Ako usporiadať byt pri vekovom rozdiele detí?
Ahojte. Mame 2,5 izbovy byt, 58m2 plus balkony, kuchyna spojena s obyvackou, jedna spalna a dalsia izba, kde je starsie 10 rocne dieta. Avsak mame zaroven aj 2 rocne ineho pohlavia. A teraz nastava dilema, ako sa zmestit. 2 rocak planovany nebol,cize poriadne nam to rozhadzalo nase plany. Vacsi byt momentalne neprichadza do uvahy (financne nas nechcem zrunovat). Mame ist my rodicia do obyvacky a detom prenechat izby? Horsie je,ze zo spalne je vchod do kupelne,cize tiez to narusa sukromie. Zatial mladsie spi pri nas, ratam tak do 5-6 rokov, kym neprejdu uplne detske choroby (starsie dieta spalo s nami tak dlho skrz dlhych a tazkych chorob zo skolky). Dakujem za rady. Mozno stahovanie za 5-6 rokov, ale momentalne mame dobry este 6-rocny fix splatok.
@anonym_autor A tá polizba je čo? Ja by som posteľ dala tam 2 ročnému a herňu mu urobiť v obývačke.
@marsmykkok podľa mňa tá obývačka spojená s kuchyňou sa počíta za pol izbu?
daj podoris urcite sa to da nejak romumne navrhnut
Súhlasím s tým názorom, že deti môžu mať spoločné spanie a mladšiemu urobiť v obývačke kútik na hranie a prvé roky v škole aj na učenie.Neskor je šanca, že staršie dieťa pôjde na VŠ a bude možno aj na internáte,a tak to mladšie získa jeho priestor na učenie.
Preco by nemohli byt tie dve deti spolu v izbe? Len preto, ze su ineho pohlavia? No a? To je dnesny trend nasilu davat deti podla pohlavia do roznych izieb aj ked na to ocividne nemate?! spat v obyvacke, bordel ako v tanku, no mne to ok nepride…vzdy som sa cudovala a lutovala tych ludi, ze musia tak spat, ked som do takejto domacnosti ako host prisla…
deti sa v jednej izbe naucia spolu vychadzat aspon…
Normálne dve deti do jednej detskej izby, čo je na tom? Moje deti tak žili roky, absolútne žiadny problém nebol,, a ani sa nenazdáš a bude jedno preč z domu..
Preco by deti nemohli mať spoločnú izbu? Ja mam medzi deťmi 18 rokov rozdiel, a kým starší býval u nas, tak mali izbu spoločnú...
Do 5-6 rokov spať má spať pri vás ???? Si snáď robis srandu . Spoločná izba a viac by som neriešila
Co je ta polizba? To je nejaka malinka izbicka ci to mate akoze obyvacko kuchynu a dve izby?
Do 5-6 rokov spať má spať pri vás ???? Si snáď robis srandu . Spoločná izba a viac by som neriešila
predchadzajuci majitel (asi?) rozdelil obyvacku na cast kuchyna+obyvacka a izba, izba je vacsia, ta kuchyna a obyvacka poksromnejsia. Mladsie ma kutik v obyvacke, od kuchynky po vsetky hracky a knihy vo velkom trofaste. Ta detska izba, neviem, potrebuje predsa len to starsie dieta nejake to sukromie, nie? je to velky vekovy rozdiel. Ja som mala izbu s bratom o rok starsim a dost ma to trapilo. Starsie nie je typ na VS, cize to ci vobec odide z bytu je otazka. Pridavam narychlo zhotoveny laicky nakres bytu. A ta izbicka je vacsia, zobralo sa to na ukor obyvacky a kuchyne.
@parvinka0001 ano, do 5-6. Starsie dieta tak spalo, malo opakujuce sa laryngitidy a choroby celu skolku, tyzden v skolke, tyzden az dva doma cele 4 roky.
Tu vacsiu izbu dat detom a z mensej si spravit spalnu. Vacsia pre deti sa da predelit, ak chces samostatne izby. na instagrame su navrhovane rozne moznosti.
Alebo ako bolo pisane, spolocna izba a starsi pojde mozno na VS. U nas dievca a chlapec s 5-rocnym rozdielom mali spolocnu izbu, poschodova postel, vyriesila priestor na hranie.
predchadzajuci majitel (asi?) rozdelil obyvacku na cast kuchyna+obyvacka a izba, izba je vacsia, ta kuchyna a obyvacka poksromnejsia. Mladsie ma kutik v obyvacke, od kuchynky po vsetky hracky a knihy vo velkom trofaste. Ta detska izba, neviem, potrebuje predsa len to starsie dieta nejake to sukromie, nie? je to velky vekovy rozdiel. Ja som mala izbu s bratom o rok starsim a dost ma to trapilo. Starsie nie je typ na VS, cize to ci vobec odide z bytu je otazka. Pridavam narychlo zhotoveny laicky nakres bytu. A ta izbicka je vacsia, zobralo sa to na ukor obyvacky a kuchyne.
@parvinka0001 ano, do 5-6. Starsie dieta tak spalo, malo opakujuce sa laryngitidy a choroby celu skolku, tyzden v skolke, tyzden az dva doma cele 4 roky.
@anonym_autor Teraz vidim podorys. Nedaju sa do kupelne spravit dvere z chodby?
@anonym_autor to že jedno malo neznamená že musí mať aj druhé . A zasa mi nevrav že to bolo v kuse lebo tomu neuverím
@anonym_autor to že jedno malo neznamená že musí mať aj druhé . A zasa mi nevrav že to bolo v kuse lebo tomu neuverím
@parvinka0001 ver ci never, nebudem ta presviedcat o tom, co sa dialo/nedialo. Neviem aku by som mala potrebu si vymyslat taketo nieco, ked starsie dieta malo vlastnu izbu pripravenu.
