj o ten kočik 🙂dakujem 🙂 🙂 🙂

Strana
z2
denisse1311
autor
13. aug 2014

@anatalia77 no my ho chceme zobrat lenže tam je ten nabytok čo s nim????a kam dat zase naš?nechceme ho velmi predavat

denisse1311
autor
13. aug 2014

@hradnapani no o tom aute sme už uvažovali že by sme to riešili asi tak, už to tak par ludi z tej bytovky malo tak poriešené dieta zniesli dolu do auta tam poskladali kočik a mohlo sa ist kočikovat.

anatalia77
13. aug 2014

@denisse1311 prepac,ale teraz si ma rozosmiala. Tak teba trapi nabytok,ktory bude vlastne navyse 😕 . Vies co,popozeraj sa tu po inych temach,a pocitaj si ako obcas zeny riesia aj lacne jedlo.
Dostat mestky 3 izbovy byt,dokonca z casti zariadeny-tak sa opijam do nemoty.
Koncim,ked budes mat skutocny problem,potom sa vyjadrim. Toto su vymyslene problemy od dobroty.

denisse1311
autor
13. aug 2014

@anatalia77 no ale zmluvu by sme dostali len na rok, práveže a toho sa bojime aby nam ju predlžili lebo je možnosť že by si to zobral zase nejaký papalaš, a my by sme sa ocitli v situacii že nemame ešte domček dostavany a už by sme mali miesto jedneho dve deti a potom kam s dvomi detmi? tento bytik sme riešili hlavne z dôvodu že sme byvali u rodičov ale ti nas vyhodili s dieťatom na ulic, kedže moja mam nas neznašala a nechcela nas tam. tak rychlo sa nam naskytol sice maly ale tento bytik viem že je to maličke ale v porovnani v jednej izbe je to luxus i ked pre dve deti si myslim že to bude malo.

anatalia77
13. aug 2014

@denisse1311 ak je to mestky byt a vy platite vsetky platby za byt nacas a v poriadku,nevidim dovod na ukoncenie najomnej zmluvy. Prinajhorsom vam ponuknu iny byt. Rovnako 3 izbovy.

dada1212
13. aug 2014

@denisse1311 deti kým sú malé tak im nebude prekážať že máte malý byt,ked budú väčšie predpokladám že už budete mať dostavaný ten domček. toto je hlavne o tebe ako sa tam cítiš kde žiješ teraz. ked nebudeš kupovať zbytočné haraburdy či už pre vás alebo deti a vytvoríš efektívne úložné priestory,vystačí vám aj ten dvojizbák kým budú deti malé. napríklad na varenie by som sa doporučila popozerať po indukčných varných doskách, sú naozaj malé a majú veľký výkon,nezaberú toľko miesta ako klasický sporák a takisto na nich aj rýchlejšie pripravíš stravu.takže podľa mňa pri tom že sú deti malé a muž je väčšinou preč sú obidva byty dostatočne veľké.
skôr by som hodnotila iné aspekty či už občiansku vybavenosť,aký máte susedov a tak dalej.

denisse1311
autor
13. aug 2014

@dada1212 presne toto iste vravi môj muž. že dva roky by sme tu vydržali popripadne by sme v obyvačke dali postielku a my by sme spali na sedačke, a malej dcerke by ostala decka izba zrušili by sme spalnu a zase mame izbičku volnu a ušetrili by sme ešte aj peniažky na domček, čo do dvoch rokov sa nam snad podari postavit. do kuchynskej linky sme planovali kupit elektricky sporak zabudovatelny

Strana
z2