icon

Máme veriť takémuto predajcovi?

marion09
9. feb 2018

zienky poslali by ste dopredu peniaze niekomu tu z MK kto ma len 1 inzerat,0 hodnoteni a 0 prispevkov,ale ma to co potrebujete kupit?

olifcek
9. feb 2018

Nie. Ked ma niekto mapo hodnoteni, tak to riesim opacne. Posle, pride, uhradim. Ak ale ja mam dost hodnoteni... 🙂

zamilion
9. feb 2018

pošli len peniaze na postovné a nech ti posle dobierkou

kiwi3
9. feb 2018

@zamilion v dobierke moze byt zabalene hocico, takze to neodporucam. bud risknut alebo po dohode ako pise olifcek.

danka299
9. feb 2018

@marion09 každý raz začína, ale v poslednej dobe čo sledujem ano, je to na zamyslenie

mirkarh
9. feb 2018

Po mojej poslednej skusenosti by som uz neverila, predavajuca sa najskor zatajovala, potom zrusila ucet a otvorila si novy

05ada
9. feb 2018
Používateľ 05ada je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 05ada.

Po mojej poslednej skusenosti asi nie! Pani od ktorej som knizku kupila so mnou uz nekomunikuje. Tvrdila m ze balicek poslala je tomu uz 10dni. Vraj sa stratil listok, ktory mi postarka hodila do schranky. S pani postarkou mame dobre skusenosti, vie ze sme doma, tak by zvonila. Bola som na poste a nic na moje meno nic neprislo. Pani na poste bola taka mila pozerala aj v ulozni balikov celu nasu ulicu. Vysvetlila mi, ze aj ked by som nemala papierik malo by to byt v PC zaznamenane. Je mi to luto, lebo to mal byt darcek pre moju mamu - knizka, ktoru chcela. Som vdova na materskej tak nakupujem v bazaroch aby som usetrila. lebo dat teraz 10-12e za knizku je pre mna vela.☹
Mozno Ty budes mat stastie na serioznu mamicku.

fefe123
9. feb 2018

@05ada veď nech Ti pošle číslo podacieho lístku, môžeš si to pozrieť priamo v PC na stránke pošty, kde sa zásielka nachádza

petrofka
9. feb 2018

@05ada co to bolo za knizku?

petrofka
9. feb 2018

Ak ke to mala suma, poslala by som. Ak je to nieco drahsie, neposlala by som. Neviem sice co presne potrebujes, ale je urcite niekde na nete na predaj nieco rovnake ;)
Toto mi tak trosinka zavana fake profilom, rýchlo vytvoreným. Ale robila by som tak ako pisem v prvej vete 🙂

fefe123
9. feb 2018

@marion09 ono je to tak, sú tu poctivé predávajúce, aj nepoctivé... bazár treba brať tak, že je to risk, čo vlastne príde, môže to byť pekne nafotené a v skutočnosti je potom realita iná, alebo zaplatíš a príde niečo iné, prípadne aj nič.... ale to isté by mal aj predávajúci, ak Ti pošle vec a Ty ju potom nezaplatíš, tak je na tom tak ako Ty... vždy na jednej strane je to hop alebo trop,... záver, ak sa bojíš, tak nekupuj na bazáre.... nikto Ti tu nezaručí, či je predávajúca spoľahlivá..... ani tie hodnotenia

PS: Ja som tiež roky nakupovala od jednej veľmi kladne hodnotenej ( kladné hodnotenia v stovkách ) a žiaľ, objednala som drahšiu vec, ktorú popísala ako exluzívny stav a ver, sklamala som sa na plnej čiare... upozornila som ju na to a ona sa ma snažila zaviesť rečičkami, aká je chúďa chudobná, a že mi peniažky nevráti, žiaľ poznám ju a viem ako žije, tak som sa nad tým len pousmiala a myslela si svoje......ale beriem to tak, že bolo to z bazáru, tak to bol môj risk... viac od nej nenakupujem,....

dominika6
9. feb 2018

@marion09 v takýchto prípadoch sa to vždy robí tak,že hradíš vopred poštovné na účet a ostatok ti pošle na dobierku

bosoriak
9. feb 2018

@marion09 Nie. Ak ma len 1 inzerat a ziadne hodnotenia, neposlala by som nic. To je moj indikator. Ak by si predavajuca dala namahu a ponahravala inzeraty a popisy k nim a 0 hodnoteni, tak by som uvazovala podla toho, kolko by to stalo. Ja mam limit na bazar na 10 eur, to je suma, ktoru som ochotna risknut.