To kde vy mate sex s muzom, ked mladsie spava s vami a do 6 rokov bude s vami spat? Ci pri kuchyni na gauci, kde sa to podla nakresu neda ani zamknut? A deti tam hocikedy v noci sa mozu zbehnut napit. Ci iba v kupelni? Mysli aj na vas intimny zivot s muzom.
A satnik sa da prestahovat do novej spalne (terajsej synovej), je podlhovasta. Tym sa vytvori priestor zo stareho satnika pre uzitok deti.
No zbohom. Jedno dieta 6 rokov spalo s vami, druhe dieta bude spat 6 rokov s vami. Chudak chlap. A potom preco sa oteckovia zapozeraju do slobodnych kolegyn... Chore, chore, chore.
No zbohom. Jedno dieta 6 rokov spalo s vami, druhe dieta bude spat 6 rokov s vami. Chudak chlap. A potom preco sa oteckovia zapozeraju do slobodnych kolegyn... Chore, chore, chore.
@anonym_832d03 prekvapím ťa, ale užiť si jeden druhého sa dá aj mimo manželskej postele
Naše deti su tiez chlapec dievca , rozdiel skoro 7rokov, a su spolu v izbe. My mame mini spálňu, kde sa na šírku len 160cm postel zmestí plus 20cm na prechod z jednej strany. Žijeme tak skoro 16rokov.
Starší je od 16r na internate, prazdniny,voľná na brigáde, ani doma nie je poriadne, takze mladšie okupuje 3/4 izby. Nikto sa nesťažuje, len to mladšie dieťa paradoxne , co ma najviac miesta a súkromia 🙂
Za mna urobit ak sa dá vchod do kúpeľne z chodby, a detom dat vašu spálňu. Alebo urobit zo spálne obývačku, a kuchynu oddeliť , spravit dalsiu mensiu izbu, vy si kupte gauc na každodenné spanie co je s riadnym matracmi a deti budu mat dve mini izby.
Naše deti su tiez chlapec dievca , rozdiel skoro 7rokov, a su spolu v izbe. My mame mini spálňu, kde sa na šírku len 160cm postel zmestí plus 20cm na prechod z jednej strany. Žijeme tak skoro 16rokov.
Starší je od 16r na internate, prazdniny,voľná na brigáde, ani doma nie je poriadne, takze mladšie okupuje 3/4 izby. Nikto sa nesťažuje, len to mladšie dieťa paradoxne , co ma najviac miesta a súkromia 🙂
Za mna urobit ak sa dá vchod do kúpeľne z chodby, a detom dat vašu spálňu. Alebo urobit zo spálne obývačku, a kuchynu oddeliť , spravit dalsiu mensiu izbu, vy si kupte gauc na každodenné spanie co je s riadnym matracmi a deti budu mat dve mini izby.
@anonym_3e1977 Cize mate 2 izbovy byt? Mini spalnu s tv a detsku?
Väčšia izba deťom, menšia vám. Je úplne ok 2 deti a jedna izba. Medzi mnou a bratom je 5 ročný rozdiel, izbu sme mali spolu, vôbec mi to nevadilo. Mali sme posteľ na takýto štýl, samozrejme jednoduchšiu, našim to vtedy robil známy na objednávku, dnes sa už ale dá objednať všeličo. Každý mal svoje súkromie, zvyšok izby sme mali spoločný. Keď raz za čas prišli prespať kamaráti tak druhý spal v obývačke.
Kludne ich daj spolu do izby. My mame 3izb.A az teraz ked maju 15 a 12r.idu od seba. Doteraz boli baba a chalan proste spolu.
@anonym_832d03 prekvapím ťa, ale užiť si jeden druhého sa dá aj mimo manželskej postele
@anonym_8e7c04 nepochybne. V 2 izbovom mini byte, za 6 rokov si uzivali inde. Nepochybne. Mam takych kolegov, ktori maju popri detoch sex len pocas vianoc a narodenin ako darcek, lebo zeny porodom su len matkami.
@anonym_8e7c04 nejaká rýchlovka v kúpelni alebo kým sa decká vrátia z tréningu? občas áno, ale 12 rokov len takto? 😏
@anonym_8e7c04 nejaká rýchlovka v kúpelni alebo kým sa decká vrátia z tréningu? občas áno, ale 12 rokov len takto? 😏
@biba_18 Presne ten isty nazor mam.
@anonym_3e1977 Cize mate 2 izbovy byt? Mini spalnu s tv a detsku?
@anonym_d61c55 3izbovy, z 2izb spraveny
@anonym_8e7c04 nepochybne. V 2 izbovom mini byte, za 6 rokov si uzivali inde. Nepochybne. Mam takych kolegov, ktori maju popri detoch sex len pocas vianoc a narodenin ako darcek, lebo zeny porodom su len matkami.
@anonym_832d03 mate sex len v posteli? Lebo ak ano, tak potom sa necudujem, ze sa tvoj chlap zapozera do slobodnych kolegyn. Troska fantazie tomu treba dat a vyuzivat to, co byt da. A mame 2 samostatne izby a obyvacko-kuchyna, bez balkonov 58m2. Ano, maly kvazi 3-izbak.

@anonym_autor A tá polizba je čo? Ja by som posteľ dala tam 2 ročnému a herňu mu urobiť v obývačke.