Ved sem daj linku, povieme ti. 🙂

surriana
9. feb 2018

Ano poslala pretože objektívne každý sme tu na MK nejak začínali.Tiež sme sa sem nikto nezaregistrovali a nemali hneď neviem koľko hodnotí......Stať sa môže.hoci čo aj pri takej ktorá má množstvo kladných hodnotení....

deti95060810
9. feb 2018

isto nie...

marion09
autor
9. feb 2018

zabudla som napisat ze chce komunikovat cez mail a nie tu na MK,ze vraj jej je tak lepsie........ ?

bosoriak
9. feb 2018

@marion09 tak to uz vobec nie. Serioznej predavajucej je predsa uplne jedno, kde a ako sa dohadujete. Urcite nie. Netvrdim, ze je to podvodnicka, len ze by som urcite neposielala ziadne peniaze vopred. Osobny odber maximalne.

05ada
9. feb 2018
Používateľ 05ada je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 05ada.

@petrofka
zaplatila som jej 3e ona to poslala obycajne, cize nemam cislo zasielky. Knizka vazi asi 150g, chcela za nu 2e. Cize by sa mestila do 1 triedy. Pred nou som kupovala knizky a obycajnym postovnym boli u mna do 2 dni. max. Ano je to moja naivita, ale doposial som nemala zlu skusenost s mamickami na MK. Aj ja posielam obycajne a este sa posta nestratila. Nazov knizky Sushi v dushi.

anielicek009
9. feb 2018

Ved to najhorsie ze clovek nevie ci ma alebo nema verit teraz je tu plno extremov ktory to vyuzivaju :( ale ktovie moze to byt aj spravodliva maminka ktora chce nejako zacat

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
anulllka
9. feb 2018

urob ako myslis ty. ja mam predanych za cca 7 rokov mozno 300 veci, evidujem si to totiz 🙂 oblecenie, doplnky, nabytky, vsetko, co sa da. nie ale na mk, ale na inom portali, tu na to ani nemam nervy, kvoli tym podmienkam, stale nieco menia, zatrhnu, takze tu mam mozno jeden preexpirovany inzerat. na danom portali som mala davnejsie 3 hodnotenia, potom neviem, ci to casom mazu alebo ako, uz tam nebolo ani jedno. ludia ale stale kupuju a mozem povedat, ze zodpovedne cakam, kym tovar pride ku kupujucemu a napisem aj, nech mi da vediet, ci je vsetko v poriadku. aby som bola spokojna aj ja 🙂 ak by som chcela nieco kupit, a clovek by nemal hodnotenia, asi by som to neriesila, ak by mal hoci jedno negativne, neobjednala by som si u neho urcite nic. inak, ja z principu nedavam nikde na net svoje fotky, ani nejake blizsie informacie o sebe, ak nemusim. kvoli vlastnemu sukromiu 🙂

basska_b
9. feb 2018

Bazár je fakt vždy risk, kolega sa tu na koníku registroval tiež len preto, lebo chcel nejakú jednu vec kúpiť. Tak možno aj tento človek chce nejakú jednu vec veľmi predať a myslí, že tu má šancu.
Závisí od veľa vecí, čo je to za vec, koľko stojí, ako komunikuje... ak je to nejaká vzácnosť, možno do tých 10 eur sa to dá risknut, ale ak sľubuje, že dodá nejaký zázrak, možno je to fake. Ani dobierka nezachráni situáciu, niekde som čítala, že bola v nej zabalena nejaká tehla :D dalo by sa s ním ešte hrať, napríklad sa pýtať na osobný odber, že budete mať možno cestu okolo a uvidíš, ako zareaguje ;)

alienka28
9. feb 2018

Bazár je naozaj risk, ja som si tu kúpila kabelku, a keď mi to prišlo, vzadu som si všimla obálku Čína, nedalo mi to, popozerala som aliexpres, podľa farby, našla som ju, stala nejakých 5€, a mne ju predala za 10, kúpila som ju, lebo v popise bolo nová, nenosena za 10, no nekúp to, ukázala som to mužovi, povedal len že som blbá, čo si nekúpim z aliexpresu rovno, je mi ľúto že niektoré zarábajú na mamičkach...o pár dní "moja" kabelka znovu v inzerátoch, popis takmer nová, ved ked nejakú predám, nekúpim zase tú istú...napísal som jej moj názor, no neodpovedala mi...biznis, podnikanie na Mk, no nemám slov, česť poctivým mamičkám a predavajucim

marion09
autor
12. feb 2018

tak,zienky,nakoniec sa z tej predavajucej "vyklula" poctivka👍

anulllka
12. feb 2018

@marion09 no vidis, je dobre neodpisat hned kazdeho, kto nema ziadne hodnotenia😉

alenky
12. feb 2018

@alienka28 Zial stale su zeny, kt.ali nepoznaju. Mne ked nieco nesadne, alebo dcerke posuvam za cenu aku som do toho vrazila. Ale su tu dokonca pro inzeraty, co predavaju oblecko z ali aj za 3nasobok ceny sa cudujem, ze konik to podporuje. Ja by som ich hned zrusila, realne fotky nemaju a cakacia doba aj 4tyzdne. Sikovna si objedna aj sama a nepotrebuje preplacat

sticker
moonlight1210
12. feb 2018

@05ada prisla ti uz ta knizka? Ak nie, mozem ti ju skusit zohnat, ak mas zaujem.